Pubblicazioni scientifiche
-
J. Lozano-Sanchez; L. Cerretani; A. Bendini; A. Segura-Carretero; A. Fernandez-Gutierrez, Filtration process of extra virgin olive oil: effect on minor components, oxidative stability and sensorial and physicochemical characteristics, «TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2010, 21, pp. 201 - 211 [Articolo in rivista]
-
C. Nocentini; G. Certini; H. Knicker; O. Francioso; C. Rumpel, Nature and reactivity of charcoal produced and added to soil during wildfire are particle-size dependent, «ORGANIC GEOCHEMISTRY», 2010, 41, pp. 682 - 689 [Articolo in rivista]
-
Zanasi C.; Rota C., Relazioni entro e tra imprese: un approccio teorico unificato, «SVILUPPO & ORGANIZZAZIONE», 2010, XL, pp. 58 - 73 [Articolo in rivista]
-
Gioacchini P.; Montecchio D.; Grigatti M.; Bolognesi S.; Schiatti P.; Ciavatta C., Distribuzione del carbonio organico e dell’azoto in pereti biologici e convenzionali dell’Emilia-Romagna, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2010, 3, pp. 28 - 31 [Articolo in rivista]
-
Montecchio D.; Gioacchini P.; Ciavatta C., Modificazione della distribuzione del carbonio con l’inerbimento: nuove esperienze su pesco, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2010, 3, pp. 24 - 27 [Articolo in rivista]
-
Versari A.; Parpinello G.P.; Scazzina F.; Del Rio D., Prediction of total antioxidant capacity of red wine by Fourier transform infrared spectroscopy, «FOOD CONTROL», 2010, 21, pp. 786 - 789 [Articolo in rivista]
-
Tassinari P.; Torreggiani D.; Benni S.; Dall'Ara E., Research model for farm building design: General structure and physiognomic characterization phase, «E-JOURNAL - CIGR», 2010, 12, pp. 47 - 54 [Articolo in rivista]
-
Tassinari P.; Carfagna E.; Torreggiani D.; Benni S.; Zagoraiou M., The study of changes in the rural built environment: Focus on calibration and improvement of an areal sampling approach, «BIOSYSTEMS ENGINEERING», 2010, 105, pp. 486 - 494 [Articolo in rivista]
-
RAZZUOLI E.; CAFAZZO S.; MAGNANI D.; CALA’ P.; DOTTI S.; ARCHETTI IL.; NANNI COSTA L.; AMADORI M., VALUTAZIONI PRELIMINARI DEGLI EFFETTI DEL LUNGO TRASPORTO SULLA RISPOSTA IMMUNITARIA INNATA DEL SUINETTO, in: Atti della SIPAS, Società Italiana di Patologia ed Allevamento dei suini 2010. XXXVI Meeting Annuale, Montichiari (BS), 25-26 Marzo 2010., PARMA, Soc. It. Patologia e Allevamento dei Suini - SIPAS, 2010, pp. 360 - 367 (atti di: XXXVI Meeting Annuale della SIPAS, Società Italiana di Patologia ed Allevamento dei suini, Montichiari (BS), 25-26 Marzo 2010) [Contributo in Atti di convegno]
-
Fontanesi L.; Forestier L.; Allain D.; Scotti E.; Beretti F.; Deretz-Picoulet S.; Pecchioli E.; Vernesi C.; Robinson T.J.; Malaney J.L.; Russo V.; Oulmouden A., Characterization of the rabbit agouti signaling protein (ASIP) gene: transcripts and phylogenetic analyses and identification of the causative mutation of the nonagouti black coat colour, «GENOMICS», 2010, 95, pp. 166 - 175 [Articolo in rivista]
-
Fontanesi L.; Speroni C.; Buttazzoni L.; Scotti E.; Nanni Costa L.; Davoli R.; Russo V., Association between cathepsin L (CTSL) and cathepsin S (CTSS) polymorphisms and meat production and carcass traits in Italian Large White pigs., «MEAT SCIENCE», 2010, 85, pp. 331 - 338 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; T. Gallina Toschi, Un film tubolare per salvare la qualità e il colore dell'olio, «OLIVO & OLIO», 2010, 4, pp. 46 - 48 [Articolo in rivista]
-
Marotti I.; Marotti M.; Piccaglia R.; Nastri A.; Grandi S.; Dinelli G., Thiophene occurrence in different Tagetes species: agricultural biomasses as sources of biocidal substances, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2010, 90, pp. 1210 - 1217 [Articolo in rivista]
-
Simò C.; Dominguez-Vega E.; Marina M.L.; Garcia M.C.; Dinelli G.; Cifuentes A., CE-TOF MS analysis of complex protein hydrolyzates from genetically modified soybeans – A tool for foodomics, «ELECTROPHORESIS», 2010, 31, pp. 1175 - 1183 [Articolo in rivista]
-
E. Zhllima; D. Viaggi; D. Muller, Property rights of land and its perception in rural part of central Albania, «NEW MEDIT», 2010, 9, pp. 56 - 64 [Articolo in rivista] Open Access
-
M. DEL CARLO; L. CERRETANI; A. BENDINI; A. CICHELLI; D. COMPAGNONE, Evoluzione della composizione in pigmenti di oli vergini di oliva sottoposti al processo di frittura - Changes of pigment composition of virgin olive during frying process, «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2010, 87, pp. 3 - 13 [Articolo in rivista]
-
Cerretani L.; Bendini A.; Gallina Toschi T., Tutto quello che avreste voluto sapere sulla frittura, «SLOWFOOD», 2010, 45, pp. 216 - 219 [Articolo in rivista]
-
Asioli D.; Boecker A.; Canavari M., On the linkages between traceability levels and expected and actual traceability costs and benefits in the Italian fishery supply chain, in: Conference Proceedings (memory stick), s.l, s.n, 2010, pp. 1 - 16 (atti di: 9th Wageningen International Conference on Chain and Network Management, Wageningen, The Netherlands, 26-28 May 2010) [Contributo in Atti di convegno]
-
Caputo V.; Nayga R.M.; Canavari M., Organic Consumers’ Valuation for Food Miles Labels: Do They Get More Utility from Food Miles Information than Organic Attribute Information?, in: Proceedings of the 119th EAAE Seminar (online), NAPOLI, Dipartimento di Economia e Politica Agrari, 2010, pp. 1 - 15 (atti di: Sustainability in the Food Sector: Rethinking the Relationship between the Agro-Food System and the Natural, Social, Economic and Institutional Environments, Capri (Italy), June, 30 - July, 2 2010) [Contributo in Atti di convegno]
-
T. Gallina Toschi; A. Bendini; L. Cerretani; G. Lercker, L'olio vergine ed extra vergine di oliva: componenti minori, scelte agronomiche, tecnologie di estrazione e qualità, «ITALUS HORTUS», 2010, 17 (7), pp. 91 - 103 [Articolo in rivista]