Publications
-
Gian Maria Beone; Luciano Cavani; Vito Armando Laudicina, Le metodiche analitiche, in: Biomasse in agricoltura. Caratterizzazione e utilizzo sostenibile., Bologna, Pàtron Editore, 2022, pp. 263 - 281 [Chapter or essay]
-
Bassi, Daniela; Milani, Giovanni; Belloso Daza, Mireya Viviana; Barbieri, Federica; Montanari, Chiara; Lorenzini, Silvia; Šimat, Vida; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia, Taxonomical Identification and Safety Characterization of Lactobacillaceae from Mediterranean Natural Fermented Sausages, «FOODS», 2022, 11, pp. 1 - 13 [Scientific article] Open Access
-
Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana María; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, Ivana, Antioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars, «ANTIOXIDANTS», 2022, 11, pp. 1 - 13 [Scientific article] Open Access
-
Pujolar, José Martin; Bertolini, Francesca; Jacobsen, Magnus W., Footprints of Natural Selection in North Atlantic Eels: A Review, «FISHES», 2022, 7, pp. 1 - 11 [Scientific article] Open Access
-
Mattetti, M.; Varani, M.; Molari, G.; Fiorati, S.; Lenzini, N., Feasibility study of an idling-stop device on agricultural tractors, «VDI-BERICHTE», 2022, 2022, pp. 529 - 534 [Scientific article]
-
Varani, M.; Molari, G.; Mattetti, M.; Fiorati, S.; Lenzini, N.; Montanari, M., Tractor equipped with an external electric generator combined with electric powered Sprayer and Mulcher performances evaluation, «VDI-BERICHTE», 2022, 2022, pp. 381 - 388 [Scientific article]
-
Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Mattia Di Nunzio, Stefania Iametti, Alessandra Marti, Maria Fiorenza Caboni, PROFILING OF PHENOLIC COMPOUND BY HPLC-ESI-QqQ MS IN SORGHUM AND BUCKWHEAT FLOURS AT DIFFERENT GERMINATION TIMES, in: 7 MS FOOD DAY 2022, 2022(atti di: 7 MS FOOD DAY 2022, Firenze, 5-7 Ottobre 2022) [Poster]
-
Moreno Toselli; Francesca Scandellari; Massimo Tagliavini; Elena Baldi; Lessandro De Conti; Talita Trapp; Danilo Eduardo Rozane; Leandro Hahn; William Natale; Gustavo Brunetto, Aspectos atuais e perspectivas sobre a adubação e a nutrição em frutíferas, in: Atualização Técnica sobre Calagem e Adubação em Frutíferas, Santa Maria, Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2022, pp. 19 - 44 [Chapter or essay]
-
Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Cristina Messia, Emanuele Marconi, Maria Fiorenza Caboni, DETERMINAZIONE DI MARKER DI PROCESSO IN GRANO DURO NAZIONALE E CANADESE SOTTOPOSTO A MACINAZIONE E DECORTICAZIONE, in: 1 22°Convegno AISTEC CEREALI E SCIENZA: resilienza, sostenibilità e innovazione Reggia di Portici, Portici (NA), 2022(atti di: 22°Convegno AISTEC CEREALI E SCIENZA: resilienza, sostenibilità e innovazione, Portici, 15-17 giugno) [Poster]
-
Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Blasco, Thierry; Cvejić, Jelena; Caboni, Maria Fiorenza; Verardo, Vito, Assessment of Lipid Quality in Commercial Omega-3 Supplements Sold in the French Market, «BIOMOLECULES», 2022, 12, pp. 1 - 15 [Scientific article] Open Access
-
Tessarin P.; Ricci A.; Baraldi G.; Lombini A.; Parpinello G.P.; Rombola A.D., Beneficial effects of bunch-zone late defoliations and shoot positioning on berry composition and colour components of wines undergoing aging in an organically-managed and rainfed Sangiovese vineyard, «OENO ONE», 2022, 56, pp. 13 - 27 [Scientific article] Open Access
-
Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni, Studio di shelf-life di taralli con miscele lipidiche diverse, in: Studio di shelf-life di taralli con miscele lipidiche diverse, 2022(atti di: 12° Convegno AISTEC "Cereali e Scienza: resilienza, sostenibilità e innovazione", Portici, Napoli (Italia), 15-17 giugno 2022) [Poster]
-
Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni, Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse, in: Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse, 2022, pp. 50 - 50 (atti di: 12° Convegno AISTEC "Cereali e Scienza: resilienza, sostenibilità e innovazione", Portici, Napoli (Italia), 15-17 giugno 2022) [Abstract]
-
Federica Pasini, Vito Verardo, Giovanbattista Sorrenti, Moreno Toselli, Maria Fiorenza Caboni, Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS, in: Effect of the postharvest drying process on the major phenolic compounds of Italian walnuts, using HPLC-MS/MS, 2022(atti di: 7MSFoodDay, Firenze (Italy), 5-7 ottobre 2022) [Poster]
-
Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Marcello Greco Miani, Federica Pasini, Wheat Germ and Lipid Oxidation: An Open Issue, «FOODS», 2022, 11, pp. 1 - 9 [Scientific article] Open Access
-
Cevoli, C; Di Cecilia, L; Ferrari, L; Fabbri, A; Molari, G, Evaluation of cut alfalfa moisture content and operative conditions by hyperspectral imaging combined with chemometric tools: In-field application, «BIOSYSTEMS ENGINEERING», 2022, 222, pp. 132 - 141 [Scientific article] Open Access
-
Benelli A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Ragni L., Hyperspectral imaging to measure apricot attributes during storage, «JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING», 2022, 53, pp. 1 - 8 [Scientific article] Open Access
-
Alessandro Benelli; Chiara Cevoli; Angelo Fabbri; Luigi Ragni, Ripeness evaluation of kiwifruit by hyperspectral imaging, «BIOSYSTEMS ENGINEERING», 2022, 223, pp. 42 - 52 [Scientific article] Open Access
-
Raquel B. Gomez-Coca, María del Carmen Perez-Camino, Paul Brereton, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, Wenceslao Moreda, Fatty acid ethyl esters (FAEE) in virgin olive oil: A shorter and full validated approach as an alternative to the EU Official Method, «FOOD CHEMISTRY», 2022, 394, pp. 1 - 8 [Scientific article] Open Access
-
Isabella Endrizzi, Danny Cliceri, Leonardo Menghi, Eugenio Aprea, Mathilde Charles, Erminio Monteleone, Caterina Dinnella, Sara Spinelli, Ella Pagliarini, Monica Laureati, Luisa Torri, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, Fiorella Sinesio, Stefano Predieri, Flavia Gasperi, Relationships between Intensity and Liking for Chemosensory Stimuli in Food Models: A Large-Scale Consumer Segmentation, «FOODS», 2022, 11, pp. 1 - 23 [Scientific article] Open Access