Publications
-
Laghi L.; Mastromarino P.; Prosperi M.; Morales M.A.; Calderoni S.; Santocchi E.; Muratori F.; Guiducci L., Are fecal metabolome and microbiota profiles correlated with autism severity? A cross-sectional study on ASD preschoolers, «METABOLITES», 2021, 11, pp. 1 - 15 [Scientific article] Open Access
-
Silvia Granata, Fabio Vivarelli, Donatella Canistro, Dario Mercatante, Maria Teresa Rodriguez-Estrada, Gianluca Sgarbi, Moreno Paolini, Effects of heated tobacco products on the liver, in: N/A, 2021(atti di: European Congress of Pharmacology EPHAR, Praga, 6-8 Dicembre 2021) [Poster]
-
Sangiorgio D.; Cellini A.; Spinelli F.; Farneti B.; Khomenko I.; Muzzi E.; Savioli S.; Pastore C.; Rodriguez-Estrada M.T.; Donati I., Does organic farming increase raspberry quality, aroma and beneficial bacterial biodiversity?, «MICROORGANISMS», 2021, 9, pp. 1 - 20 [Scientific article] Open Access
-
Leroy, Frédéric; Petracci, Massimiliano, Rabbit meat: valuable nutrition or too-cute-to-eat?, «WORLD RABBIT SCIENCE», 2021, 29, pp. 239 - 246 [Scientific article] Open Access
-
Ilaria Braschi, Paola Mattarelli, Luciano Cavani, Paolo Trevisi, REFLUA, NO ALLA PERSISTENZA DI ANTIBIOTICI NEI LIQUAMI, «RIVISTA DI SUINICOLTURA», 2021, LXII, pp. 44 - 46 [Scientific article]
-
Abouelenein D.; Angeloni S.; Caprioli G.; Genovese J.; Mustafa A.M.; Nzekoue F.K.; Petrelli R.; Rocculi P.; Sagratini G.; Tappi S.; Torregiani E.; Vittori S., Effect of plasma activated water on selected chemical compounds of rocket-salad (Eruca sativa mill.) leaves, «MOLECULES», 2021, 26, pp. 1 - 17 [Scientific article] Open Access
-
Versari, A., Ricci, A., Parpinello, G.P., Ragni, L., Babini, E., Prediction of astringency in red wine using tribology approach to study in-mouth perception, in: MACROWINE 2021 - BOOK of ABSTRACTS, 2021, pp. 1 - 1 (atti di: MACROWINE 2021, Virtuale, 23-30 giugno (Comunicazione)) [Abstract] Open Access
-
Ugliano, M., Marangon; M., Mattivi, F., Parpinello, G.P., Piombino, P., Rolle, L.,, The aroma diversity of italian white wines., in: MACROWINE 2021 - BOOK of ABSTRACTS, 2021, pp. 1 - 1 (atti di: MACROWINE 2021, Virtuale, 23-30 giugno (Comunicazione)) [Abstract] Open Access
-
Giacosa, S., Parpinello, G.P., Río-Segade, S., Ricci, A., Paissoni, M.A., Curioni, A., Marangon, M., Mattivi, F., Arapitsas, P., Moio, L., Piombino, P., Ugliano, M., Slaghenaufi, D., Gerbi, V., Rolle, L., Versari, A., La diversità dei vini rossi. Caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani., «OICCE TIMES», 2021, 22, pp. 15 - 21 [Scientific article]
-
Brossard. N., Gonzalez-Munoz, B., Pavez, C., Ricci, A., Wang, X., Osorio, F., Bordeu, E., Parpinello, G.P., Chen, J., Astringency sub-qualities of red wines and the influence of wine–saliva aggregates, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2021, 56, pp. 5382 - 5394 [Scientific article] Open Access
-
Marcon A.R.; Delamare A.P.L.; Schwarz L.V.; Pasini L.; Versari A.; Parpinello G.P.; Echeverrigaray S., Volatile and sensory composition of Brazilian Muscat sparkling wine and Asti, «JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION», 2021, 45, pp. 1 - 9 [Scientific article]
-
