Pubblicazioni scientifiche
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L. BERTSCHINGER; L. CORELLI GRAPPADELLI; M.P.M. DERKX; S. HALL; K. KOCKEROLS; S.J. SIJTSEMA; S. STEINER; I. A.VAN DER LANS; A.C.R. VAN SCHAIK; K.L. ZIMMERMANN, A search for a systematic method to bridge between pre-harvest, post-harvest, and consumer research aimed at increasing fruit consumption:The “Vasco da Gama” process, «JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY», 2009, Isafruit Special Issue, pp. 2 - 6 [Articolo in rivista]
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E. Carfagna; P. Tassinari; M. Zagoraiou; S. Benni; D. Torreggiani, Efficient statistical sample designs in a GIS for monitoring the landscape changes, in: SIS, Statistical Methods for the analysis of large data-sets, PADOVA, Cleup, 2009, pp. 347 - 350 (atti di: SIS Conference 2009, University G. D’annunzio Chieti-Pescara,, Pescara, 23-25 September 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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F. Alboni; F. Camillo; G. Tassinari, A Data Mining approach to the monitoring of public programs for the retraining of unemployed workers, in: Giovani e società in Europa e nel Mediterraneo, BOLOGNA, Facoltà di Scienze Politiche Roberto, 2009, pp. 1 - 18 (atti di: IV Incontro Giovani e società in Europa e nel Mediterraneo, Forlì, 26-27-28 marzo 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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Iorio R.1; Pagliarani G.4; Paris R.4; Tartarini S.4; Belotti T.3; Ricci G.3; Tasco G.1; Casadio R.1; Petrelli N.1; Verderio E. E.2; Del Duca S.1; Serafini-Fracassini D.1, INFLUENCE OF CLIMATE CHANGES ON POLLEN TRANSGLUTAMINASE: POSSIBLE INVOLVEMENT ON CROSS ALLERGENICITIES, in: Biogenic Amines: Biochemical, Physiological and Clinical Aspects, BOLOGNA, sn, 2009, pp. 17 - 17 (atti di: International Congress: Biogenic Amines: Biochemical, Physiological and Clinical Aspects, Bertinoro (Fo-Ces), maggio 11-14 2009) [Riassunto (Abstract)]
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A. Segrè; M. Vittuari, Passaggio a Est. Dal “piano” al mercato, «TERRA E VITA», 2009, Speciale 50 Anni, pp. 200 - 204 [Articolo in rivista]
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A. Segrè; M. Vittuari, Selected issues in agricultural and rural development in Central Eastern Europe and the Balkans, «EST-OVEST», 2009, 1/2009, pp. 1 - 27 [Articolo in rivista]
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M. Vittuari; A. Segrè, Institutional Reforms and Small Farms in Republika Srpska, in: EAAE, Small Farms: Decline or Persistance, KENT, s.n, 2009(atti di: Proceedings of the 111th Seminar of the European Association of Agricultural Economists, “Small Farms: Decline or Persistance”, Kent (UK), 25-27 giugno 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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M. Vittuari; A. Segrè, The Role of Small Farms in Republika Srpsk: Barriers and Opportunities for Modernization, in: EAAE, “THE ROLE OF KNOWLEDGE, INNOVATION AND HUMAN CAPITAL IN MULTIFUNCTIONAL AGRICULTURE AND TERRITORIAL RURAL DEVELOPMENT, BELGRADO, s.n, 2009, pp. 114 - 125 (atti di: 113th EAAE Seminar “THE ROLE OF KNOWLEDGE, INNOVATION AND HUMAN CAPITAL IN MULTIFUNCTIONAL AGRICULTURE AND TERRITORIAL RURAL DEVELOPMENT”, Belgrado, Serbia, 9-11 Dicembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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A Bendini; V. Fabbri; L. Cerretani; T. Gallina Toschi, Studio della componente fenolica e dell'attività antiossidante di campioni di propoli italiane, «APOIDEA», 2009, 6, pp. 138 - 145 [Articolo in rivista]
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C. Brasili; A. Bertazzoli; S. Bertuzzi; R. Ghelfi, Produzione e redditività del settore agricolo, in: IL SISTEMA AGRO-ALIMENTARE DELL’EMILIA-ROMAGNA Rapporto 2008, RIMINI, Maggioli Editore, 2009, pp. 73 - 96 (OSSERVATORIO AGRO-ALIMENTARE) [Capitolo/Saggio in libro]
