Pubblicazioni scientifiche
-
F. Pezzi; G. Balducci, Da macchine più accessibili buoni risultati agronomici, «AGRICOLTURA», 2011, 3, pp. 89 - 93 [Articolo in rivista]
-
Stinson T.F. ; Albisu L.M.; Canavari M.; Larson R.; Gracia A., Differences in Household Attitudes on Food Defense and Food Safety: An International Comparison, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SAFETY, NUTRITION AND PUBLIC HEALTH», 2011, 4, pp. 29 - 44 [Articolo in rivista]
-
Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Palenzona D., ENHANCED METHANE PRODUCTION IN A TWO-PHASE ANAEROBIC DIGESTION PLANT, AFTER CO2 CAPTURE AND ADDITION TO ORGANIC WASTES, «BIORESOURCE TECHNOLOGY», 2011, 102, pp. 6443 - 6448 [Articolo in rivista]
-
PETRACCI M.; BAEZA E., Harmonization of methodologies for the assessment of poultry meat quality features, «WORLD'S POULTRY SCIENCE JOURNAL», 2011, 67, pp. 137 - 151 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; R. M. Maggio; C. Barnaba; T. Gallina Toschi; E. Chiavaro, Application of partial least square regression to differential scanning calorimetry data for fatty acid quantitation in olive oil, «FOOD CHEMISTRY», 2011, 127, pp. 1899 - 1904 [Articolo in rivista]
-
Zanni G.; Viaggi D.; Raggi M., Compatibilità tra principio di recupero del costo e sistemi di contribuzione dei piani di classifica: il caso del Consorzio di Bonifica Pianura di Ferrara, «ECONOMIA & DIRITTO AGROALIMENTARE», 2011, XVI (1), pp. 15 - 37 [Articolo in rivista]
-
Viaggi D.; Raggi M.; Gallerani V., Asimmetria informativa e contribuzione irrigua nell’ottica della direttiva quadro, «ECONOMIA & DIRITTO AGROALIMENTARE», 2011, XVI (1), pp. 55 - 69 [Articolo in rivista]
-
VERARDO V.; RICIPUTI Y.; MESSIA M.C. ; VALLICELLI M.; FALASCA L.; MARCONI E.; CABONI M.F., Dietary fiber and flavan-3-ols in shortbread biscuits enriched with barley flours co-products, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION», 2011, 62, pp. 262 - 269 [Articolo in rivista]
-
P. Trevisi; L. Casini; F. Coloretti; M. Mazzoni; G. Merialdi; P. Bosi, Dietary addition of Lactobacillus rhamnosus GG impairs the health of Escherichia coli F4-challenged piglets, «ANIMAL», 2011, 5, pp. 1354 - 1360 [Articolo in rivista]
-
Mejewski E.; Sulewski P.; Raggi M.; Viaggi D., Differences in possible reactions of EU farmers from selected European regions to CAP change, «ACTA SCIENTIARUM POLONORUM. OECONOMIA», 2011, 10(1), pp. 45 - 56 [Articolo in rivista]
-
Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Savioli S.; Pisi A.; Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Palenzona D., A CHEMICAL AND STRUCTURAL STUDY OF SEWAGE SLUDGES FROM A TWO PHASE ANAEROBIC DIGESTION PLANT, in: Hazardous Materials: Types, Risks and Control, HAUPPAUGE, SATINDER KAOR BRAR, 2011, pp. 397 - 408 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Camanzi L.; Malorgio G.; Garcia Azcàrate T., The Role of Producer Organizations in Supply Concentration and Marketing: A Comparison between European Countries in the Fruit and Vegetable Sector, «JOURNAL OF FOOD PRODUCTS MARKETING», 2011, 17, pp. 327 - 354 [Articolo in rivista]
-
Portillo I.; Pirondi A.; Sedda G.; Vignini M.; Collina M.; Brunelli A., L'attività antifungina dei formulati rameici, «AGRICOLTURA», 2011, 1, pp. 71 - 73 [Articolo in rivista]
-
Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Palenzona D., Biomethane production from cheese whey in a two-phase anaerobic digestion system: integration of sewage sludge treatment and dairy byproducts recovery, in: EU BC&E Conference Proceedings 2011, FIRENZE, ETA - Renewable Energies, 2011, pp. 2097 - 2098 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Palenzona D., Co-fermentation of sewage sludge and CO2 boosted by alcohol-containing bioliquids: enhancing biomethane production in a two-phase anaerobic digestion process., in: EU BC&E Conference Proceedings 2011, FIRENZE, ETA - Renewable Energies, 2011, pp. 2095 - 2096 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Dondini L.; Lain O.; Vendramin V.; Rizzo M.; Vivoli D.; Adami M.; Guidarelli M.; Gaiotti F.; Palmisano F.; Bazzoni A.; Boscia D.; Geuna F.; Tartarini S.; Negri P.; Castellano M.; Savino V.; Bassi D.; Testolin R., Identification of QTL for resistance to plum pox virus strains M and D in Lito and Harcot apricot cultivars, «MOLECULAR BREEDING», 2011, 27, pp. 289 - 299 [Articolo in rivista]
-
De Franceschi P.; Pierantoni L.; Dondini L.; Grandi M.; Sanzol J.; Sansavini S., Cloning and mapping multiple S-locus F-box genes in European pear (Pyrus communis L.)., «TREE GENETICS & GENOMES», 2011, 7, pp. 231 - 240 [Articolo in rivista]
-
Gianquinto G.; Tosini F.; Orsini F., Bilancio idrico ed indici vegetazionali per la gestione dinamica di acqua e nutrizione azotata in pomodoro da industria., «ITALIAN JOURNAL OF AGROMETEOROLOGY», 2011, maggio 2011, pp. 47 - 48 [Articolo in rivista]
-
Danesi F; Ferioli F; Caboni MF; Boschetti E; Di Nunzio M; Verardo V; Valli V; Astolfi A; Pession A; Bordoni A, Phytosterol supplementation reduces metabolic activity and slows cell growth in cultured rat cardiomyocytes, «BRITISH JOURNAL OF NUTRITION», 2011, 106, pp. 540 - 548 [Articolo in rivista]
-
A. Bendini, Sviluppo dei componenti volatili e caratteristiche sensoriali dei prodotti fritti: influenza della qualità degli oli utilizzati Volatile components developing and sensory characteristics of fried food: Influence of the quality of the used oils, «LA RIVISTA DI SCIENZA DELL'ALIMENTAZIONE», 2011, Supplemento al numero 1/2011, pp. 25 - 35 [Articolo in rivista]