Pubblicazioni scientifiche
-
Pavon Y.; Lazzaroni S.; Rozicki S.; Aloisio I.; Biavati B.; Mattarelli P.; Di Gioia D., IDENTIFICACIÓN DE ESPECIES DE BIFIDOBACTERIAS Y LACTOBACILOS, AISLADAS DE PRODUCTOS LÁCTEOS PRESENTES EN EL MERCADO EUROPEO. USO DE ESPINA CORONA COMO POTENCIAL COMPUESTO PREBIÓTICO, in: II SIMPOSIO ARGENTINO DE LACTOLOGÍA, S., s.n, 2012, pp. 20 - 20 (atti di: II SIMPOSIO ARGENTINO DE LACTOLOGÍA, Santa Fe, 16-17 agosto 2012) [Riassunto (Abstract)]
-
Lazzaroni S.; Pavon Y.; Rozicki S.; Modesto M.; Biavati B.; DI Gioia D.; Mattarelli P., SUPERVIVENCIA DE BIFIDOBACTERIAS Y LACTOBACILOS EN CONDICIONES GASTROINTESTINALES SIMULADAS, RESISTENCIA A ANTIBIÓTICOS Y COMPORTAMIENTO EN MATRICES LÁCTEAS FERMENTADAS, in: II SIMPOSIO ARGENTINO DE LACTOLOGÍA, SANTA FE, s.n, 2012, pp. 51 - 51 (atti di: II SIMPOSIO ARGENTINO DE LACTOLOGÍA, Santa Fè, 16-17 agosto 2012) [Riassunto (Abstract)]
-
Lazzaroni S.; Pavon Y.; Rozicki S.; Modesto M.; Biavati B.; Di Gioia D.; Mattarelli P., Selective media and identification methods for probiotics in commercial dairy products, in: 23rd International Symposium FoodMicro 2012 - Global lssues In Food Microbiology Abstract Book, ISTANBUL, HEPERKAN Dilek et al., 2012, pp. 687 - 687 (atti di: 23rd International Symposium FoodMicro 2012 -, Istanbul, 3-7 September 2012) [Contributo in Atti di convegno]
-
Pavon Y.; Lazzaroni S.; Rozicki S.;Aloisio I.; Biavati B.; Mattarelli P.; Di Gioia D., Prebiotic potential of old and new thickening agents for milk fermented products., in: 23rd International Symposium FoodMicro 2012 - Global lssues In Food Microbiology Abstract Book, ISTANBUL, HEPERKAN Dilek et al., 2012, pp. 719 - 719 (atti di: 23rd International Symposium FoodMicro 2012, Istanbul, 3-7 September 2012) [Contributo in Atti di convegno]
-
Dirlewanger E.; Quero-García J.; Le Dantec L.; Lambert P.; Ruiz D.; Dondini L.; Illa E.; Quilot-Turion B.; Audergon J-M.; Tartarini S.; Letourmy P.; Arús P., Comparison of the genetic determinism of two key phenological traits, flowering and maturity dates, in three Prunus species: peach, apricot and sweet cherry, «HEREDITY», 2012, 109, pp. 280 - 292 [Articolo in rivista]
-
Franciosi E.; Gardini F.; Monfredini L.; Tabanelli G.; Fabris A.; Poznanski E.; Gasperi F.; Cavazza A., Does milk treatment before cheesemaking affect microbial and chemical traits of ripened cheese? Grana Trentino as a case study, «JOURNAL OF DAIRY SCIENCE», 2012, 95, pp. 5485 - 5494 [Articolo in rivista]
-
Pratizzoli W.; Regazzi D.; Pignatti E.; Spadoni R.; Govi D.; Stefani M.; Spagnoli S., Le produzioni vegetali, in: Il sistema agroalimentare dell'Emilia Romagna - Rapporto 2011, RIMINI, Maggioli Editore, 2012, pp. 87 - 116 [Capitolo/Saggio in libro]
-
P. Rocculi; V. Panarese; U. Tylewicz; P. Santagapita; E. Cocci; F. Gómez Galindo; S. Romani; M. Dalla Rosa, The potential role of isothermal calorimetry in studies of the stability of fresh-cut fruits, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2012, 49, pp. 320 - 323 [Articolo in rivista]
-
V. Siracusa; I. Blanco; S. Romani; U. Tylewicz; P. Rocculi; M. Dalla Rosa, Poly(lactic acid)-Modified Films for Food Packaging Application: Physical, Mechanical, and Barrier Behavior, «JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE», 2012, 125, pp. E390 - E401 [Articolo in rivista]
-
S. Romani; C. Cevoli; A. Fabbri; L. Alessandrini;M. Dalla Rosa, Evaluation of Coffee Roasting Degree by Using Electronic Nose and Artificial Neural Network for Off-line Quality Control, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2012, 77, pp. C960 - C965 [Articolo in rivista]
