Pubblicazioni scientifiche
-
P. Trevisi; D. Melchior; M. Mazzoni; L. Casini; S. De Filippi; L. Minieri; G. Lalatta-Costerbosa; P. Bosi, A tryptophan-enriched diet improves feed intake and growth performance of susceptible weanling pigs orally challenged with E. coli K88, «JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2009, 87, pp. 148 - 156 [Articolo in rivista]
-
Gallerani V.; Viaggi D., Introduzione e obiettivi, in: Acqua e agricoltura in Italia. Valutazioni di scenari e strumenti di supporto alle decisioni, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 9 - 14 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Gallerani V.; Viaggi D., La direttiva quadro sull’acqua 60/2000 e la regolazione dell’uso dell’acqua in agricoltura, in: Acqua e agricoltura in Italia. Valutazioni di scenari e strumenti di supporto alle decisioni, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 15 - 29 [Capitolo/Saggio in libro]
-
V. Verardo; F. Ferioli; Y. Riciputi; G. Iafelice; E. Marconi; M.F. Caboni, Evaluation of lipid oxidation in spaghetti pasta enriched with long chain n-3 polyunsaturated fatty acids under different storage conditions., «FOOD CHEMISTRY», 2009, 114, pp. 472 - 477 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi; F. Bartolini; M. Raggi, Combining linear programming and principal-agent models: an example from environmental regulation in agriculture, «ENVIRONMENTAL MODELLING & SOFTWARE», 2009, 24, pp. 703 - 710 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi, L’approccio al problema e la metodologia integrata, in: Acqua e agricoltura in Italia. Valutazioni di scenari e strumenti di supporto alle decisioni, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 31 - 35 [Capitolo/Saggio in libro]
-
D. Viaggi, Il modello economico, in: Acqua e agricoltura in Italia. Valutazioni di scenari e strumenti di supporto alle decisioni, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 87 - 94 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Raggi; D. Viaggi, Valutazione degli effetti di politiche di tariffazione e di scenari di mercato nel Consorzio di Bonifica della Romagna Occidentale, in: Acqua e agricoltura in Italia. Valutazioni di scenari e strumenti di supporto alle decisioni, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 95 - 120 [Capitolo/Saggio in libro]
-
D. Viaggi, Discussione e linee guida, in: Acqua e agricoltura in Italia. Valutazioni di scenari e strumenti di supporto alle decisioni, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 183 - 189 [Capitolo/Saggio in libro]
-
F. Danesi; M. Di Nunzio; E. Boschetti; A. Bordoni, Green tea extract selectively activates PPAR b/d in cultured cardiomyocytes, «BRITISH JOURNAL OF NUTRITION», 2009, 101, pp. 1736 - 1739 [Articolo in rivista]
-
Baldini M.; Pasqui F.; Bordoni A.; Maranesi M., Is the Mediterranean lifestyle still a reality? Evaluation of food consumption and energy expenditure in Italian and Spanish university students, «PUBLIC HEALTH NUTRITION», 2009, 12(2), pp. 148 - 155 [Articolo in rivista]
-
M. Modesto; M. R. D'Aimmo; I. Stefanini; P. Trevisi; S. De Filippi; L. Casini; M. Mazzoni; P. Bosi; B. Biavati, A novel strategy to select Bifidobacterium strains and prebiotics as natural growth promoters in newly weaned pigs, «LIVESTOCK SCIENCE», 2009, 122, pp. 248 - 258 [Articolo in rivista]
-
V. Michalkova; A. Valigurova; M. L. Dindo; J. Vanhara, LARVAL MORPHOLOGY AND ANATOMY OF THE PARASITOID EXORISTA LARVARUM (DIPTERA: TACHINIDAE), WITH AN EMPHASIS ON CEPHALOPHARYNGEAL SKELETON AND DIGESTIVE TRACT, «THE JOURNAL OF PARASITOLOGY», 2009, 95, pp. 544 - 554 [Articolo in rivista]
-
Mimmo T.; Marzadori C.; Gessa C.E., Does the degree of pectin esterification influence aluminium sorption by the root apoplast?, «PLANT AND SOIL», 2009, 314, pp. 159 - 168 [Articolo in rivista]
-
Riedel B.; Bokelmann W.; Canavari M., Regional competitiveness of fresh vegetable production in Europe – a cluster and value chain perspective, in: Was wir morgen essen werden. Herausforderungen und Perspektiven für das Agrarmarketing der Zukunft, VIENNA, facultas.wuv Universitätsverlag, 2009, pp. 137 - 158 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Ismaili; M. Raggi; D. Viaggi, The quality and training needs of Moroccan agri-food enterprises, in: International marketing and trade of quality food products, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2009, pp. 251 - 261 [Capitolo/Saggio in libro]
-
G. Blanda; L. Cerretani; A. Cardinali; S. Barbieri; A. Bendini; G. Lercker, Osmotic dehydrofreezing of strawberries: polyphenolic content, volatile profile and consumer acceptance, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2009, 42, pp. 30 - 36 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Vittadini; E. Chiavaro, Microwave heating of different commercial categories of olive oil: Part I. Effect on chemical oxidative stability indices and phenolic compounds, «FOOD CHEMISTRY», 2009, 115, pp. 1381 - 1388 [Articolo in rivista]
-
C. Chaves-López; R. Lanciotti; A. Serio; A. Paparella; M. E. Guerzoni; G. Suzzi, Effect of high pressure homogenization applied individually or in combination with other mild physical or chemical stresses on Bacillus cereus and Bacillus subtilis spore viability, «FOOD CONTROL», 2009, 20, pp. 691 - 695 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; C. Barnaba; E. Vittadini; M. T. Rodriguez-Estrada; L. Cerretani; A. Bendini, Microwave heating of different commercial categories of olive oil: Part II. Effect on thermal properties, «FOOD CHEMISTRY», 2009, 115, pp. 1393 - 1400 [Articolo in rivista]