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L. Vannini; C. Montanari; A. Berardinelli; L. Ragni; M.E. Guerzoni, May low-temperature gas plasma be considered an innovative technique to decontaminate table eggs?, in: New challengs in food preservation - processing, safety, sustainability, AMSTERDAM, Elsevier, 2009, pp. 165 - 165 (atti di: New challengs in food preservation - processing, safety, sustainability, Budapest, Hungary, 11 - 13 November 2009) [Riassunto (Abstract)]
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RATTI C.; RUBIES-AUTONELL C.; MACCAFERRI M.; CORNETI S.; STEFANELLI S.; SANGUINETI M.C.; DEMONTIS A.; MASSI A.; VALLEGA V., Inheritance of resistance to cereal soilborne mosaic virus in a durum wheat population of lines derived from the cross ‘Meridiano / Claudio’: results of a two-year study, «ANNUAL WHEAT NEWSLETTER», 2009, 55, pp. 106 - 108 [Articolo in rivista]
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V. Rondelli; A.L. Guzzomi, VALUTAZIONE DELLE MASSE DELLE TRATTRICI AGRICOLE NELL’OMOLOGAZIONE PER LA CIRCOLAZIONE STRADALE, in: AIIA, Ricerca e innovazione nell'ingegneria dei biosistemi agro-territoriali, NAPOLI, AIIA, 2009, pp. 1 - 10 (atti di: IX Convegno Nazionale AIIA 2009, Ischia Porto, Napoli, 12-16 settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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Lucchi A.; Pasquali F.; Fabbri A.; Manfreda G.; Cevoli C.; Franchini A., Hot Air Treatment for Surface Decontamination of Table Eggs, in: Proceedings of the 19th (XIX) European Poultry Symposium on Quality of Poultry Meat, XIII European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, TURKU, World Poultry Science Association (WPSA), 2009, pp. 1 - 16 (atti di: XIII European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Turku, Finland, 21-25 June 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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Berardinelli A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Ragni L.; Silaghi F., Caratterizzazione della tipologia di polpa nel pesco mediante un metodo non distruttivo, in: XXVI Convegno Peschicolo, CESENA, Camere di Commercio di Forlì-Cesena e Ravenna, 2009, pp. 69 - 69 (atti di: XXVI Convegno Peschicolo Nuovi scenari della PESCHICOLTURA: integrazione e complementarietà fra nord e sud, Cesena, 5-6 Novembre 2009) [Riassunto (Abstract)]
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A. Gianotti; F. Danesi; M. E. Guerzoni; A. Bordoni, Effect of sourdough process on the antioxidant protective effects of Kamut bread in experimental animals, in: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, FREISING, s.n, 2009, pp. 96 - 96 (atti di: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, Freising (Germania), 14-17 Ottobre, 2009) [Riassunto (Abstract)]
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A. Russo; D. I. Serrazanetti; M. E. Guerzoni; A. Gianotti, Effect of sourdough fermentation on kamut prolamine, in: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, FREISING, s.n, 2009, pp. 72 - 72 (atti di: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, Freising - Germany, 14-17 Ottobre 2009) [Riassunto (Abstract)]
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Benni S.; Torreggiani D.; Tassinari P., Sistemi integrati per l'analisi delle risorse del territorio rurale: alcune note di metodo, «AGRIBUSINESS PAESAGGIO & AMBIENTE», 2009, 12, pp. 16 - 22 [Articolo in rivista]
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Zambonelli A.; Iotti M.; Barbieri E.; Amicucci A.; Stocchi V.; Peintner U.; Hall I., The Microbial Communities and Fruiting of Edible Ectomycorrhizal Mushrooms, in: null, 2009, 16, pp. 81 - 85 (atti di: IWEMM5, Chuxiong, Cina, 26-29 agosto 2007) [Contributo in Atti di convegno]
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Hall I.R.; Zambonelli A.; Wang Y., Potential Problems Associated with the Cultivation and International Trade in Edible Ectomycorrhizal Mushrooms, in: null, 2009, 16, pp. 86 - 89 (atti di: IWEMM5, Chuxiong, Cina, 26-29 agosto 2007) [Contributo in Atti di convegno]