Pubblicazioni scientifiche
-
Francioso O.; Rodriguez-Estrada M.T.; Savioli S.; Salomoni C.; Caputo A.; Bonoli M.; Palenzona D., Characterization of long-chain fatty acids from urban wastewater sludge in two-phase anaerobic digestion for biogas production, «AGROCHIMICA», 2013, LVII, pp. 135 - 148 [Articolo in rivista]
-
Dondini, Luca; DE FRANCESCHI, Paolo; Sansavini, Silviero, Incompatibility in fruit tree species: S-locus structure and molecular mechanism of pistil and pollen determinants., in: Proceedings of the second Balkan Symposium on Fruit Growing, Leuven, Acta Horticulturae (ISHS), 2013, 981, pp. 31 - 40 (atti di: II Balkan Symposium on Fruit Growing, Pitesti, Romania, 5-7 Settembre 2011) [Contributo in Atti di convegno]
-
Fiorentini L.; Cellini A.; Costa G.; Vanneste J.L.; Spinelli F., Gli induttori di resistenza nel controllo della Psa del kiwi, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2013, 6, pp. 55 - 59 [Articolo in rivista]
-
Glicerina V.T.; Balestra F.; Dalla Rosa M.; Romani S., Rheological, textural and calorimetric modifications of dark chocolate during process, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2013, 119, pp. 173 - 179 [Articolo in rivista]
-
Dinelli G.; Marotti I.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Di Loreto A.; Benedettelli S.; Ghiselli L.; Catizone P., Agronomic, nutritional and nutraceutical aspects of durum wheat (Triticum durum Desf.) cultivars under low input agricultural management, «ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY», 2013, 8, pp. 85 - 93 [Articolo in rivista] Open Access
-
Dinelli G.; Marotti I.; Di Loreto A.; DI SILVESTRO R.; Bosi S.; Bregola V.; Accorsi M.; Quinn R., Variability of phytochemical profiles in organic production: khorasan wheat case study, in: Book of Abstracts - Second International Conference on Organic Food Quality and health research, 2013, pp. 72 - 72 (atti di: Second International Conference on Organic Food Quality and health research, Warsaw, Poland, June 5-7 2013) [Riassunto (Abstract)]
-
Dinelli G.; Marotti I.; Bregola V.; Bosi S.; Trebbi G.; Borghini F.; Nani D.; Betti L., Effects of homeopathic treatments on the cellular metabolism of wheat: validation of microarrays data by quantitative real-time PCR (qPCR), in: Ist HRI International Homeopathy Research Conference - Cutting edge research in homeopathy, 2013, pp. 31 - 31 (atti di: Ist HRI International Homeopathy Research Conference, Barcelona, Spain, 31 May - 2 June 2013) [Riassunto (Abstract)]
-
Marotti I.; Bosi S.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Dinelli G., Metabolismo e principi attivi delle piante officinali, in: Produzione ed Impiego delle Piante Officinali, Bologna, PÀTRON, 2013, pp. 81 - 102 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Dinelli G.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Di Silvestro R., Fattori agroambientali e qualità delle piante officinali, in: Produzione ed Impiego delle Piante Officinali, Bologna, PATRON, 2013, pp. 103 - 118 [Capitolo/Saggio in libro]
-
F. Ventura; L. Pieri, Atti del XVI convegno nazionale di Agrometeorologia - "Agrometeorologia per la sicurezza ambientale ed alimentare", bologna, Patron Editore Bologna, 2013, pp. 124 . [Curatela]
-
Francesca Ventura; Davide Rondini; Linda Pieri; Paola Rossi Pisa, PRECIPITATION AND TEMPERATURE EXTREMES TRENDS IN A HILLY AREA IN THE NORTHERN-ITALY APENNINES, in: ATTI DEL XVI CONVEGNO NAZIONALE DI AGROMETEOROLOGIA Agrometeorologia per la sicurezza ambientale ed alimentare. Agrometeorology for environmental and food security, bologna, Patron Editore Bologna, 2013, pp. 121 - 122 (atti di: Agrometeorologia per la sicurezza ambientale ed alimentare. Agrometeorology for environmental and food security, firenze, 4-6/06/2013) [Contributo in Atti di convegno]
-
Luigi Ragni; Eleonora Iaccheri; Chiara Cevoli; Annachiara Berardinelli; Alessandra Bendini; Tullia Gallina Toschi, A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2013, 116, pp. 246 - 252 [Articolo in rivista]
-
Caprara C.; Balducci G.; Pezzi F., Measurement of Mechanical Stresses Transmitted by Grape Harvesters., «ACTA HORTICULTURAE», 2013, 978, pp. 251 - 256 [Articolo in rivista]
-
Rossi M.; Nys Y.; Anton M.; Bain M.; De Katelaere B.; De Reu K.; Dunn I.; Gautron J.; Hammershoj M.; Hidalgo A.; Meluzzi A.; Mertens K.; Nau F.; Sirri F., Developments in understanding and assessment of egg and egg product quality over the last century, «WORLD'S POULTRY SCIENCE JOURNAL», 2013, 69, pp. 414 - 429 [Articolo in rivista]
-
SIRRI F.; PETRACCI M.; PIGNATA S.; STOCCHI L.; MELUZZI A., Magnitude of emerging meat quality defects in breast fillets of different commercial meat-type chicken hybrids, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2013, 12, pp. 45 - 46 [Abstract in rivista] Open Access
-
CARDENIA V.; PELUSO S.; FUNARO A.; RODRIGUEZ-ESTRADA M.T.; PETRACCI M.; CAVANI C., Effect of dietary thymol supplementation on lipid oxidation of chicken legs as related to storage conditions, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2013, 12, pp. 45 - 45 [Abstract in rivista] Open Access
-
Emma Chiavaro; Sarfaraz A. Mahesar; Alessandra Bendini; Elisa Foroni; Enrico Valli; Lorenzo Cerretani, DSC Evaluation of Olive Oil during Accelerated Oxidation, «ITALIAN FOOD & BEVERAGE TECHNOLOGY», 2013, 72, pp. 5 - 13 [Articolo in rivista]
-
Tullia Gallina Toschi; Enrico Valli; Alessandra Bendini, Possible markers of olive oil “soft” deodorization by physical stripping, in: Workshop on Olive Oil Authentication, 2013, pp. 96 - 105 (atti di: Workshop on Olive Oil Authentication, Madrid Spain, 10-11 June 2013) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. M. Gómez-Caravaca; v. Verardo; c. Montealegre; A. Segura-Carretero; M. F. Caboni; A. Bendini; A. Fernández-Gutiérrez, Solid Phase Extraction for the Direct Extraction of Phospholipids in Virgin Olive Oil and their Determination by Hydrophilic Interaction Liquid Chromatography Coupled to Mass Spectrometry, in: XVIII REUNION DE LA SOCIETAD ESPANOLA DE QUIMICA ANALITICA (SEQA), Úbeda, Sociedad Española de Química Analítica (SEQA), 2013, pp. 79 - 79 (atti di: XVIII REUNION DE LA SOCIETAD ESPANOLA DE QUIMICA ANALITICA (SEQA), Úbeda, 16 - 18 Junio 2013) [Riassunto (Abstract)]
-
Chiara Cevoli; Federica Balestra; Luigi Ragni; Angelo Fabbri, Rheological characterisation of selected food hydrocolloids by traditional and simplified techniques, «FOOD HYDROCOLLOIDS», 2013, 33, pp. 142 - 150 [Articolo in rivista]