Pubblicazioni scientifiche
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A. Ragazzoni, Produrre biogas in aziende agro-zootecniche. Normativa attuale e strategie, «TERRITORI», 2011, 3/2011, pp. 38 - 49 [Articolo in rivista]
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A. Roncarati; Sirri F.; Felici A.; Stocchi L.; Melotti P.; Meluzzi A., Effects of dietary supplementation with krill meal on pigmentation and quality of flesh of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2011, 10, pp. 139 - 145 [Articolo in rivista] Open Access
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A. Castellini; A. Ragazzoni, Introduzione metodologica per l'analisi dell'offerta, in: Le vongole dell'Alto Adriatico tra ambiente e mercato, MILANO, FrancoAngeli, 2011, pp. 55 - 65 [Capitolo/Saggio in libro]
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A. Castellini; A. Fantini; A. Ragazzoni, Una valutazione tecnico-economica del comparto emiliano-romagnolo della vongola, in: Le vongole dell'Alto-Adriatico tra ambiente e mercato, MILANO, FrancoAngeli, 2011, pp. 66 - 101 [Capitolo/Saggio in libro]
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A. Castellini; M. Disegna; C. Mauracher; I. Procidano, Qualità e sicurezza nel consumo del prodotto vongola, in: Le vongole dell'Alto-Adriatico tra mercato e ambiente, MILANO, FrancoAngeli, 2011, pp. 180 - 204 [Capitolo/Saggio in libro]
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P. Bosi;G. Merialdi; S. Scandurra ; S. Messori; L. Bardasi; I. Nisi; D. Russo; L. Casini; P. Trevisi, Feed supplemented with three different antibiotics improved food intake and reduced the activation of the humoral immune response in healthy weaned pigs but had differing effects on intestinal microbiota, «JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2011, 89, pp. 4043 - 4053 [Articolo in rivista]
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Brandi F; Bar E; Mourgues F; Horváth G; Turcsi E; Giuliano G; Liverani A; Tartarini S; Lewinsohn E; Rosati C;, Study of 'Redhaven' peach and its white-fleshed mutant suggests a key role of CCD4 carotenoid dioxygenase in carotenoid and norisoprenoid volatile metabolism, «BMC PLANT BIOLOGY», 2011, 11, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
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PETRACCI M.; RIMINI S.; LAGHI L.; CAVANI C., The effect of phosphate and bicarbonate on NMR relaxation properties in marinated poultry meat, in: Abstract Book of 2nd International Conference on Food-Omics, BOLOGNA, Dip. di Scienze degli Alimenti, Univ. Bologna, 2011, pp. 95 - 96 (atti di: 2nd International Conference on Food-Omics, Cesena, Italy, June 22-24, 2011) [Riassunto (Abstract)]
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E. Chiavaro; S.A. Mahesar; A. Bendini; E. Foroni; E. Valli; L. Cerretani, DSC EVALUATION OF OLIVE OIL DURING ACCELERATED OXIDATION, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2011, 23, pp. 164 - 172 [Articolo in rivista]
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PETRACCI M.; RIMINI S.; MANFREDA G.; CAVANI C.; FRANCHINI A., Effect of free range production system on chicken carcass and meat quality traits, in: Proceedings of the 19th ASPA Congress, Cremona, June 7-10, 2011, Bologna, Avenue Media, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2011, 10, pp. 34 - 35 (atti di: ASPA 19th Congress, Cremona (Italy), June 7-10, 2011) [Riassunto (Abstract)] Open Access
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MANFREDA G.; DE CESARE A.; PETRACCI M.; CAVANI C.; FRANCHINI A., Effect of free range production system on safety and microbiological parameters of poultry carcasses, in: Proceedings of the 19th ASPA Congress, Cremona, June 7-10, 2011, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2011, 10, pp. 35 - 35 (atti di: ASPA 19th Congress, Cremona (Italy), June 7-10, 2011) [Riassunto (Abstract)] Open Access
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Rossi F.; Gardini F.; Rizzotti L.; La Gioia F.; Tabanelli G.; Torriani S., Quantitative Analysis of Histidine Decarboxylase Gene (hdcA) Transcription and Histamine Production by Streptococcus thermophilus PRI60 under Conditions Relevant to Cheese Making, «APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY», 2011, 77, pp. 2817 - 2822 [Articolo in rivista]
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Magnani D.; Cafazzo S.; Calà P.; Dall'Olio S.; Nanni Costa L., BACK TEST vs TONIC IMMOBILITY TEST: BEHAVIOURAL RESPONSE IN TWO DIFFERENT RESTRAIN SITUATIONS, in: Proceedings of the XVth International Congress of the International Society for Animal Hygiene, BRNO, Tribun EU s.r.o., 2011, 3, pp. 1025 - 1028 (atti di: XV ISAH Congress 2011, Vienna, July 3-7) [Contributo in Atti di convegno]
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Nanni Costa L.; Magnani D.; Calà P.; Cafazzo S.; Dall’Olio S.; Razzuoli E.; Amadori M., RELATIONSHIP BETWEEN BODY TEMPERATURE AND COPING STYLE IN POST-WEANED PIGLETS, in: Proceedings of the XVth International Congress of the International Society for Animal Hygiene, BRNO, Tribun EU s.r.o., 2011, 3, pp. 1051 - 1054 (atti di: XV ISAH Congress 2011, Vienna, July 3-7 2011) [Contributo in Atti di convegno]
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C. Cevoli; L. Cerretani; A. Gori; M.F. Caboni; T. Gallina Toschi; A. Fabbri, Classification of Pecorino cheeses using electronic nose combined with artificial neural network and comparison with GC–MS analysis of volatile compounds, «FOOD CHEMISTRY», 2011, 129, pp. 1315 - 1319 [Articolo in rivista]
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E. Valli; R. Manzini; R. Accorsi; M. Bortolini; M. Gamberi; A. Bendini; G. Lercker; T. Gallina Toschi, Some suggestions for the producers after the simulation of an oil journey: the risk can be oxidation. The Food Supply Chain project at Bologna University, in: Proceedings of the First International Workshop on Food Supply Chain - WFSC, BOLOGNA, Università di Bologna, 2011, pp. 1 - 9 (atti di: The Food Journey - First International Workshop on Food Supply Chain - WFSC, Bertinoro (FC) - Orvieto (TR), Italy, June 26 - July 1, 2011) [Contributo in Atti di convegno]
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Francesca Gaggia; Paola Mattarelli; Loredana Baffoni; Verena Stenico; Bruno Biavati, Probiotici e prebiotici nell’alimentazione animale, «TECNICA MOLITORIA», 2011, 7, pp. 689 - 707 [Articolo in rivista]
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Viaggi D., Approaches to research in support to agricultural policy: the experience of the CAP-IRE project, «ACTA SCIENTIARUM POLONORUM. OECONOMIA», 2011, 10, pp. 83 - 94 [Articolo in rivista]
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Was A.; Majewski E.; Cyganski L.; Bartolini F.; Floridi M.; Viaggi D., Assessment of economic effects of innovations in automatic milking systems in Podlaskie region (Poland) with the use of real option approach, «ACTA SCIENTIARUM POLONORUM. OECONOMIA», 2011, 10, pp. 107 - 120 [Articolo in rivista]
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F. Kotti; L. Cerretani; M. Gargouri; E. Chiavaro; A. Bendini, Evaluation of the volatile fraction of some Tunisian and Italian commercial virgin olive oils: relation with olfactory attributes, «JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY», 2011, 35, pp. 681 - 698 [Articolo in rivista]