Pubblicazioni scientifiche
-
D. Bigi, Razze zootecniche in pericolo di estinzione: l'asino di Martina Franca, «VITA IN CAMPAGNA», 2011, 7-8, pp. 49 - 49 [Articolo in rivista]
-
F. Sonni; F. Chinnici; N. Natali; C. Riponi, PRE-FERMENTATIVE REPLACEMENT OF SULPHUR DIOXIDE BY LYSOZYME AND OENOLOGICAL TANNINS: EFFECT ON THE FORMATION AND EVOLUTION OF VOLATILE COMPOUNDS DURING THE BOTTLE STORAGE OF WHITE WINES, «FOOD CHEMISTRY», 2011, 129, pp. 1193 - 1200 [Articolo in rivista]
-
F. Sonni; E.G. Moore; A.C. Clark; F.Chinnici;C. Riponi; G.R. Scollary, Impact of Glutathione on the Formation of Methylmethine- and Carboxymethine-Bridged (+)-Catechin Dimers in a Model Wine System, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2011, 59, pp. 7410 - 7418 [Articolo in rivista]
-
F. Pezzi, Soluzioni per i punti critici della vendemmia meccanica e del post-raccolta, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2011, 26, pp. 55 - 58 [Articolo in rivista]
-
Garesheikhbayat R.; De Franceschi P.; Dondini L.; Sansavini S., Origine dell'autocompatibilità dell'albicocco e confronto fra varietà autofertili ed autosterili., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2011, 6, pp. 22 - 28 [Articolo in rivista]
-
T. Gallina Toschi, Extravergine: anatomia di un mercato, «LARGO CONSUMO», 2011, 6, pp. 65 - 66 [Articolo in rivista]
-
A.M. Gomez-Caravaca; L. Cerretani; A. Segura-Carretero; A. Fernandez-Gutierrez; G. Lercker; T. Gallina Toschi, Qualitative phenolic profile (HPLC-DAD-MS) from olive oil mill waste waters at different states of storage and evaluation of hydrolysis process as a pretreatment to recover their antioxidants, «PROGRESS IN NUTRITION», 2011, 13, pp. 22 - 30 [Articolo in rivista]
-
El Chami D.; Scardigno A.; Zagnoli G.; Malorgio G, Integrated irrigation water policies: Economic and Environmental impact in the "Renana" Reclamation and irrigation board, Italy, «NEW MEDIT», 2011, 10, pp. 25 - 32 [Articolo in rivista] Open Access
-
Di Nunzio M.; Valli V.; Bordoni A., PRO- AND ANTI-OXIDANT EFFECTS OF POLYUNSATURATED FATTY ACID SUPPLEMENTATION IN HEPG2 CELLS, «PROSTAGLANDINS LEUKOTRIENES AND ESSENTIAL FATTY ACIDS», 2011, 85, pp. 121 - 127 [Articolo in rivista]
-
F. Orsini; M. Accorsi; G. Gianquinto; G. Dinelli; F. Antognoni; K. Ruiz Carrasco; E. Martinez; M. Alnayef; I. Marotti; S. Bosi; S. Biondi, Beyond the ionic and osmotic response to salinity in Chenopodium quinoa: functional elements of successful halophytism, «FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY», 2011, 38, pp. 818 - 831 [Articolo in rivista]
-
G. Picone; B. Mezzetti; E. Babini; F. Capocasa; G. Placucci; F. Capozzi, Unsupervised Principal Component Analysis of NMR Metabolic Profiles for the Assessment of Substantial Equivalence of Transgenic Grapes (Vitis vinifera), «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2011, 59, pp. 9271 - 9279 [Articolo in rivista]
-
P. Tassinari; S. Galassi; S. Benni; D. Torreggiani, THE BUILT ENVIRONMENT OF FARM WINERIES: AN ANALYSIS METHODOLOGY FOR DEFINING META-DESIGN REQUIREMENTS, «JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING», 2011, 2, pp. 25 - 31 [Articolo in rivista] Open Access
-
M. Guidarelli; F. Carbone; F. Mourgues; G. Perrotta; C. Rosati2; P. Bertolini; E. Baraldi, Colletotrichum acutatum interactions with unripe and ripe strawberry fruits and differential responses at histological and transcriptional levels, «PLANT PATHOLOGY», 2011, 60, pp. 685 - 697 [Articolo in rivista]
-
L. Vittori Antisari; S. Marinari; M.T. Dell'Abate; C. Baffi; G. Vianello, Plant cover and epipedon SOM stability as factors affecting brown soil profile development and microbial activity, «GEODERMA», 2011, 161, pp. 212 - 224 [Articolo in rivista]
-
Castaldi Riccardo; Versari Andrea, La caratterizzazione polifenolica mostra la strada per valorizzare l'Uva Longanesi, «VIGNEVINI», 2011, 7/8, pp. 66 - 69 [Articolo in rivista]
-
Elisa Sartini; Giuseppina P. Parpinello; Sergio Galassi; Andrea Versari, Characterization of Uva Longanesi red wine by selected parameters related to astringency, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES», 2011, 14, pp. 1081 - 1089 [Articolo in rivista] Open Access
-
M. Maraldi; G.N. Wells; L. Molari, Phase field model for coupled displacive and diffusive microstructural processes under thermal loading, «JOURNAL OF THE MECHANICS AND PHYSICS OF SOLIDS», 2011, 59, pp. 1596 - 1612 [Articolo in rivista]
-
Asioli D.; Canavari M.; Pignatti E., Prodotti biologici e attributi sensoriali: un'analisi esplorativa sulle esperienze di operatori italiani, «AGRIREGIONIEUROPA», 2011, 7, pp. 64 - 66 [Articolo in rivista]
-
H. Huang; M.R. Larsen; A.H. Karlsson; L. Pomponio; L. Nanni Costa; R. Lametsch, Gel-based phosphoproteomics analysis of sarcoplasmic proteins in postmortem porcine muscle with pH decline rate and time differences, «PROTEOMICS», 2011, 11, pp. 4063 - 4076 [Articolo in rivista]
-
V. Verardo; A.M. Gomez-Caravaca; M.C. Messia; E. Marconi; M. F. Caboni, Development of Functional Spaghetti Enriched in Bioactive Compounds Using Barley Coarse Fraction Obtained by Air Classification, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2011, 59, pp. 9127 - 9134 [Articolo in rivista]