Pubblicazioni scientifiche
-
S. Godena; A. Bendini; E. Giambanelli; L. Cerretani; D. Ðermic´; E. Ðermic´, Cherry leafroll virus: Impact on olive fruit and virgin olive oil quality, «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2012, 114, pp. 535 - 541 [Articolo in rivista]
-
Targetti S.; Viaggi D.; Cuming D.; Sarthou J.P.; Choisis J.P., Assessing the costs of measuring biodiversity: methodological and empirical issues, «ACTA AGRICULTURÆ SCANDINAVICA. SECTION C, FOOD ECONOMICS», 2012, 9, pp. 2 - 9 [Articolo in rivista]
-
Ciavatta C.; Cavani L.; Marzadori C., Come gestire al meglio la concimazione azotata in agricoltura biologica, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2012, LXXIV, pp. 44 - 50 [Articolo in rivista]
-
Cervellati C.; Paetz C.; Dondini L.; Tartarini S.; Bassi D.; Schneider B.; Masia A., A qNMR approach for bitterness phenotyping and QTL identification in an F1 apricot progeny., «JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY», 2012, 159, pp. 312 - 319 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini; M. Rinaldi; M. Paciulli; S. Vecchio; E. Chiavaro, DSC evaluation of extra virgin olive oil stability under accelerated oxidative test: effect of fatty acid composition and phenol contents, «JOURNAL OF OLEO SCIENCE», 2012, 61, pp. 303 - 309 [Articolo in rivista]
-
Marchetti E.; Alberghini S.; Battisti A.; Squartini A.; Dindo M.L., Susceptibility of adult Exorista larvarum (Diptera Tachinidae) to conventional and transgenic Bacillus thuringiensis galleriae toxin, «BULLETIN OF INSECTOLOGY», 2012, 65, pp. 133 - 137 [Articolo in rivista]
-
J. Lozano-Sanchez; L. Cerretani; A. Bendini; T. Gallina-Toschi; A. Segura-Carretero; A. Fernandez-Gutierrez, New Filtration Systems for Extra-Virgin Olive Oil: Effect on Antioxidant Compounds, Oxidative Stability, and Physicochemical and Sensory Properties, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2012, 60, pp. 3754 - 3762 [Articolo in rivista]
-
G. SORRENTI; M. TOSELLI; B. MARANGONI, Use of compost to manage Fe nutrition of pear trees grown in calcareous soil, «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2012, 136, pp. 87 - 94 [Articolo in rivista]
-
BRAVO K.; TOSELLI M.; BALDI E.; MARCOLINI G.; SORRENTI G.; QUARTIERI M.; MARANGONI B., Effect of organic fertilization on carbon assimilation and partitioning in bearing nectarine trees., «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2012, 137, pp. 100 - 106 [Articolo in rivista]
-
I. G. Medina Meza; M. T. Rodriguez-Estrada; H. S. Garcia; G. Lercker, Oxidative pattern from fluorescent light exposition of crystalline cholesterol, «FOOD BIOPHYSICS», 2012, 7, pp. 209 - 219 [Articolo in rivista]
-
BALDI E.; TOSELLI M.; AMADEI P.; PELLICONI F., Risultati preliminari nel contenimento biologico del marciume radicale del pesco, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2012, 3, pp. 56 - 62 [Articolo in rivista]
-
T. Lacava; ; P. Matgen; L. Brocca; M. Bittelli; N. Pergola; T. Moramarco; V. Tramutoli, A First Assessment of the SMOS Soil Moisture Product With In Situ and Modeled Data in Italy and Luxembourg, «IEEE TRANSACTIONS ON GEOSCIENCE AND REMOTE SENSING», 2012, 50, pp. 1612 - 1622 [Articolo in rivista]
-
Francesca Ventura; Marco Vignudelli; Linda Pieri; Paola Rossi Pisa, ENVIRONMENTAL RISK EVALUATION TO ASSURE THE QUALITY OF AGRICULTURAL PRODUCTS, «ITALIAN JOURNAL OF AGROMETEOROLOGY», 2012, Speciale, pp. 111 - 112 [Abstract in rivista]
-
Martini A.; Battistini G., Valutazione delle impurità solide in confetture mediante filth-test, «INDUSTRIE ALIMENTARI», 2012, 525, pp. 5 - 11 [Articolo in rivista]
-
Viaggi D.; Mantino F.; Mazzocchi M.; Moro D.; Stefani G., Dall’economia agraria all’economia dei settori Bio-based? Contesto, stato dell’arte e sfide, «AGRIREGIONIEUROPA», 2012, 29, pp. 55 - 58 [Articolo in rivista]
-
M. Maraldi; L. Molari; P.G. Molari, Simulazioni di transizioni di fase diffusive e deformative (Towards modelling diffusive and displacive phase transitions), «LA METALLURGIA ITALIANA», 2012, 104, pp. 29 - 34 [Articolo in rivista]
-
P. Trevisi; E. Corrent; S. Messori; S. Formica; D. Priori; P. Bosi;, Supplementary tryptophan downregulates the expression of genes induced by the gut microbiota in healthy weaned pigs susceptible to enterotoxigenic Escherichia coli F4, «LIVESTOCK SCIENCE», 2012, 147, pp. 96 - 103 [Articolo in rivista]
-
Tabanelli G.; Torriani S.; Rossi F.; Rizzotti L.; Gardini F., Effect of Chemico-Physical Parameters on the Histidine Decarboxylase (HdcA) Enzymatic Activity in Streptococcus thermophilus PRI60, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2012, 77, pp. M231 - M237 [Articolo in rivista]
-
Don A.; Osborne B.; Hastings A.; Skiba U.; Carter M.S.; Drewer J.; Flessa H.; Freibauer A.; Hyvönen N.; Jones M.B.; Lanigan G.J.; Mander U.; Monti A.; Njakou Djomo S.; Valentine J.; Walter K.; Zegada-Lizarazu W.; Zenone T., Land-use change to bioenergy production in Europe: implications for the greenhouse gas balance and soil carbon, «GCB BIOENERGY», 2012, 4, pp. 372 - 391 [Articolo in rivista] Open Access
-
Monti A.; Giweta M.; Luna D.; Vecchi A.; Zanetti F.; Zatta A.; Zegada-Lizarazu W., Strategie per l’avvicendamento di colture da energia, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2012, 21, pp. 38 - 41 [Articolo in rivista]