Pubblicazioni scientifiche
-
A. Segrè; L. Falasconi, Il libro nero dello spreco in Italia: il cibo, MILANO, Edizione Ambiente, 2011, pp. 128 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
A. Segrè, Il futuro, una rivoluzione in tre paradigmi: nuova ecoscienza, società sufficiente, bene comune, in: State of the World 2011. Nutrire il pianeta, MILANO, Edizione Ambiente, 2011, pp. 13 - 18 [Breve introduzione]
-
A. Segrè; M. Vittuari; F. Regoli, Policy options for sustainability. A preliminary appraisal of rural tourism in Romania: the case of Maramureş, in: Food, agriculture and tourism, Linking local gastronomy and rural tourism: interdisciplinary perspectives, GOTTINGEN, Springer, 2011, pp. 41 - 55 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Segrè; M. Vittuari; F. Regoli, Can rural tourism boost green livelihoods? Empirical evidences from Maramureş, «ROMANIAN REVIEW OF REGIONAL STUDIES», 2011, VII, pp. 107 - 122 [Articolo in rivista] Open Access
-
F. Spinelli ; G. Costa; E. Rondelli; J. L. Vanneste; E. M. T. Rodriguez; S. Busi; S. Savioli; S. M. Cristescu, Volatile compounds produced by Erwinia amylovora and their potential exploitation for bacterial identification, in: ISHS Acta Horticulturae 896-XII International Workshop on Fire Blight, LEUVEN, ISHS, 2011, pp. 77 - 84 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Fontanesi L.; Scotti E.; Speroni C.; Buttazzoni L.; Russo V., A selective genotyping approach identifies single nucleotide polymorphisms in porcine chromosome 2 genes associated with production and carcass traits in Italian heavy pigs., «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2011, 10, pp. 72 - 77 [Articolo in rivista] Open Access
-
Fontanesi L.; Galimberti G.; Calò D.G.; Colombo M.; Astolfi A.; Formica S.; Russo V., Microarray gene expression analysis of porcine skeletal muscle sampled at several post mortem time points, «MEAT SCIENCE», 2011, 88, pp. 604 - 609 [Articolo in rivista]
-
Dall’Olio S.; Fontanesi L.; Tognazzi L.; Buttazzoni L.; Gallo M.; Russo V., ESR1 and ESR2 gene markers are not associated with number of piglets born alive in Italian Large White sows, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2011, 10, pp. 185 - 188 [Articolo in rivista] Open Access
-
Fontanesi L.; Scotti E.; Frabetti A.; Fornasini D.; Piccone A.; Russo V., Identification of polymorphisms in the rabbit (Oryctolagus cuniculus) myostatin (MSTN) gene and association analysis with finishing weight in a commercial rabbit population, «ANIMAL GENETICS», 2011, 42, pp. 339 - 339 [Articolo in rivista]
-
Fontanesi L., Individuazione di marcatori razza specifici in geni del colore del mantello per l'autenticazione di alcuni prodotti monorazza derivati da razze locali suine e ovine, in: Presentazione dei risultati del progetto SELMOL. Ricerca e innovazione nelle attività di miglioramento genetico animale mediante tecniche di genetica molecolare per la competitività del sistema zootecnico nazionale., FIRENZE, Edizioni Polistampa, 2011, pp. 341 - 346 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Di Gioia D.; Fava F.; Luziatelli F.; Ruzzi M., Vanillin production from agro-industrial wastes, in: Volume 6 Environmental Biotechnology and safety, NEW YORK, Elsevier B.V., 2011, pp. 661 - 667 [Capitolo/Saggio in libro]
-
E. Chiavaro; L. Cerretani; A. Di Matteo; C. Barnaba; A. Bendini; P. Iacumin, Application of a multidisciplinary approach for the evaluation of traceability of extra virgin olive oil, «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2011, 113, pp. 1509 - 1519 [Articolo in rivista]
-
Gaggia F.; Di Gioia D.; Baffoni L.; Biavati B., The role of protective and probiotic cultures in food and feed and their impact in food safety., «TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2011, 22, pp. S58 - S66 [Articolo in rivista]
-
Savino F.; Cordisco L.; Tarasco V.; Locatelli E.; Di Gioia D.; Oggero R.; Matteuzzi D., Antagonistic effect of Lactobacillus strains against gas-producing coliforms isolated from colicky infants., «BMC MICROBIOLOGY», 2011, 11, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Di Gioia D.; Luziatelli F.; Negroni A.; Ficca A.G.; Fava F.; Ruzzi M., Metabolic engineering of Pseudomonas fluorescens for the production of vanillin from ferulic acid, «JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY», 2011, 156, pp. 309 - 316 [Articolo in rivista]
-
Baffoni L.; Gaggia F.; Di Gioia D.; Biavati B., Mangimi addizionati con microrganismi probiotici: nuove applicazione del Progetto UE Pathogen Combat., «TECNICA MOLITORIA», 2011, 9, pp. 872 - 879 [Articolo in rivista]
-
Betti L.; Dinelli G.; Marotti I.; Zurla M.; Trebbi G.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Bosi S., Il progetto Bioframe. Trattamenti biologici innovativi per l'ottimizzazione della qualità fitosanitaria e nutraceutica in fragola, «TERRA TRENTINA», 2011, 04, pp. 52 - 53 [Articolo in rivista]
-
Gandolfi G; Mazzoni M; Zambonelli P; Lalatta-Costerbosa G; Tronca A; Russo V; Davoli R., Perilipin 1 and perilipin 2 protein localization and gene expression study in skeletal muscles of European cross-breed pigs with different intramuscular fat contents., «MEAT SCIENCE», 2011, 88, pp. 631 - 637 [Articolo in rivista]
-
Biavati B.; Baffoni L.; Gaggia F.; Di Gioia D., PROBIOTICS AND PREBIOTICS IN POULTRY FEEDING: A STRATEGY TO REDUCE CAMPYLOBACTER JEJUNI, in: IUMS (International Union of Microbiology Societies) 2011 XIII International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology Book of abstracts Sapporo, Japan, 6-10 September 2011, SAPPORO, s.n, 2011, pp. 1 - 1 (atti di: IUMS (International Union of Microbiology Societies) 2011 XIII International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, Sapporo (Japan), 6-10 September 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
Marzadori C.; Ciavatta C., Elementi nutritivi, la disponibilità dipende dalla reazione del suolo, «TERRA E VITA», 2011, 48, pp. 30 - 32 [Articolo in rivista]