Pubblicazioni scientifiche
-
Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Palenzona D., Biomethane production from cheese whey in a two-phase anaerobic digestion system: integration of sewage sludge treatment and dairy byproducts recovery, in: EU BC&E Conference Proceedings 2011, FIRENZE, ETA - Renewable Energies, 2011, pp. 2097 - 2098 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Palenzona D., Co-fermentation of sewage sludge and CO2 boosted by alcohol-containing bioliquids: enhancing biomethane production in a two-phase anaerobic digestion process., in: EU BC&E Conference Proceedings 2011, FIRENZE, ETA - Renewable Energies, 2011, pp. 2095 - 2096 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Dondini L.; Lain O.; Vendramin V.; Rizzo M.; Vivoli D.; Adami M.; Guidarelli M.; Gaiotti F.; Palmisano F.; Bazzoni A.; Boscia D.; Geuna F.; Tartarini S.; Negri P.; Castellano M.; Savino V.; Bassi D.; Testolin R., Identification of QTL for resistance to plum pox virus strains M and D in Lito and Harcot apricot cultivars, «MOLECULAR BREEDING», 2011, 27, pp. 289 - 299 [Articolo in rivista]
-
De Franceschi P.; Pierantoni L.; Dondini L.; Grandi M.; Sanzol J.; Sansavini S., Cloning and mapping multiple S-locus F-box genes in European pear (Pyrus communis L.)., «TREE GENETICS & GENOMES», 2011, 7, pp. 231 - 240 [Articolo in rivista]
-
Gianquinto G.; Tosini F.; Orsini F., Bilancio idrico ed indici vegetazionali per la gestione dinamica di acqua e nutrizione azotata in pomodoro da industria., «ITALIAN JOURNAL OF AGROMETEOROLOGY», 2011, maggio 2011, pp. 47 - 48 [Articolo in rivista]
-
Danesi F; Ferioli F; Caboni MF; Boschetti E; Di Nunzio M; Verardo V; Valli V; Astolfi A; Pession A; Bordoni A, Phytosterol supplementation reduces metabolic activity and slows cell growth in cultured rat cardiomyocytes, «BRITISH JOURNAL OF NUTRITION», 2011, 106, pp. 540 - 548 [Articolo in rivista]
-
A. Bendini, Sviluppo dei componenti volatili e caratteristiche sensoriali dei prodotti fritti: influenza della qualità degli oli utilizzati Volatile components developing and sensory characteristics of fried food: Influence of the quality of the used oils, «LA RIVISTA DI SCIENZA DELL'ALIMENTAZIONE», 2011, Supplemento al numero 1/2011, pp. 25 - 35 [Articolo in rivista]
-
G. García-Llatas; M. T. Rodriguez-Estrada, Current and new insights on phytosterol oxides in plant sterol-enriched food, «CHEMISTRY AND PHYSICS OF LIPIDS», 2011, 164, pp. 607 - 624 [Articolo in rivista]
-
Roldan M.L.; Corrado G.; Francioso O.; Sanchez-Cortes S., Interaction of soil humic acids with herbicide paraquat analyzed by surface-enhanced Raman scattering and fluorescence spectroscopy on silver plasmonic nanoparticles, «ANALYTICA CHIMICA ACTA», 2011, 699, pp. 87 - 95 [Articolo in rivista]
-
E. Leoncini; C. Prata; M. Malaguti; G. Dinelli; I. Marotti; P. Catizone; A.S. Carretero; S. Hrelia, Phytochemical profiles and cytoprotective effects of old and modern common wheat cultivars, «THE JOURNAL OF NUTRITION, HEALTH & AGING», 2011, 14, pp. 323 - 323 [Abstract in rivista]
-
M. Castro-Giráldez; U. Tylewicz; P.J. Fito; M. Dalla Rosa; P. Fito, Analysis of chemical and structural changes in kiwifruit (Actinidia deliciosa cv Hayward) through the osmotic dehydration, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2011, V105, 4, August 2011, pp. 599 - 608 [Articolo in rivista]
-
U. Tylewicz; P.J. Fito; M. Castro-Giráldez; P. Fito; M. Dalla Rosa, Analysis of kiwifruit osmodehydration process by systematic approach systems, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2011, 104, Issue 3, June 2011, pp. 438 - 444 [Articolo in rivista]
-
M. Dalla Rosa; S. Romani, Composti di neoformazione in frittura: controllo delle cinetiche di formazione e qualità dei prodotti, «LA RIVISTA DI SCIENZA DELL'ALIMENTAZIONE», 2011, 40, supplemento al n. 1/2011, pp. 47 - 55 [Articolo in rivista]
-
Valentino R. ; Montrasio L.; Losi G.L.; Bittelli M., An empirical model for the evaluation of the degree of saturation of shallow soils in relation to rainfalls, «CANADIAN GEOTECHNICAL JOURNAL», 2011, 48, pp. 795 - 809 [Articolo in rivista]
-
Righi V; Di Nunzio M; Danesi F; Schenetti L; Mucci A; Boschetti E; Biagi PL; Bonora S; Tugnoli V; Bordoni A., EPA or DHA Supplementation Increases Triacylglycerol, but not Phospholipid, Levels in Isolated Rat Cardiomyocytes, «LIPIDS», 2011, 46, pp. 627 - 636 [Articolo in rivista]
-
M. Dalla Rosa, Emerging topics on EU / Worldwide future Food research strategies, in: Second International Conference SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES INOPTEP 2011 - BOOK OF ABSTRACT, NOVI SAD, PTEP National Society of Processing and Energy in, 2011, pp. 23 - 23 (atti di: Second International Conference SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES INOPTEP 2011, VELIKA PLANA, SERBIA, 17-22 APRIL 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
Ciavatta C.; Gioacchini P.; Montecchio D., Fertilizzare con vinacce, «IL DIVULGATORE», 2011, 3/4, pp. 52 - 55 [Articolo in rivista]
-
M. Modesto; I. Stefanini; M.R. D’Aimmo; L. Nissen; D. Tabanelli; M. Mazzoni; P. Bosi; G.P. Strozzi; B. Biavati, Strategies to augment non-immune system based defence mechanisms against gastrointestinal diseases in pigs, «NJAS WAGENINGEN JOURNAL OF LIFE SCIENCES», 2011, 58, pp. 149 - 156 [Articolo in rivista]
-
Ferrari E.; Francioso O.; Nardi S.; Saladini M.; Dal Ferro N.; Morari F., DRIFT and HR MAS NMR characterization of humic substances from a soil treated with different organic and mineral fertilizers., «JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE», 2011, 998, pp. 216 - 224 [Articolo in rivista]
-
Angelo Fabbri; Chiara Cevoli; Laura Alessandrini; Santina Romani, Numerical modeling of heat and mass transfer during coffee roasting process, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2011, 105, pp. 264 - 269 [Articolo in rivista]