Pubblicazioni scientifiche
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Stefanini I.; Modesto M.; Tabanelli D.; Biavati B., Faecal pollution present in water bodies: Microbial Source Tracking (MST)., «ANNALS OF MICROBIOLOGY», 2009, 59, pp. 20 - 20 [Abstract in rivista]
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Strahsburger E.; Lopez de Lacey A.; Dinelli G.; Di Gioia D.; Marotti I.; Biavati B., Determination of condition assays to identify glycosidase activity in probiotic bacteria., «ANNALS OF MICROBIOLOGY», 2009, 59, pp. 81 - 81 [Abstract in rivista]
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Stefanini I.; Bevilacqua V.; Vittori Antisari L.; Modesto M.; Tabanelli D.; Ciampelli G.; Gessa C.; Vianello G.; Biscaglia P.; Biavati B., Chemical and microbiological analysis in potable water: preliminary results., «ANNALS OF MICROBIOLOGY», 2009, 59, pp. 105 - 105 [Abstract in rivista]
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A. Carrasco-Pancorbo; A. Gomez-Caravaca; A. Segura-Carretero; L. Cerretani; A. Bendini; A. Fernandez-Gutierrez, Use of capillary electrophoresis with UV detection to compare the phenolic profiles of extra-virgin olive oils belonging to Spanish and Italian PDOs and their relation to sensorial properties, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2009, 89, pp. 2144 - 2155 [Articolo in rivista]
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N. Sinelli; L. Cerretani; E. Casiraghi; V. Di Egidio; A. Bendini, Selection of extra virgin olive oils for an international award: sensory analysis and spectroscopic control, in: 8th Pangborn Sensory Science Symposium-delegate Manual, OXFORD, Elsevier, 2009, pp. 50 - 51 (atti di: 8th Pangborn Sensory Science Symposium, Firenze (Italia), 26-30 luglio 2009) [Riassunto (Abstract)]
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Canavari M.; Pignatti E.; Spadoni R.; van Sprundel G.J., Nuove dinamiche nel commercio dei prodotti a-groalimentari: resistenze all’adozione dell’e-commerce nelle relazioni B2B, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2009, 3, pp. 103 - 118 [Articolo in rivista]
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Biavati B.; Modesto M.; D'Aimmo M.R.; Stefanini I.; Nissen L.; Tabanelli D.; Mazzoni M.; Bosi P.; Strozzi G.P., Strategies to augment non immune-system based defence mechanisms against gastroinytestinal diseases in pig., in: 3rd International Congress on Food Nutrition, s.l, s.n, 2009, pp. 35 - 35 (atti di: 3rd International Congress on Food Nutrition, Antalyd, 22-25 aprile 2009) [Riassunto (Abstract)]
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M. Gherardi; F. Pontalti; G. Vianello; L. Vittori Antisari, Heavy metals in the soil-plant system: monitoring urban and extra-urban parks in the Emilia Romagna Region (Italy), «AGROCHIMICA», 2009, LIII - 3, pp. 196 - 208 [Articolo in rivista]
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M. Ndagijimana; L. Laghi; B. Vitali; G. Placucci; P. Brigidi; M. E. Guerzoni, Effect of a synbiotic food consumption on human gut metabolic profiles evaluated by 1H Nuclear Magnetic Resonance spectroscopy, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2009, 134, pp. 147 - 153 [Articolo in rivista]
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L. Laghi; S. Alcaniz; M. Cerdan; M. Gomez-Gallego; M. A. Sierra; G. Placucci; M.A. Cremonini, Facile Deferration of Commercial Fertilizers Containing Iron Chelates for Their NMR Analysis, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2009, 57, pp. 5143 - 5147 [Articolo in rivista]
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Meixner O.; Ameseder C.; Haas R.; Canavari M.; Fritz M.; Hofstede G.J., Importance of trust building elements in business-to-business agri-food chains, «FARM MANAGEMENT», 2009, 13(9), pp. 655 - 668 [Articolo in rivista]
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Grigatti M.; Marzadori C.; Ciavatta C., Per una concimazione efficace una sostanza organica stabile, «TERRA E VITA», 2009, 33/34, pp. 28 - 30 [Articolo in rivista]
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Gioacchini P.; Giacometti C.; Simoni A.; Ciavatta C.; Marzadori C., Availability of N from industrial wastes, in: Conneting different scales of nitrogen use in agriculture, TORINO, Facoltà di Agraria Univ. torino, 2009, pp. 47 - 48 (atti di: 16th N workshop - Conneting diffrent scales of nitrogen use in agriculture, Torino, 28 giugno 1 luglio 2009) [Riassunto (Abstract)]
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Giovannini C.; Gioacchini P.; Ciavatta C.; Marzadori C., Nitrogen trasformation in multy-layer soil columns treated with urease and nitrification inhibitor, in: 16th Nitrogen workshop - Conneting different scales of nitrogen use in agriculture, TORINO, Univ. di Torino, 2009, pp. 49 - 50 (atti di: 16th Nitrogen workshop - Conneting different scales of nitrogen use in agriculture, Torino, 28 giugno 1 luglio 2009) [Riassunto (Abstract)]
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Cerretani L.; Bendini A., A sacco o a gas inerte. Novità nella filtrazione, «OLIVO & OLIO», 2009, 9, pp. 44 - 45 [Articolo in rivista]
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D. Cuming; D. Viaggi, La ricerca – un bivio per la competitività del settore europeo dei seminativi, «PASTA & PASTAI», 2009, 78, pp. 40 - 44 [Articolo in rivista]
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LERMA-GARCIA M. J.; SIMO-ALFONSO E. F.; CHIAVARO E.; BENDINI A.; LERCKER G.; CERRETANI L., Study of Chemical Changes Produced in Virgin Olive Oils with Different Phenolic Contents during an Accelerated Storage Treatment, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2009, 57, pp. 7834 - 7840 [Articolo in rivista]
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Meixner O.; Ameseder C.; Haas R.; Canavari M.; Fritz M.; Hofstede G.J., Importance of trust building elements in B2B agri-food chains, in: Proceedings of the EFITA conference ’09, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2009, pp. 279 - 288 (atti di: 7th EFITA Conference (within the Joint International Agricultural Conference - JIAC 2009), Wageningen, The Netherlands, July 6-8, 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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F. Pezzi, La meccanizzazione della potatura del vigneto, in: IV Simposio Tecnico sui Vini Spumeggianti, VALDOBBIADENE, Forum Spumanti d'Italia, 2009, 1, pp. 1 - 11 (atti di: IV Simposio Tecnico sui Vini Spumeggianti, Valdobbiadene, 4 maggio 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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G. Lercker; A. Bendini; L. Cerretani, Controllo di qualità, in: l'ulivo e l'olio, BOLOGNA, ART Servizi Editoriali S.p.A., 2009, pp. 606 - 619 (Coltura & Cultura) [Capitolo/Saggio in libro]