Pubblicazioni scientifiche
-
Mohammad S. S. Tavakolian;Florina A. Silaghi;Angelo Fabbri;Giovanni Molari;Alessandro Giunchi;Adriano Guarnieri, Differentiation of post harvest date fruit varieties non-destructively using FT-NIR spectroscopy, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2013, 48, pp. 1282 - 1288 [Articolo in rivista]
-
Chiara Cevoli;Alessandro Gori;Marco Nocetti;Lucian Cuibus;Maria Fiorenza Caboni;Angelo Fabbri, FT-NIR and FT-MIR spectroscopy to discriminate competitors, non compliance and compliance grated Parmigiano Reggiano cheese, «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2013, 52, pp. 214 - 220 [Articolo in rivista]
-
Iaccheri E; Berardinelli A; Cevoli C; Fabbri A; Guarnieri A, Ortofrutticoli da consumo fresco: sistemi innovativi per il post-raccolta / Fruit and Vegetables for fresh market: post harvest innovations, «MONDO MACCHINA», 2013, 3-4, pp. 36 - 41 [Articolo in rivista]
-
Vito Verardo; Emanuele Marconi; Maria Carmela Trivisonno; Maria Fiorenza Caboni, Utilizzo del grano saraceno per incrementare la componente fenolica di prodotti a base di cereali, «TECNICA MOLITORIA», 2013, 64, pp. 296 - 301 [Articolo in rivista]
-
Emma Chiavaro;Lorenzo Cerretani;Vito Michele Paradiso;Carmine Summo;Maria Paciulli;Tullia Gallina Toschi;Francesco Caponio, Thermal and chemical evaluation of naturally auto-oxidised virgin olive oils: a correlation study, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2013, 93, pp. 2909 - 2916 [Articolo in rivista]
-
P. Comandini;G. Blanda;M.C. Soto-Caballero;V. Sala;U. Tylewicz;H. Mujica-Paz;A. Valdez Fragoso;T. Gallina Toschi, Effects of power ultrasound on immersion freezing parameters of potatoes, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2013, 18, pp. 120 - 125 [Articolo in rivista]
-
Dinelli G.; Marotti I.; Catizone P.; Bosi S.; Tanveer A.; Rana Nadeem A; Pavlovic D., Germination ecology of Ambrosia artemisiifolia L. and Ambrosia trifida L. biotypes suspected of glyphosate resistance, «CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY», 2013, 8, pp. 286 - 296 [Articolo in rivista]
-
Sofi F.; Whittaker A.; Cesari F ; Gori A.M.; ; Fiorillo C. ; Becatti M.; ; Marotti I. ; Dinelli G. ; Casini A. ; Abbate R.; Gensini G.F.; Benedettelli S., Characterization of Khorasan wheat (Kamut) and impact of a replacement diet on cardiovascular risk factors: cross-over dietary intervention study, «EUROPEAN JOURNAL OF CLINICAL NUTRITION», 2013, 67, pp. 190 - 195 [Articolo in rivista]
-
Tylewicz U.; Romani S.; Widell S.; Gmez Galindo F., Induction of Vesicle Formation by Exposing Apple Tissue to Vacuum Impregnation, «FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY», 2013, 6, pp. 1099 - 1104 [Articolo in rivista]
-
S. Grego; S. Marinari; G. Vianello; L. Vittori Antisari, Studio pedologico di alcuni suoli del lago di Vico, «CORYLUS & CO.», 2013, IV, pp. 33 - 38 [Articolo in rivista]
-
José Ignacio Covarrubias; Adamo Domenico Rombolà, Physiological and biochemical responses of the iron chlorosis tolerant grapevine rootstock 140 Ruggeri to iron deficiency and bicarbonate, «PLANT AND SOIL», 2013, 370, pp. 305 - 315 [Articolo in rivista]
-
Felipe Yunta;Michele Di Foggia;Violeta Bellido-Dı́az;Manuel Morales-Calderón;Paola Tessarin;Sandra López-Rayo;Anna Tinti;Krisztina Kovács;Zoltán Klencsár;Ferenc Fodor;Adamo Domenico Rombolà, Blood Meal-Based Compound. Good Choice as Iron Fertilizer for Organic Farming, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2013, 61, pp. 3995 - 4003 [Articolo in rivista]
-
José I. Covarrubias; Paola Tessarin; Adriano Cascavilla; Lorena Sermoni; Sandra Lopez Rayo; Michele di Foggia; Aparecida Boliani; Renato Botelho Vasconcelos; Adamo Domenico Rombolà., Cimatura tardiva per ridurre le rese e ritardare la maturazione, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2013, 20, pp. 40 - 42 [Articolo in rivista]
-
Velickova E.; Tylewicz U.; Dalla Rosa M.; Winkelhausen E.; Kuzmanova S.; Gómez Galindo F, Effect of vacuum infused cryoprotectants on the freezing tolerance of strawberry tissues, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2013, 52, pp. 146 - 150 [Articolo in rivista]
-
1. van Poecke R; Maccaferri M; Tang J; Truong H; Janssen A; van Orsouw N; Salvi S; Sanguineti M; Tuberosa R; van der Vossen E, Sequence-based SNP genotyping in durum wheat, «PLANT BIOTECHNOLOGY JOURNAL», 2013, 11, pp. 809 - 817 [Articolo in rivista]
-
Irma Terracciano;Marco Maccaferri;Filippo Bassi;Paola Mantovani;Maria C. Sanguineti;Silvio Salvi;Hana Šimková;Jaroslav Doležel;Andrea Massi;Karim Ammar;James Kolmer;Roberto Tuberosa, Development of COS-SNP and HRM markers for high-throughput and reliable haplotype-based detection of Lr14a in durum wheat (Triticum durum Desf.), «THEORETICAL AND APPLIED GENETICS», 2013, 126, pp. 1077 - 1101 [Articolo in rivista]
-
Panarese V.; Dejmek P.; Rocculi P.; Gómez Galindo F., Microscopic studies providing insight into the mechanisms of mass transfer in vacuum impregnation, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2013, 18, pp. 169 - 176 [Articolo in rivista]
-
Bordoni A; Amaretti A; Leonardi A; Boschetti E; Danesi F; Matteuzzi D; Roncaglia L; Raimondi S; Rossi M, Cholesterol-lowering probiotics: in vitro selection and in vivo testing of bifidobacteria, «APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY», 2013, 97, pp. 8273 - 8281 [Articolo in rivista]
-
L. Sciubba; L. Cavani; C. Marzadori; C. Ciavatta, Effect of biosolids from municipal sewage sludge composted with rice husk on soil functionality, «BIOLOGY AND FERTILITY OF SOILS», 2013, 49, pp. 597 - 608 [Articolo in rivista]
-
I.A. Machorro-Méndez; A. Hernández-Mendoza; V. Cardenia; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; F. Spinelli; A. Cellini; H.S. García, Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334, «LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY», 2013, 57, pp. 443 - 450 [Articolo in rivista]