Pubblicazioni scientifiche

  • Capozzi, Francesco, NMR-Based Metabolomics: The Foodome and the Assessment of Dietary Exposure as a Key Step to Evaluate the Effect of Diet on Health, in: Modern Magnetic Resonance, Cham, Springer International Publishing AG, 2017, pp. 1 - 21 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Fontanesi L., Meat Authenticity and Traceability, in: Lawrie's Meat Science, Duxford, Woodhead Publishing - Elsevier, 2017, pp. 585 - 633 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Rocculi, Pietro, New developments in packaging of eggs to improve safety and quality, in: Rocculi, Pietro, Achieving Sustainable Production of Eggs, New England, Prof. Julie Roberts, 2017, pp. 229 - 240 [Capitolo/Saggio in libro]

  • francesca ventura, marco bindi, lorenzo brilli, paola rossi, Atmosfera, in: Agronomia, napoli, EdiSES, 2017, pp. 93 - 134 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Nicola Pecchioni, Enrico noli, Capitolo 11 - Interventi sui corpi riproduttori: riproduzione e propagazione, in: Marco Acutis, Giorgio Alberti, Arturo Alvino, Mariana Amato, Paolo Bàrberi, Giancarlo Barbieri, Bruno Basso, Luca Bechini, Paolo Benincasa, Antonio Berti, Marco Bindi, Stefano Bocchi, Enrico Bonari, Giorgio Borreani, Lorenzo Brilli, Enio Campiglia, Salvatore Caredda, Raffaele Casa, Paolo Ceccon, Francesco Danuso, Laura Ercoli, Massimo Fagnano, Aldo Ferrero, Marcella Michela Giuliani, Francesco Giunta, Carlo Giupponi, Carlo Grignani, Luciano Gristina, Marcello Guiducci, Luigi Ledda, Tommaso Maggiore, Pietro Marino Gallina, Roberta Masin, Alessandro Masoni, Giovan Battista Mattii, Giovanni Mauromicale, Marco Mazzoncini, Michele Monti, Francesco Morari, Giuliano Mosca, Rosella Motzo, Enrico Noli, Simone Orlandini, Euro Pannacci, Nicola Pecchioni, Michele Perniola, Michele Pisante, Giorgio Prosdocimi Gianquinto, Amedeo Reyneri, Pier Paolo Roggero, Paola Rossi, Rodolfo Santilocchi, Giovanna Seddaiu, Nicola Silvestri, Fabio Stagnari, Vincenzo Tabaglio, Francesco Tei, Giacomo Tosti, Concetta Vazzana, Francesca Ventura, Gianpiero Venturi, Marco Volterrani, Camillo Alessandro Zanchi, Giuseppe Zanin, Agronomia, Napoli, EdiSES, 2017, pp. 365 - 380 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Marco Dalla Rosa; Pedro Fito Maupoey, Prologue - Book of Abstracts - Foodinnova 2017, in: AA VV, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 24 - 24 [Prefazione]

