Pubblicazioni scientifiche
-
Marino G.; Cellini A.; Masia A.; Simoni A.; Francioso O.; Gessa C., In-vitro Treatments With a Low Molecular Weight Fraction of Humic Acids Can Improve Growth of Pear Plantlets During Acclimatization, in: 11th International Symposium on Plant Bioregulators in Fruit Production – September 20-23, 2009, BOLOGNA, Guglielmo Costa, 2009, pp. 154 - 154 (atti di: 11th International Symposium on Plant Bioregulators in Fruit Production, Bologna -Italy, September 20-23, 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
O. Francioso; D. Montecchio; C. Salomoni; A. Caputo; D. Palenzona, CONVENIENT RENEWABLE ENERGY FROM BACTERIAL METABOLISM OF ORGANIC WASTES, «INTERNATIONAL JOURNAL OF HEAT AND TECHNOLOGY», 2009, 27, pp. 151 - 155 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; M.J. Lerma-García; E.F. Simó-Alfonso; E. Chiavaro; A. Bendini; G. Lercker, Phenolic compound oxidation during virgin olive oil accelerated aging, in: In proceedings of: la Cuarta Reunión de la SEEM, BARCELONA, Sociedad Española de Espectrometría de Masas, 2009, pp. 187 - 187 (atti di: la Cuarta Reunión de la SEEM, Castellón, 30 septiembre - 2 octubre 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
Marzadori C.; Ciavatta C., Microelementi, base del successo per resa e qualità delle colture, «TERRA E VITA», 2009, 38, pp. 33 - 35 [Articolo in rivista]
-
M. Di Nunzio; F. Danesi; A. Bordoni, N-3 PUFA AS REGULATORS OF CARDIAC GENE TRANSCRIPTION. A NEW LINK BETWEEN PPAR ACTIVATION AND FATTY ACID COMPOSITION, «LIPIDS», 2009, 44, pp. 1073 - 1079 [Articolo in rivista]
-
F. PASQUI; M. BALDINI; A. LORENZINI; A. BORDONI; M.MALAGUTI; M. DI CARLO; R. MIROI; M.MARANESI, Evaluation of some nutritional and sport aspects in sedentary and active adolescents: analysis in Italian and Romanian school, «PROGRESS IN NUTRITION», 2009, 11, pp. 47 - 56 [Articolo in rivista]
-
Martini A.; Chianella L.; Baronio P., Le impurità solide trovate in paste alimentari provenienti dall'Estremo Oriente e dal Sud-Est asiatico, «TECNICA MOLITORIA», 2009, 3, pp. 253 - 260 [Articolo in rivista]
-
A. Castellini; A. Ragazzoni; C. Pirazzoli, Responsible fisheries in the Emilia-Romagna region: some reflections for the governance, «NEW MEDIT», 2009, 8, pp. 3 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
A. Castellini; L. Devenuto; A. Ragazzoni, The marine environment as tourism-recreational resource. An economic assesment of the demand, «NEW MEDIT», 2009, 8, pp. 41 - 47 [Articolo in rivista] Open Access
-
A. Castellini; C. Pirazzoli; A. Ragazzoni, IL sistema CPR come modello di sostenibilità ambientale. I risultati di una ricerca dell'Università di Bologna, «AGRISOLE», 2009, 38, pp. 6 - 12 [Articolo in rivista]
-
Dall’Olio S.; Fontanesi L.; Tognazzi L., STRUTTURA GENETICA DELLA RAZZA SUINA LARGE WHITE ITALIANA IN GENI CANDIDATI PER LA PROLIFICITA’, «ATTI ... CONVEGNO NAZIONALE AIPVET», 2009, LXIII, pp. 436 - 438 [Articolo in rivista]
-
Fontanesi L.; Beretti F.; Riggio V.; Dall'Olio S.; Gómez González E.; Finocchiaro R.; Davoli R.; Russo V.; Portolano B., Missense and nonsense mutations in melanocortin 1 receptor (MC1R) gene of different goat breeds: association with red and black coat colour phenotypes but with unexpected evidences, «BMC GENETICS», 2009, 10, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Fontanesi L.; Beretti F.; Riggio V.; Gómez González E.; Dall'Olio S.; Davoli R.; Russo V.; Portolano B., Copy Number Variation and Missense Mutations of the Agouti Signaling Protein (ASIP) Gene in Goat Breeds with Different Coat Colors”, «CYTOGENETIC AND GENOME RESEARCH», 2009, 126, pp. 333 - 347 [Articolo in rivista]
-
A. Prodi; O. Francioso; V. Righi; V. Tugnoli; S. Bonora; S. Tonti; T. Visigalli; L. Tosi; P. Nipoti; A. Pisi, ELEFANTIASI DELL’ACTINIDIA: CARATTERISTICHE STRUTTURALI E ULTRASTRUTTURALI DEI FRUTTI, «ITALUS HORTUS», 2009, 16, pp. 200 - 204 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; T. Gallina Toschi, Gli estratti pregiati delle "acque da olive", «TERRA E VITA», 2009, 40, pp. 67 - 69 [Articolo in rivista]
-
MELUZZI A.; SIRRI F.; PETRACCI M.; BIANCHI M.; ISIDORI M., Survey of carcass pigmentation variability of yellow-skinned broiler chickens, in: Book of Proceedings – 2nd Mediterranean Summit of World Poultry Science Association, ANKARA, GRAFIKER Printing & Graphic Design Corporation, 2009, pp. 393 - 397 (atti di: 2nd Mediterranean Summit of World Poultry Science Association, Antalya, Turkey, 4-7 October 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
R.Davoli; L.Fontanesi; M.Comella, Biodiversità: suino-obesità, in: Nutrizione e biologia sperimentale nella ricerca umana ed animale, CAGLIARI, Società Italiana di Biologia sperimentale e Associ, 2009, pp. 34 - 37 (atti di: Convegno Nazionale congiunto SIBS - ARNA ( 82° Convegno SIBS e 4° Convegno ARNA), Cagliari -Cittadella dei Musei-, 8-10 Ottobre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
PETRACCI M.; BIANCHI M.; CAVANI C., Development of rabbit meat products fortified with n-3 polyunsaturated fatty acids, «NUTRIENTS», 2009, 1, pp. 111 - 118 [Articolo in rivista] Open Access
-
LERMA-GARCIA M. J.; SIMO-ALFONSO E. F.; BENDINI A.; CERRETANI L., Rapid Evaluation of Oxidized Fatty Acid Concentration in Virgin Olive Oils Using Metal Oxide Semiconductor Sensors and Multiple Linear Regression, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2009, 57, pp. 9365 - 9369 [Articolo in rivista]
-
M. Forchielli; G. Bersani; S. Talà; G. Grossi; M.T. Rodriguez; L. Martini; G. Lercker; C. Puggioli; M. Masi; R. Giardino, Plasma and liver levels of phytosterols and occurrence of cholestasis in rats nourisched parenterally, enterally and orally, in: null, «CLINICAL NUTRITION SUPPLEMENTS», 2009, 4, pp. 156 - 156 (atti di: 31st ESPEN Congress, Vienna (Austria), August 29th-September 1st 2009) [Riassunto (Abstract)]