Pubblicazioni scientifiche
-
M.E. Guerzoni; P. Vernocchi; M. Ndagijimana; A. Gianotti; R. Lanciotti, Generation of aroma compounds in sourdough: Effects of stress exposure and lactobacilli–yeasts interactions, «FOOD MICROBIOLOGY», 2007, 24, pp. 139 - 148 [Articolo in rivista]
-
S. Alini; F. Basile; S. Blasioli; C. Rinaldi; A. Vaccari, Development of new catalysts for N2O decomposition from adipic acid plant, «APPLIED CATALYSIS. B, ENVIRONMENTAL», 2007, 70, pp. 323 - 329 [Articolo in rivista]
-
F. Pasquali; G. Manfreda, Mutant prevention concentration of ciprofloxacin and enrofloxacin against Escherichia coli, Salmonella Typhimurium and Pseudomonas aeruginosa, «VETERINARY MICROBIOLOGY», 2007, 119 Issue 2-4, pp. 304 - 310 [Articolo in rivista]
-
D'Aimmo M.R.; Modesto M.; Biavati B., Antibiotic resistance of lactic acid bacteria and Bifidobacterium spp. isolated from dairy and pharmaceutical products., «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2007, 115(1), pp. 35 - 42 [Articolo in rivista]
-
A. Muscolo; Sidari M.; Francioso O. ; Tugnoli V.; Nardi S., The Auxin-like Activity of Humic Substances is Related to Membrane Interactions in Carrot Cell Cultures, «JOURNAL OF CHEMICAL ECOLOGY», 2007, 33, pp. 115 - 129 [Articolo in rivista]
-
A. Muscolo; Sidari M.; Attinà E.; Francioso O.; Tugnoli V.; Nardi S., Biological Activity of Humic Substances Is Related to Their Chemical Structure, «SOIL SCIENCE SOCIETY OF AMERICA JOURNAL», 2007, 71, pp. 75 - 85 [Articolo in rivista]
-
F.Chinnici; N.Natali; U.Spinabelli; C.Riponi, Presence of polycyclic aromatic hydrocarbons in woody chips used as ajuvant in wines, vinegars and distillates., «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2007, 40, pp. 1587 - 1592 [Articolo in rivista]
-
L. Cercaci; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; E.A. Decker., Phytosterol Oxidation in Oil-in-Water Emulsions and Bulk Oil, «FOOD CHEMISTRY», 2007, 102, pp. 161 - 167 [Articolo in rivista]
-
L. Cercaci; G. Passalacqua; A. Poerio; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker., Composition of total sterols (4-desmethyl-sterols) in extravirgin olive oils obtained with different extraction technologies and their influence on the oil oxidative stability., «FOOD CHEMISTRY», 2007, 102, pp. 66 - 76 [Articolo in rivista]
-
Barbanti L.; Monti A.; Venturi G., Improved agronomy and management of crop plants for industrial end uses, in: Improvement of Crop Plants for Industrial End Uses, DORDRECHT, Springer, 2007, pp. 83 - 127 [Capitolo/Saggio in libro]
-
JIMENEZ S.; GOGORCENA Y.; HÉVIN C.; ROMBOLA' A.D.; OLLAT N., Nitrogen nutrition influences some biochemical responses to iron deficiency in tolerant and sensitive genotypes of Vitis, «PLANT AND SOIL», 2007, 290, Numbers 1-2, pp. 343 - 355 [Articolo in rivista]
-
INTRIERI C.; FILIPPETTI I., Così la biologia molecolare applicata all’ampelografia garantisce l’identificazione dei vitigni. ., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2007, 2, pp. 58 - 61 [Articolo in rivista]
-
G. Lercker; A. Bendini; S. Cerni; L. Cerretani, Un filo d'olio. Guida all'acquisto ed al consumo dell'olio extravergine di oliva., RIMINI, Provincia di Rimini, 2007, pp. 112 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
F. Ferioli; G. L. Marcazzan; M. F. Caboni, Determination of (E)-10-hydroxy-2-decenoic acid content in pure royal jelly: a comparison between a new CZE method and HPLC, «JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE», 2007, 30, pp. 1061 - 1069 [Articolo in rivista]
-
Francioso O.; Ferrari E.; Montecchio D.; Gioacchini P.; Saladini M.; Ciavatta C., TG-DTA, DRIFT and NMR charaterization of humic-like fractions from olive wastes and amended soil., «JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS», 2007, 149, pp. 408 - 417 [Articolo in rivista]
-
Burgio G.; Sommaggio D., Syrphids as landscape bioindicators in Italian agroecosystems, «AGRICULTURE, ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT», 2007, 120, pp. 416 - 422 [Articolo in rivista]
-
Ghelfi R.; Regazzi D.; Rivaroli S., La rete di rapporti orientati ed interconnessi nel sistema agroalimentare: una proposta di analisi di filiera, in: Leve strategiche per lo sviluppo dei sistemi territoriali a vocazione agro-alimentare, MILANO, FrancoAngeli, 2007, pp. 286 - 302 (atti di: XIV Convegno annuale SIEA, “Leve strategiche per lo sviluppo dei sistemi territoriali a vocazione agro-alimentare”, Napoli, 22-24 giugno 2006.) [Contributo in Atti di convegno]
-
Bianchi L.; Babini A.R.; Ratti C.;Poggi Pollini C.; C. Rubies Autonell, Indagine sullo stato sanitario dell’olivo in coltivazioni di nicchia nel Nord Italia, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2007, 3, pp. 66 - 69 [Articolo in rivista]
-
LANDI P.; SANGUINETI M.C.; LIU C.; LI Y.; WANG T.Y.; GIULIANI S.; BELLOTTI M.; SALVI S.; TUBEROSA R., Root-ABA1 QTL affects root lodging, grain yield, and other agronomic traits in maize grown under well-watered and water-stressed conditions, «JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY», 2007, 58, pp. 319 - 326 [Articolo in rivista]
-
Giunchedi L.; Credi R.; Mantovani M.; Martini L.; Poggi Pollini C., Considarazioni sulla sharka o vaiolatura della drupacee., «AGRONOMICA», 2007, 1, pp. 42 - 50 [Articolo in rivista]