Pubblicazioni scientifiche
-
Nipoti P.; Prodi A.; Tonti S.; Sandalo S.; Pisi A. ;Credi R., Elefantiasi, un problema emergente, «IL DIVULGATORE», 2009, 1/2, pp. 40 - 44 [Articolo in rivista]
-
Saltarelli R.; Ceccaroli P.; Iotti M.; Zambonelli A.; Buffalini M. Casadei L.; Vallorani L.; Stocchi V., Biochemical characterisation and antioxidant activity of mycelium of Ganoderma lucidum from Central Italy, «FOOD CHEMISTRY», 2009, 116, pp. 143 - 151 [Articolo in rivista]
-
Ventura F.; Marletto V.; Traini S.; Tomei F.; Botarelli L.; Rossi Pisa P., VALIDATION OF DEVELOPMENT MODELS FOR WINTER CEREALS AND MAIZE WITH INDEPENDENT AGROPHENOLOGICAL OBSERVATIONS IN THE BBCH SCALE, «RIVISTA ITALIANA DI AGROMETEOROLOGIA», 2009, 14(3), pp. 17 - 26 [Articolo in rivista]
-
Tylewicz U.; Rocculi P.; Cocci E.; Dalla Rosa M.; Rzaca M., Fenomeni di trasporto di massa durante la disidratazione osmotica di actinidia (Actinidia Chinensis Cv. Hort16A), «INDUSTRIE ALIMENTARI», 2009, XLVIII, pp. 1 - 6 [Articolo in rivista]
-
Romani S.; Bacchiocca M.; Rocculi P.; Dalla Rosa M., Influence of frying conditions on acrylamide content and other quality characteristics of French fries, «JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS», 2009, 22, pp. 582 - 588 [Articolo in rivista]
-
Romani S.; Rocculi P.; Mendoza F.; Dalla Rosa M., Image characterization of potato chip appearance during frying, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2009, 93, pp. 487 - 494 [Articolo in rivista]
-
Rocculi P.; Romani S.; Siracusa V.; Dalla Rosa M., Effect of MAP on physico-chemical characteristics of shell hen eggs, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2009, Special issue, pp. 165 - 168 [Articolo in rivista]
-
Romani S.; Rocculi P.; Dalla Rosa M., Aspetti fisiologici e qualitativi di patate di IV gamma, «ITALUS HORTUS», 2009, 16, pp. 34 - 52 [Articolo in rivista]
-
C. Giansante; A. Mazzanti; M. Baroncini; P. Ceroni; M. Venturi; F.-G. Klärner; F. Vögtle, Tweezering the core of dendrimers: medium effect on the kinetic and thermodynamic properties, «JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY», 2009, 74, pp. 7335 - 7343 [Articolo in rivista]
-
Bitelli G.; Bittelli M.; Boschi F.; Marchetti N.; Rossi P.; Vittuari L., AN INTEGRATED APPROACH FOR THE USE OF GPS AND GPR IN ARCHAEOLOGICAL SITES: A CASE-STUDY AT TILMEN HÖYÜK IN SOUTHEASTERN TURKEY, «OCNUS», 2009, 17, pp. 89 - 99 [Articolo in rivista]
-
L. Camanzi; L. Mulazzani; G. Zagnoli, Valutazione economica di un sistema energetico rurale a biomasse, «ESTIMO E TERRITORIO», 2009, 12, pp. 15 - 22 [Articolo in rivista]
-
l. Falasconi, Last Minute Market, «ARCIPELAGOMILANO», 2009, 30, pp. 7 - 8 [Articolo in rivista]
-
PASINI F.; CERRETANI L.; BENDINI A.; ROSSI A.; CABONI M. F., Evaluation of different storage temperature on the shelf-life of extra virgin olive oils, «AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH», 2009, 20, pp. 9 - 11 [Articolo in rivista]
-
Cerretani L; Gallina Toschi T.; Bendini A., Phenolic fraction of virgin olive oil: an overview on identified compounds and analytical methods fo their determination, «FUNCTIONAL PLANT SCIENCE & BIOTECHNOLOGY», 2009, 3, pp. 69 - 80 [Articolo in rivista]
-
Spinelli F.; Fiori G.; Noferini M.; Sprocatti M.; G. Costa, Perspectives on the use of a seaweed extract to moderate the negative effects of alternate bearing in apple trees, «JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY», 2009, 84, pp. 131 - 137 [Articolo in rivista]
-
F. Ventura, Esiste l'effetto Fantozzi?, «RIVISTA ITALIANA DI AGROMETEOROLOGIA», 2009, 14(3), pp. 60 - 60 [Articolo in rivista]
-
Cremonini S.; Curina R.; Labate D.; Librenti M.; Marchesini M.; Vittori Antisari L.;, New data for the late-antiquity alluvial flooding in the Emilia plain (Italy)., «EPITOME», 2009, 3, pp. 19 - 19 [Abstract in rivista]
-
F.Chinnici; E.Duran; F.Sonni; N.Natali; R.Natera; C.Riponi, gas Chromatograpy-Mass Spectrometry (GC-MS) characterisation of volatile compounds in quality vinegars with protected European geographical indication, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2009, 57, pp. 4784 - 4792 [Articolo in rivista]
-
A. BENDINI; L. CERRETANI; M.D. SALVADOR; G. FREGAPANE; G. LERCKER, STABILITY OF THE SENSORY QUALITY OF VIRGIN OLIVE OIL DURING STORAGE: AN OVERVIEW, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2009, 21, pp. 389 - 406 [Articolo in rivista]
-
SORRENTI G.; BALDI E.; TOSELLI M.; MARANGONI B., Con gli estratti vegetali il pero si sviluppa meglio, «AGRICOLTURA», 2009, 10, pp. 91 - 93 [Articolo in rivista]