Pubblicazioni scientifiche
-
Di Prinzio M.; Bittelli M.; Castellarin A.; Rossi Pisa P., Georadar e monitoraggio dei rilevati arginali, «ECOSCIENZA», 2011, 4, pp. 70 - 72 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, Parole: acqua, «451», 2011, 3, pp. 43 - 44 [Articolo in rivista]
-
Viaggi D.; Finn J.A.; Kurz I.; Bartolini F., Multicriteria analysis for environmental assessment of agri-environment schemes: how to use partial information from Mid Term Evaluations?, «AGRICULTURAL ECONOMICS REVIEW», 2011, 12(1), pp. 5 - 21 [Articolo in rivista]
-
P. Trevisi; L. Casini; I. Nisi; S. Messori; P. Bosi, Effect of high oral doses of Nitrate on salivary recirculation of nitrates and nitrites and on bacterial diversity in the saliva of young pigs, «JOURNAL OF ANIMAL PHYSIOLOGY AND ANIMAL NUTRITION», 2011, 95, pp. 206 - 213 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi, The future role of Agriculture in Multifunctional Rural Development: The case of Italy, «APSTRACT: APPLIED STUDIES IN AGRIBUSINESS AND COMMERCE», 2011, 5, pp. 15 - 22 [Articolo in rivista] Open Access
-
Viaggi D.; Raggi M.; Gomez y Paloma S., Farm-Household Investment Behaviour and the CAP decoupling: methodological issues in assessing policy impacts, «JOURNAL OF POLICY MODELING», 2011, 33, pp. 127 - 145 [Articolo in rivista]
-
Bartolini F.; Gallerani V.; Viaggi D., What do agri-environmental measures actually promote? An investigation on AES objectives for the EU 2000-2006 rural development program, «SPANISH JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH», 2011, 9, pp. 7 - 21 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada; A. Bendini; M. Rinaldi; L. Cerretani, Differential scanning calorimetry thermal properties and oxidative stability indices of microwave heated extra virgin olive oils, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2011, 91, pp. 198 - 206 [Articolo in rivista]
-
A. Gianotti; F. Danesi; V. Verardo; D. I. Serrazanetti; V. Valli; A. Russo; Y. Riciputi; N. Tossani; M. F. Caboni; M. E. Guerzoni; A. Bordoni, Role of cereal type and processing in whole grain in vivo protection from oxidative stress, «FRONTIERS IN BIOSCIENCE», 2011, 16, pp. 1609 - 1618 [Articolo in rivista]
-
Torreggiani D.; Benni S.; Corzani V.; Tassinari P.; Galassi S., A meta-design approach to agroindustrial buildings: A case study for typical Italian wine productions, «LAND USE POLICY», 2011, 28, pp. 11 - 18 [Articolo in rivista]
-
I. Braschi; O. Leoni; S. Cinti; S. Palmieri; C.E. Gessa, Activity of myrosinase from Sinapis alba seeds immobilized into Ca-polygalacturonate as a simplified model of soil-root interface mucigel, «PLANT AND SOIL», 2011, 339, pp. 209 - 218 [Articolo in rivista]
-
Viaggi D.; Raggi M.; Gomez y Paloma S., Understanding the determinants of investment reactions to decoupling of the Common Agricultural Policy, «LAND USE POLICY», 2011, 28, pp. 495 - 505 [Articolo in rivista]
-
SIRRI F.; CASTELLINI C.; BIANCHI M.; PETRACCI M.; MELUZZI A.; FRANCHINI A., Effect of fast-, medium- and slow-growing strains on meat quality of chickens reared under the organic farming method, «ANIMAL», 2011, 5, pp. 312 - 319 [Articolo in rivista]
-
Lengua F.; Lombardi P.; Spadoni R., Standard europei nell'agroalimentare, «LARGO CONSUMO», 2011, 2, pp. 124 - 125 [Articolo in rivista]
-
A. Castellini; A. Ragazzoni, Strumenti per valorizzare la filiera “carne” in un’ottica di sostenibilità ambientale: produrre energia e limitare l’impatto dei nitrati, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2011, 1-2, pp. 297 - 317 [Articolo in rivista]
-
A. Castellini; C. Mauracher; A. Ragazzoni, Dalla catena del valore le chiavi per le decisioni strategiche nelle filiere della pesca, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2011, 1-2, pp. 39 - 65 [Articolo in rivista]
-
R. Davoli; G. Gandolfi; S. Braglia; M. Comella; P. Zambonelli; L. Buttazzoni; V. Russo, New SNP of the porcine Perilipin 2 (PLIN2) gene, association with carcass traits and expression analysis in skeletal muscle, «MOLECULAR BIOLOGY REPORTS», 2011, 38 N°3, pp. 1575 - 1583 [Articolo in rivista]
-
Morandi B.; Zibordi M.; Losciale P.; Manfrini L.; Pierpaoli E.; Corelli Grappadelli L., Shading decreases the growth rate of young apple fruit by reducing their phloem import., «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2011, 127, pp. 347 - 352 [Articolo in rivista]
-
D. Natale; M. T. Rodriguez-Estrada, Gli oli impiegati in frittura: caratteristiche principali in funzione della loro stabilità, «LA RIVISTA DI SCIENZA DELL'ALIMENTAZIONE», 2011, 40 (Supplemento al No. 1/2011), pp. 19 - 24 [Articolo in rivista]
-
Frassinetti S.; Barberio C.; Caltavuturo L.; Fava F.; Di Gioia D., Genotoxicity of 4-nonylphenol and nonylphenol ethoxylate mixtures by the use of Saccharomyces cerevisiae D7 mutation assay and use of this text to evaluate the efficiency of biodegradation treatments., «ECOTOXICOLOGY AND ENVIRONMENTAL SAFETY», 2011, 74, pp. 253 - 258 [Articolo in rivista]