Pubblicazioni scientifiche
-
Laghi L.; Venturi L.; Placucci G.; Cremonini M. A., Low resolution NMR as a tool to descriminate between fresh and frozen-thawed meat: a preliminary study, in: GRUPPO ITALIANO DISCUSSIONE RISONANZE MAGNETICHE, XXXV National Congress on Magnetic Resonance, s.l, s.n, 2005, pp. 42 - 42 [Riassunto (Abstract)]
-
P. P. Diotallevi; L. Landi; S. Benni, tipologie di isolamento alla base per la protezione sismica degli edifici, «INARCOS», 2005, 657, pp. 95 - 105 [Articolo in rivista]
-
Suzzi G.; Gardini f., Lieviti per spumantizzazione, in: VINCENZINI M. ROMANO P. FARRIS G. A., Microbiologia del vino, MILANO, Casa Editrice Ambrosiana, 2005, pp. 221 - 232 [Capitolo/Saggio in libro]
-
BAZZANI G.; GALLERANI V.; VIAGGI D.; RAGGI M.; BARTOLINI F., The sustainability of irrigated agricolture in Italy under water and policy scenarios, in: DEFRANCESCO E., GALLETTO L., THIENE M., Food, agriculture and the environment. Economic issues, MILANO, FRANCO ANGELI, 2005, pp. 407 - 422 (atti di: 9th Joint Conference on Food, Agriculture and the Environment, Conegliano Veneto, 28 agosto 1 settembre 2004) [Contributo in Atti di convegno]
-
G. Sorrenti; M. Quartieri; M. Tagliavini, La fertirrigazione delle specie arboree da frutto, «PHYTOMAGAZINE», 2005, 10, pp. 51 - 62 [Articolo in rivista]
-
Bertazzoli A.; Canavari M.; Lucchi M., Customer satisfaction and preferences in out of home eating: analysis of public catering services in Cesena, in: Culinary Arts and Sciences V: Global and National Perspectives, BOURNEMOUTH, Worshipful Company of Cooks Research Centre, 2005, pp. 619 - 626 (atti di: 'Culinary arts and sciences V - Global and national perspectives', ICCAS 05 - Fifth International Conference, Warsaw, Poland, June 27 - July 1, 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Bordoni; F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; M. Maranesi; P. Biagi., Protection against adriamycin induced cardiotoxicity by selenium dietary supplementation, in: null, «ITALIAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY», 2005, 54, pp. 80 - 80 (atti di: 50° Congresso Nazionale SIB 2005, Riccione, 27-30 settebre 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Lo Fiego D.P.; Santoro P.; Macchioni P.; De Leonibus E., Influence of genetic type, live weight at slaughter and carcass fatness on fatty acid composition of subcutaneous adipose tissue of raw ham in the heavy pig., «MEAT SCIENCE», 2005, 69, pp. 107 - 114 [Articolo in rivista]
-
Lo Fiego D.P.; Macchioni P.; Santoro P.; Pastorelli G.; Corino C., Effect of dietary conjugated linoleic acid (CLA) supplementation on CLA isomers content and fatty acid composition of dry cured Parma ham., «MEAT SCIENCE», 2005, 70, pp. 285 - 291 [Articolo in rivista]
-
O. FRANCIOSO; S. SANCHEZ-CORTES; G. CORRADO; P. GIOACCHINI; D. MONTECCHIO; C. CIAVATTA, Caratterizzazione di sostanze umiche estratte da un suolo ammendato con biomasse., in: UNIVERSITA' DEGLI STUDI DI PERUGIA DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGROAMBIENTALI E DELLA PRODUZIONE VEGETALE SEZIONE DI CHIMICA AGRARIA, ATTI DEL XXII CONVEGNO DELLA SOCIETÀ ITALIANA DI CHIMICA AGRARIA, 21-24 settembre 2004, Perugia, PERUGIA, s.n, 2005, pp. 45 - 52 (atti di: ATTI DEL XXII CONVEGNO DELLA SOCIETÀ ITALIANA DI CHIMICA AGRARIA, PERUGIA, 21-24 settembre 2004) [Contributo in Atti di convegno]
-
Pastorelli G.; Moretti V.M.; Macchioni P.; Lo Fiego D.P.; Santoro P.; Panseri S.; Rossi R.; Corino C., Influence of dietary conjugated linoleic acid on the fatty acid composition and volatile compounds profile of heavy pig loin muscle., «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2005, 85, pp. 2227 - 2234 [Articolo in rivista]
-
