Pubblicazioni scientifiche
-
F.Chinnici; F.Sonni; N.Natali; S.Galassi; C.Riponi, Color features and pigment composition of Italian carbonic macerated red wines, «FOOD CHEMISTRY», 2009, 113, pp. 651 - 657 [Articolo in rivista]
-
S. Raddi; P. Cherubini; M. Lauteri; F. Magnani, The impact of sea erosion on coastal Pinus pinea stands. A diachronic analysis combining tree-rings and ecological markers, «FOREST ECOLOGY AND MANAGEMENT», 2009, 257, pp. 773 - 781 [Articolo in rivista]
-
TOSELLI M.; BALDI E.; MARCOLINI G.; MALAGUTI D.; QUARTIERI M.; SORRENTI G.; MARANGONI B., Response of potted grapevines to increasing soil copper concentration, «AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH», 2009, 15, pp. 85 - 92 [Articolo in rivista]
-
Guzman I.; Arcas N.; Ghelfi R.; Rivaroli S., Measuring technical efficiency in Italian cooperatives: a study in the fruit and vegetable sector, in: The role of cooperatives in the european agri-food system, BOLOGNA, Bononia University Press, 2009, pp. 209 - 222 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Cerretani L.; Bendini A., Le Innovazioni nelle Tecnologie di Estrazione, in: L'extravergine 2009. Guida ai migliori oli del mondo di qualità accertata, ROMA, Cucine & Vini Editrice, 2009, pp. 118 - 127 [Capitolo/Saggio in libro]
-
TUBEROSA R.; SALVI S., QTL for agronomic traits in maize production, in: Handbook of Maize: Its Biology, NEW YORK, Springer Science-Business Media, 2009, pp. 501 - 541 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Dalla Rosa; S. Zardetto, Effect of extrusion process on properties of cooked, fresh egg pasta, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2009, 92, pp. 70 - 77 [Articolo in rivista]
-
Frascaroli E.; M.A. Canè; M.E. Pè; G. Pea; M. Morgante; P. Landi, QTL detection in maize testcross progenies as affected by related and unrelated testers, «THEORETICAL AND APPLIED GENETICS», 2009, 118, pp. 993 - 1004 [Articolo in rivista]
-
Pea G.; P. Paulstephenraj; M.A. Canè; M.L. Savo Sardaro; P. Landi; M. Morgante; E. Porceddu; M. E. Pè; E. Frascaroli, Recombinant Near-Isogenic Lines: a Resource for the Mendelization of Heterotic QTL in Maize, «MOLECULAR GENETICS AND GENOMICS», 2009, 281, pp. 447 - 457 [Articolo in rivista]
-
P. Rocculi; E. Cocci; S. Romani; G. Sacchetti; M. Dalla Rosa, Effect of 1-MCP treatment and N2O MAP on physiological and quality changes of fresh-cut pineapple, «POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY», 2009, 51, pp. 371 - 377 [Articolo in rivista]
-
P. Rocculi; U. Tylewicz; A. Pekoslawska; S. Romani; F. Sirri; V. Siracusa; M. Dalla Rosa, MAP storage of shell hen eggs, Part 1: Effect on physico-chemical characteristics of the fresh product, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2009, 42, pp. 758 - 762 [Articolo in rivista]
-
Ciavatta C.; Marzadori C., Con gli azotati a lento rilascio si punta a limitare gli interventi, «TERRA E VITA», 2009, 5, pp. 26 - 29 [Articolo in rivista]
-
S. Gualanduzzi; E. Baraldi; I. Braschi; F. Carnevali; C. E. Gessa; A. De Santis, Respiration, hydrogen peroxide levels and antioxidant enzyme activities during cold storage of zucchini squash fruit, «POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY», 2009, 52, pp. 16 - 23 [Articolo in rivista]
-
G. Iafelice; V. Verardo; E. Marconi; M.F. Caboni, Characterization of total, free and esterified phytosterols in tetraploid and hexaploid wheats, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2009, 57, pp. 2267 - 2273 [Articolo in rivista]
-
C. Richard; G. Guyot; O. Trubetskaya; O. Trubetskoj; M. Grigatti; L. Cavani, Fluorescence analysis of humic-like substances extracted from composts: influence of composting time and fractionation, «ENVIRONMENTAL CHEMISTRY LETTERS», 2009, 7, pp. 61 - 65 [Articolo in rivista]
-
A. Martini; C. Marzullo; P. Baronio, Analisi delle impurità in funghi surgelati mediante filth-test, «INDUSTRIE ALIMENTARI», 2009, 48, pp. 17 - 22 [Articolo in rivista]
-
Santoro P.; Macchioni P.; Minelli G.; Lo Fiego D.P., Effets de l'utilisation de l'acide pantothénique dans la ration du porc lourd italien, in: ITP-INRA, 41e Journées de la Recherche Porcine, s.l, ITP - INRA, 2009, 41, pp. 69 - 70 (atti di: Journées de la Recherche Porcine en France, Paris, 3-4 fevrier 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
Martelli G.; Nanni Costa L., Quale benessere in porcilaia e nei trasporti, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2009, 66, pp. 96 - 101 [Articolo in rivista]
-
M. Rossi; L. Debruyne; R. G. Zanoni; G. Manfreda; J. Revez; P. Vandamme, Campylobacter avium sp. nov., a new hippurate positive species isolated from poultry, «INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY», 2009, 59, pp. 2364 - 2369 [Articolo in rivista]
-
C. Mammina; G. Manfreda; A. Aleo; A. De Cesare; N. Pellissier; C. Romani; P. Nicoletti; P Pecile; A. Nastasi; M. Pontello, Molecular Typing Reveals Frequent Clustering among Human Isolates of Listeria monocytogenes in Italy, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2009, 72 (4), pp. 876 - 880 [Articolo in rivista]