  • Proietti, Noemi; Capitani, Donatella; Aru, Violetta; Bellomaria, Alessia; Bertocchi, Fabio; Botta, Bruno; Cagliani, Laura Ruth; Caligiani, Augusta; Capozzi, Francesco; Çela, Dorisa; Marincola, Flaminia Cesare; Ciampa, Alessandra; Coco, Laura Del; Consonni, Roberto; Corsaro, Carmelo; Delfini, Maurizio; Fanizzi, Francesco Paolo; Gallo, Vito; Ghirga, Francesca; Gianferri, Raffaella; Girelli, Chiara Roberta; Ingallina, Cinzia; Laghi, Luca; Latronico, Mario; Longobardi, Francesco; Luchinat, Claudio; Mallamace, Domenico; Mammi, Stefano; Mandaliti, Walter; Mannina, Luisa; Marini, Federico; Mastrorilli, Pietro; Mazzei, Pierluigi; Miccheli, Alfredo; Micozzi, Alessandra; Milone, Salvatore; Mucci, Adele; Nepravishta, Ridvan; Paci, Maurizio; Palisi, Angelica; Sobolev, Anatoly Petrovich; Piccolo, Alessandro; Picone, Gianfranco; Randazzo, Antonio; Righi, Valeria; Rotondo, Archimede; Salvo, Andrea; Savorani, Francesco; Scano, Paola; Schievano, Elisabetta; Sciubba, Fabio; Tenori, Leonardo; Trimigno, Alessia; Turano, Paola; Vasi, Sebastiano; Di Tullio, Valeria, NMR methodologies in Food Analysis, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 103 - 156 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Sobolev, Anatoly Petrovich; Mannina, Luisa; Aru, Violetta; Bellomaria, Alessia; Bertocchi, Fabio; Botta, Bruno; Cagliani, Laura Ruth; Caligiani, Augusta; Capozzi, Francesco; Çela, Dorisa; Marincola, Flaminia Cesare; Ciampa, Alessandra; Coco, Laura Del; Consonni, Roberto; Corsaro, Carmelo; Delfini, Maurizio; Tullio, Valeria Di; Fanizzi, Francesco Paolo; Gallo, Vito; Ghirga, Francesca; Gianferri, Raffaella; Girelli, Chiara Roberta; Ingallina, Cinzia; Laghi, Luca; Latronico, Mario; Longobardi, Francesco; Luchinat, Claudio; Mallamace, Domenico; Mammi, Stefano; Mandaliti, Walter; Marini, Federico; Mastrorilli, Pietro; Mazzei, Pierluigi; Miccheli, Alfredo; Micozzi, Alessandra; Milone, Salvatore; Mucci, Adele; Nepravishta, Ridvan; Paci, Maurizio; Palisi, Angelica; Piccolo, Alessandro; Picone, Gianfranco; Proietti, Noemi; Randazzo, Antonio; Righi, Valeria; Rotondo, Archimede; Salvo, Andrea; Savorani, Francesco; Scano, Paola; Schievano, Elisabetta; Sciubba, Fabio; Tenori, Leonardo; Trimigno, Alessia; Turano, Paola; Vasi, Sebastiano; Capitani, Donatella, NMR Applications in Food Analysis: Part A, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 157 - 254 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Ciavatta C., Beone G.M., Gessa C.E., Elementi chimici del suolo., in: Fondamenti di Chimica del Suolo, Bologna, Pàtron, 2017, pp. 191 - 220 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Proietti N.; Capitani D.; Aru V.; Bellomaria A.; Bertocchi F.; Botta B.; Cagliani L.R.; Caligiani A.; Capozzi F.; Cela D.; Marincola F.C.; Ciampa A.; Coco L.D.; Consonni R.; Corsaro C.; Delfini M.; Fanizzio F.P.; Gallo V.; Ghirga F.; Gianferri R.; Girellio C.R.; Ingallina C.; Laghi L.; Latronico M.; Longobardi F.; Luchinat C.; Mallamace D.; Mammi S.; Mandaliti W.; Mannina L.; Marini F.; Mastrorilli P.; Mazzei P.; Miccheli A.; Micozzio A.; Miloneo S.; Mucci A.; Nepravishta R.; Paci M.; Palisi A.; Sobolev A.P.; Piccolo A.; Picone G.; Randazzo A.; Righi V.; Rotondo A.; Salvo A.; Savorani F.; Scano P.; Schievano E.; Sciubba F.; Tenori L.; Trimigno A.; Turano P.; Vasi S.; Tullio V.D., NMR applications in food analysis: Part B, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 255 - 296 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Pasquali F.; De Cesare A.; Meunier M.; Guyard M.; Rivoal K.; Chemaly M.; Manfreda G., Current challenges in poultry meat safety, in: Poultry Quality Evaluation: Quality Attributes and Consumer Values, Bologna, Massimiliano Petracci and Cécile Berri, 2017, pp. 159 - 195 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Arcidiacono C.; Porto S.M.C.; Mancino M.; Valenti F.; Cascone G., Design of a software tool for the analysis of UWB RTLS data: A use case of an application to identify cow oestrus behavioural patterns in a free-stall barn, in: Prof. Daniel Berckmans, Dr Alassane Keita, Precision Livestock Farming 2017 - Papers Presented at the 8th European Conference on Precision Livestock Farming, ECPLF 2017, Nantes, European Conference on Precision Livestock Farming, 2017, pp. 837 - 847 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Arcidiacono C.; Porto S.M.C.; Mancino M.; Valenti F.; Cascone G., New open-source software tools using accelerometer data for the discrimination of cow behavioural activities in free-stall barns, in: Prof. Daniel Berckmans, Dr Alassane Keita, Precision Livestock Farming 2017 - Papers Presented at the 8th European Conference on Precision Livestock Farming, ECPLF 2017, Nantes, European Conference on Precision Livestock Farming, 2017, pp. 276 - 287 [Capitolo/Saggio in libro]