O. FRANCIOSO; D. MONTECCHIO; C. CIAVATTA, Linearizzazione di curve potenziometriche di sostanze umiche di origine diversa., in: DIPARTIMENTO DI VALORIZZAZIONE E PROTEZIONE DELLE RISORSE AGROFORESTALI (DI.VA.P.R.A.) SETTORE CHIMICA AGRARIA UNIVERSITA' DI TORINO -FACOLTA' DI AGRARIA, SOCIETA' ITALIANA DI CHIMICA AGRARIA XXIII CONVEGNO NAZIONALE, TORINO, s.n, 2005, pp. 60 - 60 (atti di: SOCIETA' ITALIANA DI CHIMICA AGRARIA XXIII CONVEGNO NAZIONALE, TORINO, 21-23 SETTEMBRE 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
R. Lanciotti; L. Vannini; C. Chaves Lopez; M. Gobbetti; M. E. Guerzoni, Evaluation of the ability of Yarrowia lipolytica to impart strain-dependent characteristics to cheese when used as a ripening adjunct, «INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY», 2005, 58, pp. 89 - 99 [Articolo in rivista]
-
D. MONTECCHIO; O. FRANCIOSO; P. CARLETTI; S. CHERSICH; F. PREVITALI; L. FRIZZERA; S. NARDI, Caratterizzazione di acidi umici estratti da un suolo forestale mediante l’applicazione dell’analisi termica (TG-DTA) e della spettroscopia DRIFT., in: DIPARTIMENTO DI VALORIZZAZIONE E PROTEZIONE DELLE RISORSE AGROFORESTALI (DI.VA.P.R.A.) SETTORE CHIMICA AGRARIA UNIVERSITA' DI TORINO -FACOLTA' DI AGRARIA, SOCIETA' ITALIANA DI CHIMICA AGRARIA XXIII CONVEGNO NAZIONALE, TORINO, s.n, 2005, pp. 88 - 88 (atti di: SOCIETA' ITALIANA DI CHIMICA AGRARIA XXIII CONVEGNO NAZIONALE, TORINO, 21-23 SETTEMBRE 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
O. FRANCIOSO; D. MONTECCHIO; D. PALENZONA, Statistical treatment of a sigmoid curve from potentiometric data, in: JOSE MUNIZ FERNANDEZ, EDUARDO GARCIA CUETO, X CONFERENCIA ESPANOLA DE BIOMETRIA, OVIEDO, JOSE MUNIZ FERNANDEZ, EDUARDO GARCIA CUETO, 2005, pp. 125 - 125 (atti di: CONFERENCIA ESPANOLA DE BIOMETRIA, OVIEDO -SPAIN, 24-28 MAGGIO, 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
C. GIOVANNINI; O. FRANCIOSO; L. VITTORI ANTISARI; D. MONTECCHIO; C. CIAVATTA, REMEDIATION OF CONTAMINATED SOIL USING COMPOST: CHARACTERIZATION OF THE ORGANIC MATTER, in: EUROPEAN ASSOCIATION FOR CHEMICAL AND MOLECULAR SCIENCES, ITALIAN CHEMICAL SOCIETY ENVIRONMENTAL AND CULTURAL HERITAGE CHEMISTRY DIVISION, NATIONAL COUNCIL OF CHEMISTRY, UNIVERSITY OF BOLOGNA RIMINI BRANCH, 10TH EU CHEMS-DCE INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHEMISTRY AND THE ENVIRONMENT. THE ROLE OF CHEMISTRY IN THE ENVIRONMENT: OUR CHOSE, OUR LIFE. RESEARCH, EDUCATION AND PROFESSIONAL. Sun. 4th to Wed. 7th September, Rimini, RIMINI, s.n, 2005, pp. 130 - 130 (atti di: 10TH EU CHEMS-DCE INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHEMISTRY AND THE ENVIRONMENT. THE ROLE OF CHEMISTRY IN THE ENVIRONMENT: OUR CHOSE, OUR LIFE. RESEARCH, EDUCATION AND PROFESSIONAL. Sun. 4th to Wed. 7th September, Rimini, Rimini, Sun. 4th to Wed. 7th September) [Riassunto (Abstract)]
-
Berardinelli A.; Giunchi A.; Guarnieri A.; Pezzi F.; Ragni L., SHELL EGG ALBUMEN HEIGHT ASSESSMENT BY FT-NIR SPECTROSCOPY, «TRANSACTIONS OF THE ASABE», 2005, 48 (4), pp. 1423 - 1428 [Articolo in rivista]
-
Bordini F.; Liberati P.; Pezzi F., UN SISTEMA INTEGRATO PER IL CONTROLLO FUNZIONALE DELLE VENDEMMIATRICI, in: ASSOCIAZIONE ITALIANA DI INGEGNERIA AGRARIA, VIII Convegno Nazionale di Ingegneria Agraria - L'ingegneria agraria per lo sviluppo sostenibile dell'area mediterranea., CATANIA, GeoGeografica, 2005 [Contributo in Atti di convegno]
-
GIUNCHI A.; OTTONI A.; RAGNI L.; PEZZI F.; GALASSI S., Comportamento meccanico dei tappi sintetici., in: SOCIETÀ ITALIANA DI VITICOLTURA ED ENOLOGIA, ENOFORUM 2005, s.l, s.n, 2005, 1, pp. 48 - 48 (atti di: ENOFORUM 2005, Piacenza, 21-23 marzo 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
S. Alini; F. Basile; S. Blasioli; C. Rinaldi; A. Vaccari, Development of new catalysts for N2O decomposition in industrial conditions, in: Book of abstracts - 4th Intern. Confer. on Environmental Catalysis, s.l, s.n, 2005(atti di: 4th Intern. Confer. on Environmental Catalysis, Heidelberg (D),, 5-8 June 2005) [Riassunto (Abstract)]