-
S. ROMANI; F. BALESTRA; A. ANGIOLONI; P. ROCCULI; M. DALLA ROSA, PHYSICO-CHEMICAL AND ELECTRONIC NOSE MEASUREMENTS ON THE STUDY OF BISCUIT BAKING KINETICS, «ITALIAN FOOD & BEVERAGE TECHNOLOGY», 2012, 69, pp. 5 - 13 [Articolo in rivista]
-
V. Siracusa; I. Blanco; S. Romani; U. Tylewicz; M. Dalla Rosa, GAS PERMEABILITY AND THERMAL BEHAVIOUR OF POLYPROPYLENE FILMS USED FOR PACKAGING MINIMALLY PROCESSED FRESH-CUT POTATOES: A CASE STUDY, in: AICIng 2012-VII Convegno Nazionale dell'Associazione di Chimica per Ingegneria - Atti del Convegno, MILANO, edi-ermes, 2012, pp. 144 - 145 [Capitolo/Saggio in libro]
-
V. Siracusa; I. Blanco; S. Romani; U. Tylewicz; M. Dalla Rosa, PERMEABILITY BEHAVIOUR OF A BIODEGRADABLE ORIENTED POLYPROPYLENE (OPP) FILM WITH EVA PROOXIDANT ADDITIVES FOR FOOD PACKAGING APPLICATION, in: AICIng 2012-VIII Convegno Nazionale dell'Associazione di Chimica per Ingegneria - Atti del Convegno, MILANO, edi-ermes, 2012, pp. 146 - 147 (atti di: AICIng 2012-VIII Convegno Nazionale dell'Associazione di Chimica per Ingegneria, Aci Castello - Catania, 16-19 Settembre 2012) [Contributo in Atti di convegno]
-
C. Severi; C.Rota; C. Zanasi, The Resilience Approach Contribution to Rural Communities Social Assessment for Social Sustainability Based Strategies Implementation, «INTERNATIONAL JOURNAL ON FOOD SYSTEM DYNAMICS», 2012, 3, pp. 61 - 73 [Articolo in rivista]
-
V. Siracusa; I. Blanco; S. Romani; U. Tylewicz; M. Dalla Rosa, Gas Permeability and Thermal Behavior of Polypropylene Films Used for Packaging Minimally Processed Fresh-Cut Potatoes: A Case Study, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2012, 77, pp. E264 - E272 [Articolo in rivista]
-
Mattarelli P.; Brandi G.; Calabrese C.; Fornari F.; Prati G.; Biavati B.; Sgorbati B., Bifidobacteriaceae usually colonize human hypochloridric stomach, in: uegweek 20th United European Gastroenterology Week, «GUT», 2012, 61 (Suppl. 3), pp. A315 - A315 (atti di: UEG WEEK 20th united European Gastroenterology Week,, Amsterdam, The Nedherlands, 20-24 October) [Riassunto (Abstract)]
-
C. Cevoli; L. Ragni; A. Gori; A. Berardinelli; M. F. Caboni, Quality parameter assessment of grated Parmigiano–Reggiano cheese by waveguide spectroscopy, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2012, 113, pp. 201 - 209 [Articolo in rivista]
-
A. Castellini; A: Ragazzoni, La produzione di energia rinnovabile in aziende agro-zootecniche. Il caso della filiera del biogas: opportunità e criticità imprenditoriali, in: Territori ad alta energia.Governo del territorio e pianificazione energetica sostenibile: metodi ed esperienze, FIRENZE, Firenze University Press, 2012, pp. 25 - 50 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Savoia; C. Mazzotti; N. Buratti; B. Ferracuti; M. Bovo; V. Ligabue; L. Vincenzi, Damages and collapses in industrial precast buildings after the Emilia earthquake, «INGEGNERIA SISMICA», 2012, 2-3, pp. 120 - 131 [Articolo in rivista]
-
C. Rota; N. Reynolds; C. Zanasi, Collaboration and Sustainable Relationships: their Contribution to the Life Cycle Analysis in Agri-Food Supply Chains, in: System Dynamics and Innovation in Food Networks 2012, BONN, Universität Bonn-ILB Press, 2012, pp. 574 - 583 (atti di: 6thInternational European Forum on System Dynamics and Innovation in Food Networks, Innsbruck-Igls, Austria, February 13-17, 2012) [Contributo in Atti di convegno]