Pubblicazioni scientifiche
-
S. Fernández-Arroyo; I. Rodríguez-Medina; R. Beltrán-Debón; F. Pasini; J. Joven; V.Micol; A. Segura-Carretero; A. Fernández-Gutiérrez., “Quantification of the polyphenolic fraction and in vitro antioxidant and in vivo anti-hyperlipemic activities of Hibiscus sabdariffa aqueous extract", «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2011, 44, pp. 1490 - 1495 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini, Escherichia coli: l’introvabile killer, «TERRA E VITA», 2011, 23/2011, pp. 12 - 13 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini, Ritorno all’antico: fiori da mangiare, «TERRA E VITA», 2011, 31-32/2011, pp. 18 - 19 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini; R. Lanciotti, Sicuri a partire dal campo, «TERRA E VITA», 2011, 27/2011, pp. 46 - 49 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini, Editoriale: E. coli: la notizia killer, «TERRA E VITA», 2011, 24/2011, pp. 3 - 3 [Articolo in rivista]
-
S. SADO KAMDEM; N. BELLETTI; R. MAGNANI; R. LANCIOTTI; F. GARDINI, Effects of Carvacrol, (E)-2-hexenal, and Citral on the Thermal Death Kinetics of Listeria monocytogenes, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2011, 74, pp. 2070 - 2078 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini, Cibi come farmaci? No, grazie, «TERRA E VITA», 2011, 48/2011, pp. 20 - 20 [Articolo in rivista]
-
F. Gardini, Listeria, il melone diventa vettore, «TERRA E VITA», 2011, 44/2011, pp. 18 - 18 [Articolo in rivista]
-
Piovani P.; Leonardi S.; Magnani F.; Menozzi P., Variability of stomatal conductance in a small and isolated population of Silver fir (Abies alba Mill.), «TREE PHYSIOLOGY», 2011, 31, pp. 500 - 507 [Articolo in rivista]
-
Ripullone F.; Rivelli A.; Baraldi R.; Guarini R.; Guerrieri M.R.; Magnani F.; Peñuelas J.; Raddi S.; Borghetti M., Effectiveness of the photochemical reflectance index to track photosynthetic activity over a range of forest tree species and plant water status, «FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY», 2011, 38, pp. 177 - 186 [Articolo in rivista]
-
M.E. GUERZONI; A. GIANOTTI; D. SERRAZANETTI, Fermentation as a tool to improve healthy properties of bread, in: Flour and breads and their fortification in health and disease prevention, LONDON, V. R. Preedy, R. R. Watson, & V. B. Patel, 2011, pp. 385 - 393 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M.E. GUERZONI; A. GIANOTTI; P.VERNOCCHI, Effect of starch addition to fluid dough during the bread making process, in: V. R. PREEDY R. R. WATSON V. B. PATEL, Flour and breads and their fortification in health and disease prevention, LONDON, Academic Press, Elsevier, 2011, pp. 375 - 384 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Dal Bello E.; Zanaroli G.; Negroni A.; Di Gioia D.; Ruzzi M.; Fava F., Vanillin production from ferulic acid with Pseudomonas fluorescens BF13, in: Proceedings of the 5th European Bioremediation Conference, July 4-7 2011, Chania, Crete, Greece, s.l, s.n, 2011, pp. 1 - 4 (atti di: 5th European Bioremediation Conference, Chania, Crete, Greece, 4-7 July, 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Segrè, Last Minute Market, in: M. CORRADO A. LAMBERTINI, Atlante delle nature urbane. Centouno voci per i paesaggi quotidiani, BOLOGNA, Editrice compositori, 2011, pp. 68 - 83 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Segrè, Diventiamo acqua, amici miei!, «L'UNITÀ», 2011, 238/2011, pp. 38 - 39 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, Salviamo il salvabile, «SAPERE», 2011, n. 1 (1072), pp. 20 - 29 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, PSR, bisogna saper spendere, «TERRA E VITA», 2011, 24, pp. 3 - 3 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, la crescita affonda in un mare di parole, «TERRA E VITA», 2011, 33, pp. 3 - 3 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, Mosse anticrimine per l'agricoltura, «TERRA E VITA», 2011, 26, pp. 3 - 3 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, Agraria, riforma mangia-facoltà, «TERRA E VITA», 2011, 22, pp. 3 - 3 [Articolo in rivista]