Pubblicazioni scientifiche
-
G. Falcone; G. Bonaga; M.T. Rodriguez-Estrada; D. Garbini; M. Barbanera, Migration of photoinitiators from printed food-packaging materials into foods, in: Book of abstracts 2nd MS Food day 2011, TRIESTE, Illycaffè SpA-Aromalab, 2011, pp. 159 - 160 (atti di: 2nd MS Food day 2011, Trieste (Italia), October 19-21 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
Gianquinto G.; Orsini F., Elementi di Orticoltura Sostenibile, in: Manuale di Orticoltura: la serra sostenibile, PADOVA, P.A.N. Piante Acqua Natura s.r.l., 2011, pp. 13 - 17 [Capitolo/Saggio in libro]
-
D. Grandi; M. Maraldi; L. Molari, A macroscale, phase-field model for shape memory alloys with non-isothermal effects, in: Atti XX Congresso dell’Associazione Italiana di Meccanica Teorica e Applicata – AIMETA2011, CONSELICE (RA), Publi&stampa, 2011, pp. 1 - 10 (atti di: XX Congresso dell’Associazione Italiana di Meccanica Teorica e Applicata – AIMETA2011, Bologna, 12-15 settembre 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
MACCAFERRI M.; RATTI C.; RUBIES-AUTONELL C.; VALLEGA V.; DEMONTIS A.; STEFANELLI S.; TUBEROSA R.; SANGUINETI M.C., Resistance to Soil-borne cereal mosaic virus in durum wheat is controlled by a major QTL on chromosome arm 2BS and minor loci, «THEORETICAL AND APPLIED GENETICS», 2011, 123, pp. 527 - 544 [Articolo in rivista]
-
TREBBI D.; MACCAFERRI M.; DE HEER P.; SORENSEN A.; GIULIANI S.; SALVI S.; SANGUINETI M.C.; MASSI A.; VAN DER VOSSEN E.A.G.; TUBEROSA R., High-throughput SNP discovery and genotyping in durum wheat (Triticum durum Desf.)., «THEORETICAL AND APPLIED GENETICS», 2011, 123, pp. 555 - 569 [Articolo in rivista]
-
BOVINA R.; TALAME' V.; SALVI S.; SANGUINETI M.C.; TROST P.; SPARLA F.; TUBEROSA R., Starch metabolism mutants in barley: a TILLING approach, «PLANT GENETIC RESOURCES», 2011, 9, pp. 170 - 173 [Articolo in rivista]
-
Martini A.; Chieco C.; Dindo M.L.; Baronio P., The embryonic development of Diprion pini and the related ecdysteroid leves, «BULLETIN OF INSECTOLOGY», 2011, 64 (2), pp. 253 - 262 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; L. Cerretani; A. Bendini; M. Rinaldi; G. Lercker, DSC characterization of different products by olive oil processing, «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2011, 88, pp. 182 - 190 [Articolo in rivista]
-
D. Bigi, Razze zootecniche in pericolo di estinzione: l'asino Romagnolo, «VITA IN CAMPAGNA», 2011, 9, pp. 47 - 47 [Articolo in rivista]
-
M. TOSELLI; R. L. PERRY; J. A. FLORE, Evaluation of nitrate-N leaching from lysimeter-grown bearing apple trees, «SOIL SCIENCE», 2011, 176, pp. 280 - 287 [Articolo in rivista]
-
G. SORRENTI; M. TOSELLI; B. MARANGONI, Strategie sostenibili a confronto nella prevenzione della clorosi ferrica, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2011, 9, pp. 46 - 54 [Articolo in rivista]
-
Zegada-Lizarazu W.; Pritoni G.; Monti A., Long-term effects of nitrogen fertilization on giant reed (Arundo donax L.) biomass productivity, in: Proceedings of the 19h European Biomass Conference and Exhibition, FIRENZE, Eta Florence, 2011, pp. 152 - 157 (atti di: 19h European Biomass Conference and Exhibition, Berlino, 6-10 giugno 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Bordoni; G. Picone; E. Babini; M. Vignali; F. Danesi; V. Valli; M. Di Nunzio; L. Laghi; F. Capozzi, NMR comparison of in vitro digestion of Parmigiano Reggiano cheese aged 15 and 30 months, «MAGNETIC RESONANCE IN CHEMISTRY», 2011, 49, pp. S61 - S70 [Articolo in rivista]
-
Pasini F.; Verardo V.; Cerretani L.; Caboni M.F.; D'ANTUONO L.F., Rocket salad (Diplotaxis and Eruca spp.) sensory analysis and relation with glucosinolate and phenolic content, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2011, 91, pp. 2858 - 2864 [Articolo in rivista]
-
Zatta A.; Zegada-Lizarazu W.; Pritoni G.; Vecchi S.; MONTI A., Reduction of Biomass Losses in Mechanized Harvest of Perennial Grasses: a Shortcut to Increase the Competitiveness of Energy Crops, in: Proceedings of the 19h European Biomass Conference and Exhibition, FIRENZE, Eta Florence, 2011, 1, pp. 52 - 54 (atti di: 19th EUROPEAN BIOMASS CONFERENCE AND EXHIBITION, Berlino, 6-10 giugno 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
Alexopoulou E.; Cosentino S.L.; Soldatos P.; Reinhardt G.; Rettenmaier N.; Elbersen W.; Krasuska E.; Monti A.; Fernando A.L.; Christou M.; Panoutsou C.; Zegada-Lizarazu W.; Duarte P.; Millioni D.; Tenorio J.L.; Scordia D.; Testa G., 4FCrops: survey and analysis the parameters that play an important role in the successful establishment of non-food cropping systems, in: Proc. 19th European Biomass Conference & Exhibition, FIRENZE, Eta Florence, 2011, 1, pp. 253 - 259 (atti di: 19th European Biomass Conference & Exhibition, Berlino, 6-10 giugno 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
Hingley M.; Mikkola M.; Canavari M.; Asioli D., Local and sustainable food supply: The role of European retail consumer co-operatives, «INTERNATIONAL JOURNAL ON FOOD SYSTEM DYNAMICS», 2011, 2, pp. 340 - 356 [Articolo in rivista] Open Access
-
Hingley M.; Mikkola M.; Canavari M.; Asioli D., The co-operative business ethos: It’s contribution to sustainable local food supply An investigation of retailer co-operatives in Finland and Italy, in: The impact of globalization on networks and relationship dynamics, 2011, pp. 1 - 29 (atti di: 27th IMP-conference, Glasgow, UK, August 30 - September 3, 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Segrè, Basta il giusto (quanto e quando). Lettera a uno studente sulla società della sufficienza, MILANO, ALTRAECONOMIA, 2011, pp. 118 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
A. Segrè; S. Gaiani, Transforming Food Waste into a Resource, CAMBRIDGE, Royal Society of Chemistry Publishing, 2011, pp. 302 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]