Pubblicazioni scientifiche
-
G. Pignoli; M. T. Rodriguez-Estrada; M. Mandrioli; L. Barbanti; L. Rizzi; G. Lercker., Effects of different rearing and feeding systems on lipid oxidation and antioxidant capacity of freeze-dried egg yolks, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2009, 57, pp. 11517 - 11527 [Articolo in rivista]
-
Cavani L.; Grigatti M.; Ciavatta C.; Roccuzzo C.; Intrigliolo F., Correlazione fra la frazione estraibile in acqua, la stabilità e la maturità del compost., in: Ecodesign per il pianeta, RIMINI, Maggioli SpA, 2009, 1, pp. 372 - 377 (atti di: Ecomondo 2009, Rimini, 28-30 ottobre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Grigatti M.; Pilotti S.; Ciavatta C.; Giorgioni M.E., Determinazione della stabilità, della mineralizzazione potenziale dell’azoto e del valore agronomico di substrati a base di compost., in: Ecodesign per il Pianeta, RIMINI, Maggioli SpA, 2009, 1, pp. 378 - 384 (atti di: Ecomondo 2009, Rimini, 28-30 ottobre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Scagliarini S.; Accorsi E.; Schiatti P.; Franceschi A.; Montanari M.; Innocenti G.; Ciavatta C., Pero: il bilancio umico nella fertilizzazione organica., «AGRICOLTURA», 2009, 10, pp. 86 - 90 [Articolo in rivista]
-
T. Gallina Toschi; L. Cerretani, Acqua da olive: un valore assoluto tutto "naturale"., «OLIVO & OLIO», 2009, 11-12, pp. 60 - 62 [Articolo in rivista]
-
Buscaroli A.; Gherardi M.; Vianello G.; Vittori Antisari L.; Zannoni D., SOIL SURVEY AND CLASSIFICATION IN A COMPLEX TERRITORIAL SYSTEM: RAVENNA (ITALY) RELEVE PEDOLOGIQUE ET CLASSIFICATION DES SOLS DANS UN SYSTEME TERRITORIAL COMPLEXE: RAVENNE (ITALIE) RILEVAMENTO PEDOLOGICO E CLASSIFICAZIONE DEI SUOLI IN UN SISTEMA TERRITORIALE COMPLESSO: RAVENNA (ITALIA)., in: Air, water, and soil quality, «EQA», 2009, 3, pp. 115 - 128 (atti di: Enviromental quality/Qualité de lEnvironnement/Qialità ambientale, Imola, 24-25 giugno 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Nastri A.; Triberti L.; Giordani G.; Comellini F.; Baldoni G., Direct and residual effects of manure on soil chemical properties, in: Geophysical Research Abstracts, VIENNA, Copernicus, 2009, 11, pp. 1 - 1 (atti di: General Assembly of the European Geosciences Union (EGU), Vienna, Austria, 19-24 April) [Riassunto (Abstract)]
-
Giordani G.; Nastri A.; Triberti L.; Comellini F.; Cirillo E.; Baldoni G., 40 YEARS OF CROP ROTATION, ORGANIC AND MINERAL FERTILIZATION INFLUENCED SOIL ORGANIC CARBON STOCK UNDER MEDITERRANEAN CONDITION, in: Rothamsted Res. Soil Organic Matters Book of Abstracts, HARPENDEN, Rothamsted Ed, 2009, pp. 69 - 69 (atti di: Soil Organic Matters Meeting, Rothamsted, Harpenden Hertfordshire, UK, 23-25 June) [Riassunto (Abstract)]
-
MAZZONI M.; DE GIORGIO R.; BOSI P.; TREVISI P.; LATORRE R.; LALATTA COSTERBOSA G.; CHIOCCHETTI R.; BARBARA G.; STANGHELLINI V.; BORTOLAMI R.; TONINI M.; ROZENGURT E.; STERNINI C.; CLAVENZANI P., Changes of α-transducin immunoreactivity (IR) in the pig gastrointestinal (GI) mucosa evoked by fasting/refeeding., in: null, «ITALIAN JOURNAL OF ANATOMY AND EMBRYOLOGY», 2009, 114, pp. 76 - 76 (atti di: VII Conv. Naz. Morfologi veterinari, PERUGIA, 4-6 GIUGNO 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