Glicerina V, Siroli L, Ticchi N, Capelli F, Accorsi R, Gherardi M, Fiorini M, Andrisano V, Colombo V, Manzini R, Lanciotti R, Romani S, INFLUENCE OF AN INNOVATIVE, BIODEGRADABLE MULTILAYER ACTIVE PACKAGING ON “PESTO” SAUCE CHARACTERISTICS DURING STORAGE, in: Giancarlo Colelli E Milena Corredig, FIRST CIRCUL-A-BILITY CONFERENCE Re-thinking Packaging for Circular & Sustainable Food Supply Chains of the Future-Book of Abstract, 2021, pp. 32 - 32 (atti di: FIRST CIRCUL-A-BILITY CONFERENCE Re-thinking Packaging for Circular & Sustainable Food Supply Chains of the Future, Online, 26-29 Settembre 2021) [Contribution to conference proceedings] Open Access
-
Invincibile, D., Slaghenaufi, D., Luzzini, G., Marangon, M., Mattivi, F., Moio, L., Versari, A., Rio-Segade, S., Ugliano, M., Electrochemical diversity of italian withe wines., in: MACROWINE 2021 - BOOK of ABSTRACTS, 2021(atti di: MACROWINE 2021, Virtuale, 23-30 giugno) [Poster] Open Access
-
Barbieri, Federica; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Dall'Osso, Nicolò; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Baños, Alberto; Özogul, Fatih; Bassi, Daniela; Fontana, Cecilia; Gardini, Fausto, Mediterranean Spontaneously Fermented Sausages: Spotlight on Microbiological and Quality Features to Exploit Their Bacterial Biodiversity, «FOODS», 2021, 10, pp. 1 - 25 [Scientific article] Open Access
-
Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Skroza, Danijela; Šimat, Vida, Seasonal Changes in Essential Oil Constituents of Cystoseira compressa: First Report, «MOLECULES», 2021, 26, pp. 1 - 12 [Scientific article] Open Access
-
Ricci, Arianna; Iaccheri, Eleonora; Galaz, Cristian; Benelli, Alessandro; Parpinello, Giuseppina P.; Versari, Andrea; Ragni, Luigi, Metodo ottico per la determinazione rapida del contenuto di tannini nei vini rossi, in: Congresso Virtuale Enoforum Italia 2021, 2021, pp. 1 - 1 (atti di: Enoforum Italia 2021, Virtuale (online), 18-20 maggio 2021) [Contribution to conference proceedings]
-
Luis-Pantoja M.; Paredes-Tomas C.; Uneau Y.; Myrie W.; Morillon R.; Satta E.; Contaldo N.; Pacini F.; Bertaccini A., Identification of ‘Candidatus Phytoplasma’ species in “huanglongbing” infected citrus orchards in the Caribbean, «EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY», 2021, 160, pp. 185 - 198 [Scientific article] Open Access
-
D'Alessandro M.; Pisanu F.; Baldo D.; Parolin C.; Filippini G.; Vitali B.; Lanciotti R.; Patrignani F., Unravelling the functional and technological potential of soy milk based microencapsulated Lactobacillus crispatus and Lactobacillus gasseri, «JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS», 2021, 87, pp. 1 - 10 [Scientific article] Open Access
-
Contaldo, N.; Hanumanthappa, S.; Feduzi, G.; Pacini, F.; Giorgioni, M. E.; Bertaccini, A., A chrysanthemum decline associated with phytoplasma presence in Italy, «PHYTOPATHOGENIC MOLLICUTES», 2021, 11, pp. 15 - 22 [Scientific article]
-
Contaldo N.; Stepanovic J.; Pacini F.; Bertaccini A.; Duduk B., Molecular variability and host distribution of ‘candidatus phytoplasma solani’ strains from different geographic origins, «MICROORGANISMS», 2021, 9, pp. 1 - 15 [Scientific article] Open Access