Pubblicazioni scientifiche
-
Vladimiro Cardenia; Mara Mandrioli; Carlotta Trombetti; Susanna Tarozzi; Giorgio Bonaga; Tullia Gallina Toschi, Coffee silver skin: waste or functional food?, in: Society of Chemical Industry, 2013(atti di: Waste Not Want Not Agri-food Waste Solutions for a Hungry World, Londra, 05/03/2013) [Poster]
-
Tylewicz U.; Romani S.; Widell S.; Gmez Galindo F., Induction of Vesicle Formation by Exposing Apple Tissue to Vacuum Impregnation, «FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY», 2013, 6, pp. 1099 - 1104 [Articolo in rivista]
-
S. Grego; S. Marinari; G. Vianello; L. Vittori Antisari, Studio pedologico di alcuni suoli del lago di Vico, «CORYLUS & CO.», 2013, IV, pp. 33 - 38 [Articolo in rivista]
-
José Ignacio Covarrubias; Adamo Domenico Rombolà, Physiological and biochemical responses of the iron chlorosis tolerant grapevine rootstock 140 Ruggeri to iron deficiency and bicarbonate, «PLANT AND SOIL», 2013, 370, pp. 305 - 315 [Articolo in rivista]
-
Felipe Yunta;Michele Di Foggia;Violeta Bellido-Dı́az;Manuel Morales-Calderón;Paola Tessarin;Sandra López-Rayo;Anna Tinti;Krisztina Kovács;Zoltán Klencsár;Ferenc Fodor;Adamo Domenico Rombolà, Blood Meal-Based Compound. Good Choice as Iron Fertilizer for Organic Farming, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2013, 61, pp. 3995 - 4003 [Articolo in rivista]
-
José I. Covarrubias; Paola Tessarin; Adriano Cascavilla; Lorena Sermoni; Sandra Lopez Rayo; Michele di Foggia; Aparecida Boliani; Renato Botelho Vasconcelos; Adamo Domenico Rombolà., Cimatura tardiva per ridurre le rese e ritardare la maturazione, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2013, 20, pp. 40 - 42 [Articolo in rivista]
-
L. Falasconi; A. Segrè; C. Bellettato, Acqua virtuale nella dieta, nella spesa, nello spreco alimentare, in: L'acqua che mangiamo, Milano, Edizioni Ambiente, 2013, pp. 103 - 114 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Viaggi D.; Bartolini F.; Puddu M.; Raggi M., Farm/Household-Level Simulation Results of Testing Policy and Other Scenarios, Bruxelles, CEPS, 2013, pp. 14 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Velickova E.; Tylewicz U.; Dalla Rosa M.; Winkelhausen E.; Kuzmanova S.; Gómez Galindo F, Effect of vacuum infused cryoprotectants on the freezing tolerance of strawberry tissues, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2013, 52, pp. 146 - 150 [Articolo in rivista]
-
M. Setti; A. Filisetti; S. Bontempi, An agent-based model for the analysis of the energy sources diffusion dynamics, in: Proceedings of the European Conference on Complex Systems 2012, Heidelberg, Dordrecht : Springer Netherlands, 2013, XVII, pp. 363 - 370 (atti di: European Conference on Complex Systems, Bruxelles, 2-7.09.2012) [Contributo in Atti di convegno]
-
1. van Poecke R; Maccaferri M; Tang J; Truong H; Janssen A; van Orsouw N; Salvi S; Sanguineti M; Tuberosa R; van der Vossen E, Sequence-based SNP genotyping in durum wheat, «PLANT BIOTECHNOLOGY JOURNAL», 2013, 11, pp. 809 - 817 [Articolo in rivista]
-
A. Carnevali; A Gianotti; S. Benedetti; L. Laghi; F. Danesi; V. Valli; M. Ndaghijimana; F. Capozzi; F. Canestrari; A. Bordoni, Role of Kamut brand Khorasan wheat in the counteraction of non-celiac wheat sensitivity and oxidative damage, in: 3rd International Conference on FoodOmics, 2013, pp. 50 - 51 (atti di: 3rd International Conference on FoodOmics, Cesena, 22-24 May) [Riassunto (Abstract)]
-
Irma Terracciano;Marco Maccaferri;Filippo Bassi;Paola Mantovani;Maria C. Sanguineti;Silvio Salvi;Hana Šimková;Jaroslav Doležel;Andrea Massi;Karim Ammar;James Kolmer;Roberto Tuberosa, Development of COS-SNP and HRM markers for high-throughput and reliable haplotype-based detection of Lr14a in durum wheat (Triticum durum Desf.), «THEORETICAL AND APPLIED GENETICS», 2013, 126, pp. 1077 - 1101 [Articolo in rivista]
-
Panarese V.; Dejmek P.; Rocculi P.; Gómez Galindo F., Microscopic studies providing insight into the mechanisms of mass transfer in vacuum impregnation, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2013, 18, pp. 169 - 176 [Articolo in rivista]
-
L. Sciubba; L. Cavani; C. Marzadori; C. Ciavatta, Effect of biosolids from municipal sewage sludge composted with rice husk on soil functionality, «BIOLOGY AND FERTILITY OF SOILS», 2013, 49, pp. 597 - 608 [Articolo in rivista]
-
I.A. Machorro-Méndez; A. Hernández-Mendoza; V. Cardenia; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker; F. Spinelli; A. Cellini; H.S. García, Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334, «LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY», 2013, 57, pp. 443 - 450 [Articolo in rivista]
-
Gianfranco Picone;Luca Laghi;Fausto Gardini;Rosalba Lanciotti;Lorenzo Siroli;Francesco Capozzi, Evaluation of the effect of carvacrol on the Escherichia coli 555 metabolome by using 1H-NMR spectroscopy, «FOOD CHEMISTRY», 2013, 141, pp. 4367 - 4374 [Articolo in rivista]
-
Floridi M.; Bartolini F.; Peerlings J.; Polman N.; Viaggi D., Modellizzazione dell'adozione di sistemi di mungitura automatici in Noord-Holland, «AGRIREGIONIEUROPA», 2013, 33, pp. 63 - 66 [Articolo in rivista]
-
De Pascale S.; Orsini F.; Pardossi A., Irrigation water quality for greenhouse horticulture, in: Good Agricultural Practices for greenhouse vegetable crops Principles for Mediterranean climate areas. FAO PLANT PRODUCTION AND PROTECTION PAPER 217, Roma, Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO-UN), 2013, pp. 169 - 204 [Capitolo/Saggio in libro]
-
W. Zegada-Lizarazu; A. Monti, Energy Crops, in: Bioprocessing Technologies in biorefinery for sustainable production of fuels, chemicals, and polymers, Hoboken, J. Wiley & Sons, 2013, pp. 61 - 77 [Capitolo/Saggio in libro]