L. Pari; F. Pezzi, An Innovative System for Mechanical Harvested Grape Fruit Transport to avoid Must Chemical and Microbiological Modifications, in: Technology and Management to Increase the Efficiency in Sustainable Agricultural Systems, ROSARIO, CIGR, 2009, pp. 1 - 6 (atti di: CIGR Section V International Symposium 2009, Rosario, Argentina, 1-4 settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
L. Pari; F. Pezzi, Vineyards Mechanical Pruning, in: Technology and Management to Increase the Efficiency in Sustainable Agricultural Systems, ROSARIO, CIGR, 2009, pp. 1 - 8 (atti di: CIGR Section V International Symposium 2009, Rosario, Argentina, 1-4 settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
L. Pari; F. Pezzi, Evaluation of Two grapes Harvesting Machine with Horizontal and Vertical Shaking, in: Technology and Management to Increase the Efficiency in Sustainable Agricultural Systems, ROSARIO, CIGR, 2009, pp. 1 - 5 (atti di: CIGR Section V International Symposium 2009, Rosario, Argentina, 1-4 settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
DINELLI G.; SEGURA-CARRETERO A.; DI SILVESTRO R.; MAROTTI I.; FU S.; BENEDETTELLI S.; GHISELLI S.; FERNANDEZ-GUTIERREZ A., Determination of phenolic compounds in modern and old varieties of durum wheat using liquid chromatography coupled with time-of-flight mass spectrometry, «JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A», 2009, 1216, pp. 7229 - 7240 [Articolo in rivista]
-
Zini M.; Passariello C.L.; Gottardi D.; Cetrullo S.; Flamigni F.; Pignatti C.; Minarini A.; Tumiatti V.; Milelli A.; Melchiorre C.; Stefanelli C., Cytotoxicity of methoctramine and methoctramine-related polyamines., «CHEMICO-BIOLOGICAL INTERACTIONS», 2009, 181, pp. 409 - 416 [Articolo in rivista]
-
DINELLI G.; BIAVATI B.; DI GIOIA D.; GAGGIA F.; MAROTTI I., Traditional Food: functional properties and perspectives, in: Proceedings of the International Scientific Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, s.l, s.n, 2009, 1, pp. 22 - 23 (atti di: International Scientific Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Zilina, Slovakia, 8-12 June 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Parpinello G.P.; Versari A.; Mattioli A.U.; Galassi S., Valutazione della qualità di uve Trebbiano mediante spettroscopia infrarossa (FT-IR)., «INDUSTRIE DELLE BEVANDE», 2009, 223, pp. 23 - 27 [Articolo in rivista]
-
Versari A.; Parpinello G.P.; Mattioli A.U.; Galassi S., Caratterizzazione di succhi di albicocca mediante HPLC ed analisi multivariata., «INDUSTRIE DELLE BEVANDE», 2009, 222, pp. 19 - 25 [Articolo in rivista]
-
Parpinello G.P.; Versari A.; Chinnici F.; Galassi S., Relationship among sensory descriptors, consumer preference and color parameters of Novello red wines, «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2009, 42, pp. 1389 - 1396 [Articolo in rivista]
-
Bittelli, Marco, GeoRadar, in: Groma 2. In profondità senza scavare, BOLOGNA, BraDypUs, 2009, pp. 251 - 272 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Patrignani F.; Vannini L.; Sado Kamdem S. L.; Lanciotti R.; Guerzoni M. E., Effect of high pressure homogenization on Saccharomyces cerevisiae inactivation and physico-chemical features in apricot and carrot juices, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2009, 136, pp. 26 - 31 [Articolo in rivista]