Pubblicazioni scientifiche
-
VENTURA F.; FACINI O.; PIANA S.; ROSSI PISA P., Soil moisture measurements: a comparison of instrumentations performances, «JOURNAL OF IRRIGATION AND DRAINAGE ENGINEERING», 2010, 136(2), pp. 81 - 89 [Articolo in rivista]
-
Pomponio L.; Ertbjerg P.; Karlsson A.K.; Nanni Costa L.; Lametsch R., Influence of early pH decline on calpain activity in porcine muscle, «MEAT SCIENCE», 2010, 85 (1), pp. 110 - 114 [Articolo in rivista]
-
E. Boselli; M. T. Rodriguez-Estrada; F. Ferioli; M. F. Caboni; G. Lercker, Cholesterol photosensitised oxidation of horse meat slices stored under different packaging films, «MEAT SCIENCE», 2010, 85, pp. 500 - 505 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Vittadini; N. Pellegrini, Microwave heating of different vegetable oils: relation between chemical and thermal parameters, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2010, 43, pp. 1104 - 1112 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada; A. Bendini; L. Cerretani, Correlation between thermal properties and chemical composition of Italian virgin olive oils, «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2010, 112, pp. 580 - 592 [Articolo in rivista]
-
Verardo V.; Pasini F.; Iafelice G. ; Messia M. C.; Marconi E.; Caboni M. F., Influence of Storage Conditions on Cholesterol Oxidation in Dried Egg Pasta, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2010, 58, pp. 3586 - 3590 [Articolo in rivista]
-
LANZONI A.; BURGIO G., Contro le nottue dello spinacio si parte dal monitoraggio, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2010, 66 (4), pp. 57 - 60 [Articolo in rivista]
-
Pieri L.; Matzneller P.; Gaspari N.; Marotti I.; Dinelli G.; Rossi P, Bulk Atmospheric Deposition in the Southern Po Valley (Northern Italy), «WATER AIR AND SOIL POLLUTION», 2010, 210, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista]
-
Laghi L.; Parpinello G. P.; Del Rio D.; Calani L.; A. U. Mattioli; Versari A., Fingerprint of enological tannins by multiple techniques approach, «FOOD CHEMISTRY», 2010, 121, pp. 783 - 788 [Articolo in rivista]
-
M. Schiavon; Pizzeghello D.; Muscolo A.; Vaccaro S.; Francioso O.; Nardi S., High molecular size humic substances enhance phenylpropanoid metabolism in maize (Zea mays L.), «JOURNAL OF CHEMICAL ECOLOGY», 2010, 36, pp. 662 - 669 [Articolo in rivista]
-
D. VIAGGI; M. RAGGI; V. GALLERANI; S. GOMEZ Y PALOMA, The impact of EU Common Agricultural Policy decoupling on farm households: income vs. investment effects, «INTERECONOMICS», 2010, 45(3), pp. 188 - 192 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi; M. Raggi; S. Gomez y Paloma, Uso del pagamento unico e reazione al disaccoppiamento in alcuni paesi dell'Unione Europea, «AGRIREGIONIEUROPA», 2010, anno6, n. 20, pp. 1 - 7 [Articolo in rivista]
-
PETRACCI M.; BIANCHI M.; CAVANI C., Pre-slaughter handling and slaughtering factors influencing poultry product quality, «WORLD'S POULTRY SCIENCE JOURNAL», 2010, 66, pp. 17 - 26 [Articolo in rivista]
-
A. BENDINI; L. CERRETANI; M.D. SALVADOR; G. FREGAPANE; G. LERCKER, STABILITY OF THE SENSORY QUALITY OF VIRGIN OLIVE OIL DURING STORAGE: AN OVERVIEW, «ITALIAN FOOD & BEVERAGE TECHNOLOGY», 2010, 60, pp. 5 - 18 [Articolo in rivista]
-
J. Lozano-Sanchez; L. Cerretani; A. Bendini; A. Segura-Carretero; A. Fernandez-Gutierrez, Filtration process of extra virgin olive oil: effect on minor components, oxidative stability and sensorial and physicochemical characteristics, «TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2010, 21, pp. 201 - 211 [Articolo in rivista]
-
C. Nocentini; G. Certini; H. Knicker; O. Francioso; C. Rumpel, Nature and reactivity of charcoal produced and added to soil during wildfire are particle-size dependent, «ORGANIC GEOCHEMISTRY», 2010, 41, pp. 682 - 689 [Articolo in rivista]
-
Zanasi C.; Rota C., Relazioni entro e tra imprese: un approccio teorico unificato, «SVILUPPO & ORGANIZZAZIONE», 2010, XL, pp. 58 - 73 [Articolo in rivista]
-
Gioacchini P.; Montecchio D.; Grigatti M.; Bolognesi S.; Schiatti P.; Ciavatta C., Distribuzione del carbonio organico e dell’azoto in pereti biologici e convenzionali dell’Emilia-Romagna, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2010, 3, pp. 28 - 31 [Articolo in rivista]
-
Montecchio D.; Gioacchini P.; Ciavatta C., Modificazione della distribuzione del carbonio con l’inerbimento: nuove esperienze su pesco, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2010, 3, pp. 24 - 27 [Articolo in rivista]
-
Versari A.; Parpinello G.P.; Scazzina F.; Del Rio D., Prediction of total antioxidant capacity of red wine by Fourier transform infrared spectroscopy, «FOOD CONTROL», 2010, 21, pp. 786 - 789 [Articolo in rivista]