Pubblicazioni scientifiche
-
Di Gioia D.; Fava F.; Luziatelli F.; Ruzzi M., Vanillin production from agro-industrial wastes, in: Volume 6 Environmental Biotechnology and safety, NEW YORK, Elsevier B.V., 2011, pp. 661 - 667 [Capitolo/Saggio in libro]
-
E. Chiavaro; L. Cerretani; A. Di Matteo; C. Barnaba; A. Bendini; P. Iacumin, Application of a multidisciplinary approach for the evaluation of traceability of extra virgin olive oil, «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2011, 113, pp. 1509 - 1519 [Articolo in rivista]
-
Gaggia F.; Di Gioia D.; Baffoni L.; Biavati B., The role of protective and probiotic cultures in food and feed and their impact in food safety., «TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2011, 22, pp. S58 - S66 [Articolo in rivista]
-
Savino F.; Cordisco L.; Tarasco V.; Locatelli E.; Di Gioia D.; Oggero R.; Matteuzzi D., Antagonistic effect of Lactobacillus strains against gas-producing coliforms isolated from colicky infants., «BMC MICROBIOLOGY», 2011, 11, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Di Gioia D.; Luziatelli F.; Negroni A.; Ficca A.G.; Fava F.; Ruzzi M., Metabolic engineering of Pseudomonas fluorescens for the production of vanillin from ferulic acid, «JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY», 2011, 156, pp. 309 - 316 [Articolo in rivista]
-
Baffoni L.; Gaggia F.; Di Gioia D.; Biavati B., Mangimi addizionati con microrganismi probiotici: nuove applicazione del Progetto UE Pathogen Combat., «TECNICA MOLITORIA», 2011, 9, pp. 872 - 879 [Articolo in rivista]
-
Betti L.; Dinelli G.; Marotti I.; Zurla M.; Trebbi G.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Bosi S., Il progetto Bioframe. Trattamenti biologici innovativi per l'ottimizzazione della qualità fitosanitaria e nutraceutica in fragola, «TERRA TRENTINA», 2011, 04, pp. 52 - 53 [Articolo in rivista]
-
Gandolfi G; Mazzoni M; Zambonelli P; Lalatta-Costerbosa G; Tronca A; Russo V; Davoli R., Perilipin 1 and perilipin 2 protein localization and gene expression study in skeletal muscles of European cross-breed pigs with different intramuscular fat contents., «MEAT SCIENCE», 2011, 88, pp. 631 - 637 [Articolo in rivista]
-
Biavati B.; Baffoni L.; Gaggia F.; Di Gioia D., PROBIOTICS AND PREBIOTICS IN POULTRY FEEDING: A STRATEGY TO REDUCE CAMPYLOBACTER JEJUNI, in: IUMS (International Union of Microbiology Societies) 2011 XIII International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology Book of abstracts Sapporo, Japan, 6-10 September 2011, SAPPORO, s.n, 2011, pp. 1 - 1 (atti di: IUMS (International Union of Microbiology Societies) 2011 XIII International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, Sapporo (Japan), 6-10 September 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
Marzadori C.; Ciavatta C., Elementi nutritivi, la disponibilità dipende dalla reazione del suolo, «TERRA E VITA», 2011, 48, pp. 30 - 32 [Articolo in rivista]
-
Biavati B.; Gaggia F.; Modesto M.; Aloisio I.; Baffoni L.; Di Gioia D., Probiotics to treat or prevent disease in human and animal, in: International Conference on New Horizons in Biotechnology _ Abstract Book, TRIVANDRUM, Sree Printers, 2011, pp. 76 - 76 (atti di: International Conference on New Horizons in Biotechnology- 2011, Trivandrum, India, 21-24 November, 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
Baffoni L.; Gaggia F.; Santini C.; Biavati B.; Di Gioia D., Supplementation of a selected probiotic strain for Campylobacter control in poultry, in: Microbial Diversity 2011 Environmental Stress and Adaptation, FIRENZE, SIMTREA, 2011, pp. 242 - 242 (atti di: Microbial Diversity 2011, Milan, 26-28 October 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
Pieri, Linda; Ventura, Francesca; Ventura, Maurizio; Tagliavini, M.; Ponti, Massimo; Pistocchi, Rossella; Albertazzi, Sergio; Vignudelli, Marco; Rossi, Paola, Chemical and biological indicators of water quality in three agricultural watersheds of the Po valley, Italy, «ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY», 2011, 6, pp. 29 - 38 [Articolo in rivista] Open Access
-
Spinelli F.; Donati I.; Vanneste J.L.; Costa M.; Costa G., Real time monitoring of the interactions between Pseudomonas syringae pv actinidiae and Actinidia species., «ACTA HORTICULTURAE», 2011, 913, pp. 461 - 465 [Articolo in rivista]
-
Vanneste J.L.; Cornish D.A.; Yu J; Callum K.; Onorato R.; Shane M.; Spinelli F., Recent Advances in the Characterisation and Control of Pseudomonas syringae pv actinidiae, the Causal Agent of Bacterial Canker on Kiwifruit., «ACTA HORTICULTURAE», 2011, 913, pp. 443 - 455 [Articolo in rivista]
-
Guarnieri A.; Molari G.; Rondelli V., Sistema elettronico per il monitoraggio di insetti dannosi in frutteto, in: Gestione e controllo dei sistemi agrari e forestali – Memorie, s.l, s.n, 2011, pp. 1 - 7 (atti di: Gestione e controllo dei sistemi agrari e forestali – Memorie, Belgirate, 22-24/09/2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
Mattetti M.; Molari G., Evoluzione e innovazioni tra realtà e futuro, «TERRA E VITA», 2011, 22, pp. 44 - 48 [Articolo in rivista]
-
Gandolfi G; Pomponio L; Ertbjerg P; Karlsson AH; Nanni Costa L; Lametsch R; Russo V; Davoli R., Investigation on CAST, CAPN1 and CAPN3 porcine gene polymorphisms and expression in relation to post-mortem calpain activity in muscle and meat quality., «MEAT SCIENCE», 2011, 88, pp. 694 - 700 [Articolo in rivista]
-
V. Verardo; Y.Riciputi; F. Pasini; L.F. D’Antuono; M. F. Caboni, Determination of flavonoids in Eruca and Diplotaxis rocket salad species: MEKC-DAD method establishment and comparison with HPLC-DAD-MS, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2011, 23, pp. 352 - 359 [Articolo in rivista]
-
Prodi A; Purahong W; Tonti S; Salomoni D; Nipoti P; Covarelli L; Pisi A, Difference in chemotype composition of Fusarium graminearum populations isolated from durum wheat in adjacent areas separated by the Apennines in Northern-Central Italy., «PLANT PATHOLOGY JOURNAL», 2011, 27, pp. 354 - 359 [Articolo in rivista] Open Access