Pubblicazioni scientifiche
-
Romani S.; Bacchiocca M.; Rocculi P.; Dalla Rosa M., Influence of frying conditions on acrylamide content and other quality characteristics of French fries, «JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS», 2009, 22, pp. 582 - 588 [Articolo in rivista]
-
Romani S.; Rocculi P.; Mendoza F.; Dalla Rosa M., Image characterization of potato chip appearance during frying, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2009, 93, pp. 487 - 494 [Articolo in rivista]
-
Rocculi P.; Romani S.; Siracusa V.; Dalla Rosa M., Effect of MAP on physico-chemical characteristics of shell hen eggs, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2009, Special issue, pp. 165 - 168 [Articolo in rivista]
-
Romani S.; Rocculi P.; Dalla Rosa M., Aspetti fisiologici e qualitativi di patate di IV gamma, «ITALUS HORTUS», 2009, 16, pp. 34 - 52 [Articolo in rivista]
-
Rocculi P; Romani S.; Gomez Galindo F.; Dalla Rosa M., Effect of minimal processing on physiology and quality of fresh cut potatoes: a review, in: Potato III. Food 3, WELLINGTON, Yee N.; Bussell W.T., 2009, pp. 18 - 30 (FOOD 3) [Capitolo/Saggio in libro]
-
G. Marino; O. Francioso; A. Cellini; A. Simoni; P. Carletti; A. Masia; S. Nardi; C. Gessa, Studio sull'effetto delle sostanze umiche nella micropropagazione di specie da frutto, in: PROF.SSA SERENELLA NARDI E DR PAOLO CARLETTI, VIII Convegno Nazionale della Sezione Italiana dell'International Humic Substances Society, PADOVA, Università degli Studi di Padova, 2009, pp. 24 - 28 (atti di: VIII Convegno Nazionale della Sezione Italiana dell'International Humic Substances Society, Padova, 14-16 dicembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
M. Schiavon; D.Pizzeghello; A. Muscolob; S. Vaccaro; O. Francioso; Serenella Nardi, High molecular size humic substances enhance maize (Zea mays L.) secondary metabolic pathways, in: PROF.SSA SERENELLA NARDI E DR PAOLO CARLETTI, VIII Convegno Nazionale della Sezione Italiana dell'International Humic Substances Society, PADOVA, Università degli Studi di Padova, 2009, pp. 107 - 109 (atti di: VIII Convegno Nazionale della Sezione Italiana dell'International Humic Substances Society, Padova, 14-16 Dicembre 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
C. Giansante; A. Mazzanti; M. Baroncini; P. Ceroni; M. Venturi; F.-G. Klärner; F. Vögtle, Tweezering the core of dendrimers: medium effect on the kinetic and thermodynamic properties, «JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY», 2009, 74, pp. 7335 - 7343 [Articolo in rivista]
-
Comandini P.; Blanda G.; Soto Caballero M. C.; Gallina Toschi T., Surgelazione degli alimenti tramite sonocristallizzazione: principi e potenzialità, in: Atti del VII Convegno AISSA “Agricoltura, Qualità dell’Ambiente e Salute”, ANCONA, s.n, 2009, 1, pp. 105 - 106 (atti di: Convegno AISSA “Agricoltura, Qualità dell’Ambiente e Salute”, ANCONA, 2-4 dicembre 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
P.Zambonelli; M.Comella; S.Braglia; L.Buttazzoni; R.Davoli, Skeletal muscle expression analysis of fat metabolism genes in pig, in: Proceedings of the ASPA 18th congress, Milano ; Bologna, Edizioni Avenue Media, 2009, 8, pp. 171 - 173 (atti di: ASPA 18th Congress, Palermo, 9-12 June 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
R.Davoli; P. Zambonelli; J.Hedeegard; H. Hornshoj; L. Nanni Costa; A. Stella; L. Fontanesi; M. Colombo; C. Bendixen; V. Russo., Transcriptome analysis of skeletal muscle tissue to identify genes involved in pre-slaughter stress response in pigs, in: Proceedings of the ASPA 18th congress, Milano ; Bologna, Edizioni Avenue Media, 2009, 8, pp. 69 - 71 (atti di: ASPA 18th Congress, Palermo, 9-12 June 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Bitelli G.; Bittelli M.; Boschi F.; Marchetti N.; Rossi P.; Vittuari L., AN INTEGRATED APPROACH FOR THE USE OF GPS AND GPR IN ARCHAEOLOGICAL SITES: A CASE-STUDY AT TILMEN HÖYÜK IN SOUTHEASTERN TURKEY, «OCNUS», 2009, 17, pp. 89 - 99 [Articolo in rivista]
-
L. Camanzi; L. Mulazzani; G. Zagnoli, Valutazione economica di un sistema energetico rurale a biomasse, «ESTIMO E TERRITORIO», 2009, 12, pp. 15 - 22 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè; L. Falasconi, Un mercato dell'ultimo minuto, in: L'anticasta. L'Italia che funziona, BOLOGNA, EMI, 2009, pp. 212 - 224 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Segrè, Prefazione, in: i servizi agricoli tra paesaggio e mercato, BOLOGNA, editrice compositori, 2009, pp. VII - VIII [Breve introduzione]
-
A. Segrè; F. Ferretti, L'Analisi econoica dell'agricoltura, MILANO, Francoangeli, 2009, pp. 195 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
A. Segrè; L. Falasconi; E. Morganti, LAST MINUTE MARKET. INCREASING THE ECONOMIC, SOCIAL AND ENVIRONMENTAL VALUE OF UNSOLD PRODUCTS IN THE FOOD CHAIN., in: Total Food Sustainability of the Agri-Food Chain, LONDON, RSC publishing, 2009, 323, pp. 161 - 167 (atti di: Total Food Sustainability of the Agri-Food Chain, Norwich, aprile 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
l. Falasconi, Last Minute Market, «ARCIPELAGOMILANO», 2009, 30, pp. 7 - 8 [Articolo in rivista]
-
PASINI F.; CERRETANI L.; BENDINI A.; ROSSI A.; CABONI M. F., Evaluation of different storage temperature on the shelf-life of extra virgin olive oils, «AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH», 2009, 20, pp. 9 - 11 [Articolo in rivista]
-
Zanasi C.; Rota C., Contribution to an Integrated Analytical Framework for the Study of the Relations between and within Agro-food Firms, in: System Dynamics and Innovations in Food Networks - 2009, BONN, Universitat Bonn - ILB Press, 2009, pp. 247 - 262 (atti di: 3rd International European Forum on System Dynamics and Innovations in Food Networks, Innsbruck-Igls, Austria, 16-20 Febbraio 2009) [Contributo in Atti di convegno]