Pubblicazioni scientifiche
-
Dondini, Luca; Lugli, Stefano; Sansavini, Silviero, Cherry Breeding: Sweet Cherry (Prunus avium L.) and Sour Cherry (Prunus cerasus L.), in: Al-Khayri J., Jain S., Johnson D., Advances in Plant Breeding Strategies: Fruits., Cham, Springer, 2018, pp. 31 - 88 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Canavari, Maurizio, Marketing Research on Fruit Branding: The Case of the Pear Club Variety "Angelys", in: Case Studies in the Traditional Food Sector, Duxford, Woodhead Publishing, 2018, pp. 239 - 254 (WOODHEAD PUBLISHING SERIES IN FOOD SCIENCE, TECHNOLOGY AND NUTRITION) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Mattarelli, P.; Sgorbati, B., Chemotaxonomic Features in the Bifidobacteriaceae Family, in: THE BIFIDOBACTERIA AND RELATED ORGANISMS BIOLOGY, TAXONOMY, APPLICATIONS, San Diego, Elsevier, 2018, pp. 99 - 114 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Biavati, B.; Mattarelli, P., Related Genera Within the Family Bifidobacteriaceae, in: THE BIFIDOBACTERIA AND RELATED ORGANISMS BIOLOGY, TAXONOMY, APPLICATIONS, San Diego, Elsevier, 2018, pp. 49 - 66 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Mattarelli, P.; Biavati, B., Species in the Genus Bifidobacterium, in: THE BIFIDOBACTERIA AND RELATED ORGANISMS BIOLOGY, TAXONOMY, APPLICATIONS, San Diego, Elsevier, 2018, pp. 9 - 48 [Capitolo/Saggio in libro]
-
PATRIGNANI FRANCESCA, SIROLI LORENZO, SERRAZANETTI DIANA ISABELLA, LANCIOTTI ROSALBA, POTENTIAL OF HIGH PRESSURE HOMOGENIZATION AND FUNCTIONAL STRAINS FOR NOVEL FUNCTIONAL DAIRY FOODS, in: TECHNOLOGICAL APPROACHES FOR NOVEL APPLICATIONS IN DAIRY FOOD PROCESSING, Ege, Nurcan Koca, 2018, pp. 1 - 17 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Baffoni, Loredana, Probiotics and Prebiotics for the Health of Companion Animals, in: Probiotics and Prebiotics in Animal Health and Food Safety, New York, Springer, 2018, pp. 175 - 195 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Valentina Siracusa; Marco Dalla Rosa, Sustainable Packaging, in “Sustainable Food Systems from Agriculture to Industry”, in: Sustainable Food Systems from Agriculture to Industry, London, Academic Press, 2018, pp. 275 - 307 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Carli, Giacomo; Canavari, Maurizio; Grandi, Alessandro, Introducing Activity-Based Costing in Farm Management: The Design of the FarmBO System, in: Innovations and Trends in Environmental and Agricultural Informatics, Hershey, PA, IGI Global, 2018, pp. 252 - 272 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Rüegg Simon R., Häsler Barbara, Rosenbraun Nielsen Liza, Buttigieg Sandra C., Santa Mijalche, Aragrande Maurizio, Canali Massimo, Queenan Kevin, Chantziaras Ilias, Boriani Elena, Radeski Miroslav, Bruce Mieghan, Kuene Hans, Bennani Houda, Ifejika Speranza Chinwe, Carmo Luís P., Esposito Roberto, Filippitzi Maria-Eleni, McIntyre Maria, McMahon Barry J., Peyre Marisa, Falzon Laura C., Bardosh Kevin L., Frazzoli Chiara, Hald Tine, Marcus Grace, Zinsstag Jakob, A One Health evaluation framework, in: Integrated approaches to health. A handbook for the evaluation of One Health, Wageningen, Wageningen Academic Publishers, 2018, pp. 38 - 85 [Capitolo/Saggio in libro] Open Access
-
Andrea, Parenti; Carla, Lambertini; Monti, Andrea, Areas with Natural Constraints to Agriculture: Possibilities and Limitations for The Cultivation of Switchgrass (Panicum Virgatum L.) and Giant Reed (Arundo Donax L.) in Europe, in: Andrea, Parenti, Land allocation for biomass crops, Cham, Springer International publishing, 2018, pp. 39 - 63 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Castellini C., Petracci M., Sirri F., Sostenibilità delle produzioni avicunicole, in: Allevamento animale e sostenibilità ambientale: Le tecnologie, Milano, Franco Angeli, 2018, pp. 215 - 252 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Canali, Massimo; Fornasari, Massimo, Il secondo dopoguerra: il ruolo dell'istruzione nel decollo di un'area periferica, in: Canali, Massimo; Carboni, Mauro; Fauri, Francesca; Fornasari, Massimo; Mazzotti, Omar, Anima civitatis. Capitale umano e sviluppo economico in Romagna dall'Ottocento al Duemila, Bologna, Il Mulino, 2018, pp. 159 - 224 (PERCORSI. STORIA) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Attilio Lovato; Enrico Noli, C.1 7. SEMENTI, in: AAVV, Il nuovo "Tassinari" Manuale dell'Agronomo - VI Edizione, Torino, REDA edizioni Gruppo editoriale Il Capitello, 2018, pp. C-112 - C-137 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Valli E., Petracci M., Pezzolato M., Bozzetta E., Meat and meat products, in: Food Integrity Handbook, Nantes, Eurofins Analytics France, 2018, pp. 61 - 86 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Cremonini S., Vianello G., Vittori Antisari L., 2.2. La sequenza stratigrafica di Ponticelli di Malalbergo. Gli aspeti geologici e sedimentologici., in: Ponticelli di Malabergo. Un abitato del II millennio a.C. e le successive trasformazioni del territorio., Bologna, Ante Quem S.r.l., 2018, pp. 27 - 32 (DEA-DOCUMENTI ED EVIDENZE DI ARCHEOLOGI) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Frascaroli, Elisabetta, Breeding Cold-Tolerant Crops, in: Cold Tolerance in Plants - Physiological, Molecular and Genetic Perspectives, Switzerland, Springer Nature, 2018, pp. 159 - 177 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Frascaroli, Elisabetta; Revilla, Pedro, Genomics of Cold Tolerance in Maize, in: The Maize Genome, Switzerland, Springer Nature, 2018, pp. 287 - 303 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Maria Grazia Bellardi, Assunta Bertaccini, Madhupriya, Govind P. Rao, Phytoplasma Diseases in Ornamental Crops, in: Phytoplasmas: Plant Pathogenic Bacteria, Singapore, Springer, 2018, pp. 191 - 234 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Chatzinikolaou Parthena, Viaggi Davide, Raggi Meri, Review of Multicriteria Methodologies and Tools for the Evaluation of the Provision of Ecosystem Services, in: Multicriteria Analysis in Agriculture, Cham, Springer, 2018, pp. 43 - 68 [Capitolo/Saggio in libro]