Pubblicazioni scientifiche
-
Gianquinto G.; Orsini F.; Fecondini M.; Mezzetti M.; Sambo P.; Bona S., A methodological approach for defining spectral indices for assessing tomato nitrogen status and yield., «EUROPEAN JOURNAL OF AGRONOMY», 2011, 35, pp. 135 - 143 [Articolo in rivista]
-
M.L. Dindo, Tachinid parasitoids: are they to be considered as koinobionts?, «BIOCONTROL», 2011, 56, pp. 249 - 255 [Articolo in rivista]
-
G. Molari; M. Mattetti; M. Pesce; M. Grillo; M. Forte; E. Sedoni, Evaluation of a Tractor's Driving Performance on the Road, «TRANSACTIONS OF THE ASABE», 2011, 54(1), pp. 13 - 23 [Articolo in rivista]
-
Patrignani F.; Vannini L.; Gardini F.; Guerzoni M.E.; Lanciotti R., Variability of the lipolytic activity and volatile molecules production by a strain of Yarrowia lipolytica in pork fat and its dependence on environmental conditions, «MEAT SCIENCE», 2011, 89, pp. 21 - 26 [Articolo in rivista]
-
Patrignani F.; Vannini L.; Gardini F.; Guerzoni M.E.; Lanciotti R., Variability of the lipolytic activity in Yarrowia lipolytica strains in pork fat, «MEAT SCIENCE», 2011, 88, pp. 689 - 693 [Articolo in rivista]
-
Perez-Hedo M.; Goodman W. G.; Schafellner C.; Martini A.; Sehnal F.; Eizaguirre M., Control of larval–pupal-adult molt in the moth Sesamia nonagrioides by juvenile hormone and ecdysteroids, «JOURNAL OF INSECT PHYSIOLOGY», 2011, 57, pp. 602 - 607 [Articolo in rivista]
-
P. Tassinari; D. Torreggiani ; S. Benni ; E. Dall’Ara ; G. Pollicino, The FarmBuiLD model (farm building landscape design): First definition of parametric tools, «JOURNAL OF CULTURAL HERITAGE», 2011, 12, pp. 485 - 493 [Articolo in rivista]
-
F. Bartolini; L. Latruffe; D. Viaggi, Valutazione degli effetti della PAC sull’adozione di innovazione. Risultati di un’analisi in due casi di studio francesi., «AGRIREGIONIEUROPA», 2011, 25, pp. 22 - 25 [Articolo in rivista]
-
F. Bartolini; D. Viaggi; Gomez y Paloma S., Valutazione dell’impatto delle riforme della PAC sulla domanda di fattori di produzione, «AGRIREGIONIEUROPA», 2011, 25, pp. 19 - 21 [Articolo in rivista]
-
Verardo V.; Gómez-Caravaca A.M.; Marconi E.; Caboni M.F., Air classification of barley flours to produce phenolic enriched ingredients: Comparative study among MEKC-UV, RP-HPLC-DAD-MS and spectrophotometric determinations, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2011, 44, pp. 1555 - 1561 [Articolo in rivista]
-
Versari Andrea; Parpinello Giuseppina Paola; Mattioli Alessia Umberta, Vini a basso contenuto alcolico: dove va la ricerca, «AGRICOLTURA», 2011, 39, pp. 81 - 83 [Articolo in rivista]
-
Parpinello G.P.; Versari A.; Pasini L., La scelta del tappo ideale: tradizione o innovazione?, «AGRICOLTURA», 2011, 39, pp. 83 - 85 [Articolo in rivista]
-
D. Bigi, Razze autoctone in pericolo di estinzione: il Cavallo Bardigiano, «VITA IN CAMPAGNA», 2011, 4, pp. 55 - 55 [Articolo in rivista]
-
D. Bigi, Razze zootecniche in pericolo di estinzione: il Cavallo Maremmano, «VITA IN CAMPAGNA», 2011, 5, pp. 51 - 51 [Articolo in rivista]
-
D. Bigi, Razze zootecniche in pericolo di estinzione: il Cavallo Murgese, «VITA IN CAMPAGNA», 2011, 6, pp. 47 - 47 [Articolo in rivista]
-
Giacometti C.; Cavani L.; Ciavatta C.; Marzadori C., La diversità funzionale del suolo nell'ambito di una prova agronomica di lungo tremine - Soil functional diversity under a long-term field experiment, in: Nutrizione azotata nei sistemi agrari e forestali, IMOLA, GeoL@b o.n.l.u.s., 2011, pp. 95 - 104 (EQA) [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Bendini; S. Barbieri; F. Gottardi; T. Gallina Toschi; M. Canavari, Organic and conventional yoghurts: study of sensory profiles and consumer acceptability, in: First International Conference on Organic Food Quality and Health Research (FQH) - Book of Abstracts, PRAGUE, Institute of Chemical Technology Prague, 2011, pp. 146 - 146 (atti di: First International Conference on Organic Food Quality and Health Research (FQH), Prague, 18-20 May 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
N. Barylko-Pikielna; A. Bendini; A. Bongartz; K. Buchecker; M.L. Cezanne; T. Gallina Toschi; E. Kostyra; S. Kremer; U. Kretzschmar-Rüger; T. Obermowe; P. Reichl; A. Spiller, Ecropolis - Trasparency in sensory properties and consumer expectations in organic food, in: First International Conference on Organic Food Quality and Health Research (FQH) - Book of Abstracts., PRAGUE, Institute of Chemical Technology Prague, 2011, pp. 149 - 149 (atti di: First International Conference on Organic Food Quality and Health Research (FQH), Prague (CZECH REPUBLIC), 18-20 May 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
N. Barylko-Pikielna; A. Bendini; A. Bongartz; K. Buchecker; M.L. Cezanne; T. Gallina Toschi; E. Kostyra; S. Kremer; U. Kretzschmar-Rüger; T. Obermowe; P. Reichl; A. Spiller, "Ecropolis” organic taste of yoghurt - sensory insights out of the EC-project “ECROPOLIS”", in: First International Conference on Organic Food Quality and Health Research (FQH) - Book of Abstracts., PRAGUE, Institute of Chemical Technology Prague, 2011, pp. 77 - 77 (atti di: First International Conference on Organic Food Quality and Health Research (FQH), Prague (CZECH REPUBLIC), 18-20 May 2011) [Riassunto (Abstract)]
-
S. Francati; L. Ferroni; M. Speranza; M.L.Dindo, INDAGINE SU ARTROPODI E ALTRI INVERTEBRATI IN AMBIENTI DUNOSI COSTIERI RECENTEMENTE RESTAURATI: RISULTATI PRELIMINARI, in: XXIII Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, Genova 13-16 giugno 2011, ATTI, GENOVA, ERREDI, 2011, pp. 176 - 176 (atti di: XXIII Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, Genova, 13-16 giugno 2011) [Riassunto (Abstract)]