Pubblicazioni scientifiche
-
L. Cerretani; A. Bendini, Rapid Assays to Evaluate the Antioxidant Capacity of Phenols in Virgin Olive Oil, in: Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention, OXFORD, Academic Press, 2010, pp. 625 - 635 [Capitolo/Saggio in libro]
-
E. Boselli; M. T. Rodriguez-Estrada; F. Ferioli; M. F. Caboni; G. Lercker, Cholesterol photosensitised oxidation of horse meat slices stored under different packaging films, «MEAT SCIENCE», 2010, 85, pp. 500 - 505 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada; E. Vittadini; N. Pellegrini, Microwave heating of different vegetable oils: relation between chemical and thermal parameters, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2010, 43, pp. 1104 - 1112 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada; A. Bendini; L. Cerretani, Correlation between thermal properties and chemical composition of Italian virgin olive oils, «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2010, 112, pp. 580 - 592 [Articolo in rivista]
-
Verardo V.; Pasini F.; Iafelice G. ; Messia M. C.; Marconi E.; Caboni M. F., Influence of Storage Conditions on Cholesterol Oxidation in Dried Egg Pasta, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2010, 58, pp. 3586 - 3590 [Articolo in rivista]
-
Dinelli G.; Marotti I.; Bosi S.; Di Gioia D.; Biavati B.; Catizone P., Physiologically Bioactive Compounds of Functional Foods, Herbs and Dietary Supplements, in: Advances in Food Biochemistry, BOCA RATON, FL, CRC Press, 2010, pp. 239 - 289 [Capitolo/Saggio in libro]
-
LANZONI A.; BURGIO G., Contro le nottue dello spinacio si parte dal monitoraggio, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2010, 66 (4), pp. 57 - 60 [Articolo in rivista]
-
A. Bertazzoli; R. Ghelfi; S. Rivaroli; A. Samoggia, Value sharing and food system dynamics for milk, tomato, and cereals food chains, in: System Dynamics and Innovation in Food Networks, BONN, IBL, 2010, 1, pp. 3 - 17 (atti di: 4th International European Forum (Igls-Forum) on System Dynamics and Innovation in Food Networks, INNSBRUCK, 8-12 FEBRUARY 2010) [Contributo in Atti di convegno]
-
Bertazzoli A.; Fiorini A.; Ghelfi R.; Rivaroli S.; Samoggia A.; Mazzotti V., Food chains and value system: the case of potato, fruit, and cheese, in: PROCEDINGS A resilient European food industry and food chain in a challenging world, CHANIA, CHANIA, 2010, pp. 1 - 13 (atti di: A resilient European food industry and food chain in a challenging world, Chania, 03 – 06 Settembre, 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Pieri L.; Matzneller P.; Gaspari N.; Marotti I.; Dinelli G.; Rossi P, Bulk Atmospheric Deposition in the Southern Po Valley (Northern Italy), «WATER AIR AND SOIL POLLUTION», 2010, 210, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista]
-
AMMARI T.; ROMBOLA' A.D., Overcoming Iron Deficiency Chlorosis in Citrus through Intercropping with Perennial Grass Species, in: Acta Horticulturae, FARO, Correia P., 2010, 868, pp. 327 - 330 (atti di: 6th ISHS Symposium on Mineral Nutrition of Fruit Crops, Faro, Portogallo, 19-23 Maggio 2008) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Castellini, La digestione anaerobica per il recupero di scarti di macellazione, in: BIOGAS. Come ottenere nuovo reddito per l'agricoltura, VERONA, Edizioni L'informatore agrario, 2010, pp. 114 - 121 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Castellini; A. Ragazzoni, Produrre biogas da reflui suini in zona vulnerabile, in: BIOGAS. Come ottenere nuovo reddito per l'agricoltura, VERONA, Edizioni L'Informatore Agrario, 2010, pp. 122 - 131 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Laghi L.; Parpinello G. P.; Del Rio D.; Calani L.; A. U. Mattioli; Versari A., Fingerprint of enological tannins by multiple techniques approach, «FOOD CHEMISTRY», 2010, 121, pp. 783 - 788 [Articolo in rivista]
-
M. Schiavon; Pizzeghello D.; Muscolo A.; Vaccaro S.; Francioso O.; Nardi S., High molecular size humic substances enhance phenylpropanoid metabolism in maize (Zea mays L.), «JOURNAL OF CHEMICAL ECOLOGY», 2010, 36, pp. 662 - 669 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi, Integrazione dei temi ambientali nella politica agricola: il ruolo delle valutazioni economiche, in: VII Convegno AISSA “AGRICOLTURA, QUALITÀ DELL’AMBIENTE E SALUTE”, 2010, 5, pp. 3 - 12 (atti di: Associazione Italiana Società Scientifiche Agrarie (AISSA), Ancona, 2-4 Dicembre 2009) [Contributo in Atti di convegno] Open Access
-
D. VIAGGI; M. RAGGI; V. GALLERANI; S. GOMEZ Y PALOMA, The impact of EU Common Agricultural Policy decoupling on farm households: income vs. investment effects, «INTERECONOMICS», 2010, 45(3), pp. 188 - 192 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi; M. Raggi; S. Gomez y Paloma, Uso del pagamento unico e reazione al disaccoppiamento in alcuni paesi dell'Unione Europea, «AGRIREGIONIEUROPA», 2010, anno6, n. 20, pp. 1 - 7 [Articolo in rivista]
-
PETRACCI M.; BIANCHI M.; CAVANI C., Pre-slaughter handling and slaughtering factors influencing poultry product quality, «WORLD'S POULTRY SCIENCE JOURNAL», 2010, 66, pp. 17 - 26 [Articolo in rivista]
-
A. BENDINI; L. CERRETANI; M.D. SALVADOR; G. FREGAPANE; G. LERCKER, STABILITY OF THE SENSORY QUALITY OF VIRGIN OLIVE OIL DURING STORAGE: AN OVERVIEW, «ITALIAN FOOD & BEVERAGE TECHNOLOGY», 2010, 60, pp. 5 - 18 [Articolo in rivista]