Pubblicazioni scientifiche
-
A. Castellini; L. Devenuto; A. Ragazzoni, Energia o cibo? Bilanci di sostenibilità per l'agricoltura futura, «ESTIMO E TERRITORIO», 2008, 10, pp. 25 - 33 [Articolo in rivista]
-
Mimmo T.; Ghizzi M.; Marzadori C.; Gessa C.E., Organic acid extraction from rhizosphere soil: effect of field-moist, dried and frozen samples, «PLANT AND SOIL», 2008, 312, pp. 175 - 184 [Articolo in rivista]
-
Baraldi R.; Canaccini F.; Cortes S.; Magnani F.; Rapparini F.; Zamboni A.; Raddi S., Role of xanthophyll cycle-mediated photoprotection in Arbutus unedo plants exposed to water stress during the Mediterranean summer., «PHOTOSYNTHETICA», 2008, 46, pp. 378 - 386 [Articolo in rivista]
-
Magnani F.; Bensada A.; Cinnirella S.; Ripullone F.; Borghetti M., Hydraulic limitations and water-use efficiency in Pinus pinaster along a chronosequence, «CANADIAN JOURNAL OF FOREST RESEARCH», 2008, 38, pp. 73 - 81 [Articolo in rivista]
-
Marzadori C.; Ciavatta C., Boro, elemento essenziale per garantire resa e qualità, «TERRA E VITA», 2008, 39, pp. 31 - 33 [Articolo in rivista]
-
Pomponio L.; Lametsch R. ; Karlsson A.H.; Nanni Costa L.; Grossi A.; Ertbjerg P., Evidence for post-mortem m-calpain autolysis in porcine muscle, «MEAT SCIENCE», 2008, 80, pp. 761 - 764 [Articolo in rivista]
-
Nanni Costa L.; Tassone F.; Comellini M.; Ielo M.C.; Lo Fiego D.P.; Russo V., Effect of slaughterhouse on the incidence of defects in raw pig ham destined to the dry-curing process., «VETERINARY RESEARCH COMMUNICATIONS», 2008, 32, pp. 351 - 353 [Articolo in rivista]
-
A. Ragazzoni; L. Devenuto, Costi colturali e mercato. Due trend disallineati, «TERRA E VITA», 2008, 35, pp. 40 - 43 [Articolo in rivista]
-
A. Ragazzoni; L. Devenuto, Certificati verdi anche in zootecnia, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2008, 14, pp. 67 - 73 [Articolo in rivista]
-
S. Valmorri ; H. D. Mortensen; L. Jespersen; A. Corsetti; F. Gardini; G. Suzzi; N. Arneborg, Variations of internal pH in typical Italian sourdough yeasts during co-fermentation with lactobacilli, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2008, 41, pp. 1610 - 1615 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini;S. Bover-Cid; R. Tofalo; N. Belletti; V. Gatto; G. Suzzi; S. Torriani, Modeling the Aminogenic Potential of Enterococcus faecalis EF37 in Dry Fermented Sausages through Chemical and Molecular Approaches, «APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY», 2008, 74, pp. 2740 - 2750 [Articolo in rivista]
-
S. TORRIANI; V. GATTO; S. SEMBENI; R. TOFALO; G. SUZZI; N. BELLETTI; F. GARDINI; S. BOVER-CID, Rapid Detection and Quantification of Tyrosine Decarboxylase Gene (tdc) and Its Expression in Gram-Positive Bacteria Associated with Fermented Foods Using PCR-Based Methods, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2008, 71, pp. 93 - 101 [Articolo in rivista]
-
N. BELLETTI; R. LANCIOTTI; F. PATRIGNANI; F. GARDINI, Antimicrobial Efficacy of Citron Essential Oil on Spoilage and Pathogenic Microorganisms in Fruit-Based Salads, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2008, 73, pp. m331 - m338 [Articolo in rivista]
-
F. Patrignani; L. Iucci; N. Belletti; F. Gardini; M. E. Guerzoni; R. Lanciotti, Effects of sub-lethal concentrations of hexanal and 2-(E)-hexenal on membrane fatty acid composition and volatile compounds of Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella enteritidis and Escherichia coli, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2008, 123, pp. 1 - 8 [Articolo in rivista]
-
A. M. Gómez-Caravaca; V. Verardo; A. Segura-Carretero; M. F. Caboni; A. Fernández-Gutiérrez, Development of a rapid method to determine phenolic and other polar compounds in walnut by capillary electrophoresis–electrospray ionization time-of-flight mass spectrometry, «JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A», 2008, 1209, pp. 238 - 245 [Articolo in rivista]
-
B. Vitali; S. Turroni; S. Serina; M. Sosio; L. Vannini; M. Candela; M. E. Guerzoni; P. Brigidi., Molecular and phenotypic traits of in vitro-selected mutants of Bifidobacterium resistant to rifaximin., «INTERNATIONAL JOURNAL OF ANTIMICROBIAL AGENTS», 2008, 31, pp. 555 - 560 [Articolo in rivista]
-
INTRIERI C.; FILIPPETTI I.; ALLEGRO G.L.; CENTINARI M.; PONI S, Early defoliation (hand vs mechanical) for improved crop control and grape composition in Sangiovese (Vitis vinifera L.), «AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH», 2008, 14, pp. 25 - 32 [Articolo in rivista]
-
S. Ramazzotti; I. Filippetti ; C. Intrieri, Expression of genes associated with anthocyanin synthesis in red, pink and yellow-green grape berries from mutated cv Sangiovese biotypes: a case study., «VITIS», 2008, 47 (3), pp. 147 - 151 [Articolo in rivista]
-
INTRIERI C.; FILIPPETTI I.; ALLEGRO G.L.; CENTINARI M.; PONI S., Effetti della defogliazione precoce sulla morfologia dei grappoli sulla produttività e sulla qualità delle uve., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2008, 1, pp. 28 - 31 [Articolo in rivista]
-
Huliyeti H.; Marchesini S.; Canavari M.; Farneti A., Poca promozione e scarsa attenzione al post vendita frenano l'export in Cina, «VIGNEVINI», 2008, 11, pp. 30 - 34 [Articolo in rivista]