Pubblicazioni scientifiche
-
Vettraino A.; Prodi A.; Franceschini S.; Ceccarelli B.; Abed F.; Bessedik F.; Khelafi H.; Nipoti P.; Vannini A., Bayoud disease: monitoring of micoflora present in the soil of an Algerian oasis, «JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY», 2008, 90, pp. 458 - 459 [Articolo in rivista]
-
Luca Corelli Grappadelli; Sharon Hall, Increasing Fruit Consumption to Improve Health - ISAFRUIT Forum, Lovanio, ISHS, 2008, pp. 104 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
M. T. Rodriguez-Estrada; A. Bendini; L. Cerretani; G. Pignoli; L. Capelli; G. Lercker, Sostanze Grasse Animali e Vegetali: Aspetti Qualitativi dei Prodotti Biologici, in: Gli alimenti biologici: dal produttore al consumatore, BOLOGNA, CLUEB, 2008, pp. 181 - 208 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Cavani L.; Trubetskaya O.E.; Grigatti M.; Trubetskoj O.A.; Ciavatta C., Electrofocusing the compost organic matter following by coupling SEC-PAGE., «BIORESOURCE TECHNOLOGY», 2008, 99(10), pp. 4360 - 4367 [Articolo in rivista]
-
Barbanti L.; Martelli G.; Mordenti A.; Venturi G., Agricoltura biologica e relativa normativa, in: Gli alimenti biologici: dal produttore al consumatore, BOLOGNA, CLUEB, 2008, pp. 3 - 32 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Barbanti L.; Grigatti M.; Venturi G., La ricerca agronomica in agricoltura biologica, in: Gli alimenti biologici: dal produttore al consumatore, BOLOGNA, CLUEB, 2008, pp. 65 - 89 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Bonoli; M.F. Caboni; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker., Effect of processing technology on the quality and composition of lipids of precooked chicken patties, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2008, 43, pp. 296 - 308 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè; H. Petrics; M. Vittuari;, Le trasformazioni del mercato del lavoro nelle aree agricole e rurali ungheresi: staticità o nuove opportunità?, in: A. BOGGIA, G. MARTINO, XLIII Convegno SIDEA, Perugia, 7-9 Settembre 2006., MILANO, Franco Angeli, 2008, pp. 631 - 652 (atti di: XLIII Convegno SIDEA, Perugia, 7-9 Settembre 2006) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Gianotti; D. Serrazanetti; S. Sado Kamdem; M. E. Guerzoni, Involvement of cell fatty acid composition and lipid metabolism in adhesion mechanism of Listeria monocytogenes, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2008, 123, pp. 9 - 17 [Articolo in rivista]
-
Picard C.; Bosco M., Genotypic and phenotypic diversity in populations of plant-probiotic Pseudomonas spp. colonizing roots., «NATURWISSENSCHAFTEN», 2008, 95, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista]
-
Picard C.; Baruffa E.; Bosco M., Enrichment and diversity of plant-probiotic microorganisms in the rhizosphere of hybrid maize during four growth cycles., «SOIL BIOLOGY & BIOCHEMISTRY», 2008, 40, pp. 106 - 115 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi, ASTE DI CONTRATTI: UN’OPPORTUNITA’ NEL FUTURO DELLE POLITICHE AGROAMBIENTALI?, «POLITICHE STRUTTURALI PER L'AGRICOLTURA», 2008, 27, pp. 28 - 32 [Articolo in rivista]
-
S. Romani; M. Bacchiocca; P. Rocculi; M. Dalla Rosa, Effect of frying time on acrylamide content and quality aspects of French fries, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2008, 226 (3), pp. 555 - 560 [Articolo in rivista]
-
T. Mimmo; C. Marzadori; C.E. Gessa, Ca-polygalacturonate as a useful model to study the interaction of ions at the soil-root interface: aluminium as a case study., in: Progress in biopolymer Research, NEW YORK, Nova Science Publishers Inc., 2008, pp. 165 - 192 (Progress in Biopolymer Research) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Ciavatta C.; Cavani L.; Gioacchini P.; Giovannini C.; Montecchio D.; Simoni A., L'evoluzione delle tecniche analitiche per la valutazione della qualità della sostanza organica del compost., «FERTILITAS AGRORUM», 2008, 2, pp. 63 - 68 [Articolo in rivista]
-
Mattarelli P.; Bonaparte C.; Pot B.; Biavati B., Proposal to reclassify the three biotypes as three subspecies: Bifidobacterium longum subsp. longum subsp. nov., Bifidobacterium longum subsp. infantis comb. nov. and Bifidobacterium longum subsp. suis comb. nov., «INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY», 2008, 58, pp. 767 - 772 [Articolo in rivista]
-
Iafelice G.; Caboni M.F.; Cubadda R.; Di Criscio T.; Trivisonno M.C.; Marconi E., Development of functional spaghetti enriched with long chain omega-3 fatty acids, «CEREAL CHEMISTRY», 2008, 85, pp. 146 - 151 [Articolo in rivista]
-
FERIOLI F. ; CASTAGNETTI G. B. ; CABONI M.F., Effect of different storage conditions on the lipid fraction of a vegetable cream, «JOURNAL OF FOOD QUALITY», 2008, 31, pp. 446 - 464 [Articolo in rivista]
-
Pamela Vernocchi; Maurice Ndagijimana; Diana Serrazanetti; Andrea Gianotti; Melania Vallicelli; M. Elisabetta Guerzoni, Influence of starch addition and dough microstructure on fermentation aroma production by yeasts and lactobacilli, «FOOD CHEMISTRY», 2008, 108 (4), pp. 1217 - 1225 [Articolo in rivista]
-
Nissen L.; Pasini L.; Biavati B.; Sgorbati B., Cloning and detection of serpin-like protein encoding gene in Bifidobacterium longum strains., «ANNALS OF MICROBIOLOGY», 2008, 58, pp. 127 - 131 [Articolo in rivista]