Pubblicazioni scientifiche
-
Andreopoulou Z.; Manos B.; Polman N.; Viaggi D., Agricultural and Environmental Informatics, Governance and Management: Emerging Research Applications, HERSHEY, IGI Global, 2011, pp. 572 . [Curatela]
-
E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada; A. Bendini; M. Rinaldi; L. Cerretani, Differential scanning calorimetry thermal properties and oxidative stability indices of microwave heated extra virgin olive oils, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2011, 91, pp. 198 - 206 [Articolo in rivista]
-
A. Gianotti; F. Danesi; V. Verardo; D. I. Serrazanetti; V. Valli; A. Russo; Y. Riciputi; N. Tossani; M. F. Caboni; M. E. Guerzoni; A. Bordoni, Role of cereal type and processing in whole grain in vivo protection from oxidative stress, «FRONTIERS IN BIOSCIENCE», 2011, 16, pp. 1609 - 1618 [Articolo in rivista]
-
Barrett E.; Mattarelli P.; Simpson P.J.; O’Toole P.W.; Fitzgerald G.F.; Ross P.; Stanton C., Media for the detection and enumeration of bifidobacteria in food production., in: J.E.L. CORRY G.D.W. CURTIS R.M. BAIRD EDS, Handbook of Culture Media for Food Microbiology 3rd edition, OXFORD, Elsevier, 2011, pp. 199 - 227 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Torreggiani D.; Benni S.; Corzani V.; Tassinari P.; Galassi S., A meta-design approach to agroindustrial buildings: A case study for typical Italian wine productions, «LAND USE POLICY», 2011, 28, pp. 11 - 18 [Articolo in rivista]
-
I. Braschi; O. Leoni; S. Cinti; S. Palmieri; C.E. Gessa, Activity of myrosinase from Sinapis alba seeds immobilized into Ca-polygalacturonate as a simplified model of soil-root interface mucigel, «PLANT AND SOIL», 2011, 339, pp. 209 - 218 [Articolo in rivista]
-
Viaggi D.; Raggi M.; Gomez y Paloma S., Understanding the determinants of investment reactions to decoupling of the Common Agricultural Policy, «LAND USE POLICY», 2011, 28, pp. 495 - 505 [Articolo in rivista]
-
SIRRI F.; CASTELLINI C.; BIANCHI M.; PETRACCI M.; MELUZZI A.; FRANCHINI A., Effect of fast-, medium- and slow-growing strains on meat quality of chickens reared under the organic farming method, «ANIMAL», 2011, 5, pp. 312 - 319 [Articolo in rivista]
-
Lengua F.; Lombardi P.; Spadoni R., Standard europei nell'agroalimentare, «LARGO CONSUMO», 2011, 2, pp. 124 - 125 [Articolo in rivista]
-
A. Castellini; A. Ragazzoni, Strumenti per valorizzare la filiera “carne” in un’ottica di sostenibilità ambientale: produrre energia e limitare l’impatto dei nitrati, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2011, 1-2, pp. 297 - 317 [Articolo in rivista]
-
A. Castellini; C. Mauracher; A. Ragazzoni, Dalla catena del valore le chiavi per le decisioni strategiche nelle filiere della pesca, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2011, 1-2, pp. 39 - 65 [Articolo in rivista]
-
R. Davoli; G. Gandolfi; S. Braglia; M. Comella; P. Zambonelli; L. Buttazzoni; V. Russo, New SNP of the porcine Perilipin 2 (PLIN2) gene, association with carcass traits and expression analysis in skeletal muscle, «MOLECULAR BIOLOGY REPORTS», 2011, 38 N°3, pp. 1575 - 1583 [Articolo in rivista]
-
Morandi B.; Zibordi M.; Losciale P.; Manfrini L.; Pierpaoli E.; Corelli Grappadelli L., Shading decreases the growth rate of young apple fruit by reducing their phloem import., «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2011, 127, pp. 347 - 352 [Articolo in rivista]
-
D. Natale; M. T. Rodriguez-Estrada, Gli oli impiegati in frittura: caratteristiche principali in funzione della loro stabilità, «LA RIVISTA DI SCIENZA DELL'ALIMENTAZIONE», 2011, 40 (Supplemento al No. 1/2011), pp. 19 - 24 [Articolo in rivista]
-
Frassinetti S.; Barberio C.; Caltavuturo L.; Fava F.; Di Gioia D., Genotoxicity of 4-nonylphenol and nonylphenol ethoxylate mixtures by the use of Saccharomyces cerevisiae D7 mutation assay and use of this text to evaluate the efficiency of biodegradation treatments., «ECOTOXICOLOGY AND ENVIRONMENTAL SAFETY», 2011, 74, pp. 253 - 258 [Articolo in rivista]
-
Balali H.; Khalilian S.; Viaggi D.; Bartolini F.; Ahmadian M., Groundwater balance behaviour under different water pricing and agricultural policy scenarios: a case study of the Bahar plain, «ECOLOGICAL ECONOMICS», 2011, 70, pp. 863 - 872 [Articolo in rivista]
-
V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada; F. Cumella; L. Sardi; G. Della Casa; G. Lercker, Oxidative stability of pork meat lipids as related to high-oleic sunflower oil and vitamin E diet supplementation and storage conditions, «MEAT SCIENCE», 2011, 88, pp. 271 - 279 [Articolo in rivista]
-
Zegada-Lizarazu W.; Monti A., Energy crops in rotation: a review, «BIOMASS & BIOENERGY», 2011, 35, pp. 12 - 25 [Articolo in rivista]
-
METZGER SZ.; BIANCHI M.; CAVANI C.; PETRACCI M.; SZABÓ A.; GYOVAI M.; BIRÓ-NÉMETH E.; RADNAI I.; SZENDRŐ ZS., Effect of nutritional status of rabbit kits on their productive performance, carcass and meat quality traits, «LIVESTOCK SCIENCE», 2011, 158, pp. 210 - 218 [Articolo in rivista]
-
F. Balestra; E. Cocci; G. Pinnavaia; S. Romani, Evaluation Of Antioxidant, Rheological And Sensorial Properties Of Wheat Flour Dough And Bread Containing Ginger Powder, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2011, 44, pp. 700 - 705 [Articolo in rivista]