Pubblicazioni scientifiche
-
R. Inchingolo; V. Cardenia; M. T. Rodriguez-Estrada, Analysis of phytosterols and phytostanols in enriched dairy products by Fast gas chromatography-mass spectrometry, «JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE», 2014, 37, pp. 2911 - 2919 [Articolo in rivista]
-
A. Masetti; G. Burgio; M. Marini; S. Ghesini; S. Magagnoli; F. Baldacchino; R.A. Magarelli; U. Neri; M. Lener; V. Rastelli; G. Staiano; S. Arpaia, Macrolepidotteri notturni nelle aree protette: indicatori ecologici dei potenziali impatti del mais transgenico?, in: XXIV Congresso Nazionale Italiano di Entomologia - Riassunti delle comunicazioni orali, 2014, pp. 32 - 33 (atti di: XXIV Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, Orosei (NU), 9-14 Giugno 2014) [Riassunto (Abstract)]
-
Giovanni Burgio; Roberto Ferrari, 2 - Le infrastrutture ecologiche, in: Difesa fitosanitaria in produzione integrata. Manuale dei metodi e delle tecniche a basso impatto, Milano, Il Sole 24 Ore Edagricole srl, 2014, pp. 23 - 49 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Giovanni Burgio; Roberto Ferrari, 3 - Nemici naturali e pronubi negli agro-ecosistemi Emiliano Romagnoli, in: Difesa fitosanitaria in produzione integrata, Milano, Il Sole 24 Ore Edagricole srl, 2014, pp. 51 - 69 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Cesare Accinelli;Hamed K. Abbas;Alberto Vicari;W. Thomas Shier, Aflatoxin contamination of corn under different agro-environmental conditions and biocontrol applications, «CROP PROTECTION», 2014, 63, pp. 9 - 14 [Articolo in rivista]
-
Andrea Ertani; Diego Pizzeghello; Ornella Francioso; Paolo Sambo; Santiago Sanchez-Cortes; Serenella Nardi, Capsicum chinensis L. growth and nutraceutical properties are enhanced by biostimulants in a long-term period: chemical and metabolomic approaches, «FRONTIERS IN PLANT SCIENCE», 2014, 5, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Alessandra Castellini; Marta Disegna; Christine Mauracher; Isabella Procidano, Consumers' Willingness to Pay for Quality and Safety in Clams, «JOURNAL OF INTERNATIONAL FOOD & AGRIBUSINESS MARKETING», 2014, 26, pp. 189 - 208 [Articolo in rivista]
-
Diego Magnani;Simona Cafazzo;Pietro Cal?;Elisabetta Razzuoli;Massimo Amadori;Daniele Bernardini;Gabriele Gerardi;Leonardo Nanni Costa, Effect of long transport and environmental conditions on behaviour and blood parameters of postweaned piglets with different reactivity to backtest, «LIVESTOCK SCIENCE», 2014, 162, pp. 201 - 208 [Articolo in rivista]
-
Salvi S.; Druka A.; Milner S.G.; Gruszka D., Induced genetic variation, TILLING and NGS-based cloning., in: Biotechnological Approaches to Barley Improvement, Gatersleben, Kumlehn J, Stein N, 2014, pp. 287 - 310 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Mulazzani L; Malorgio G., The external and commercial dimensions of the EU fisheries policy: An institutional approach applied to the whitefish case, «MARINE POLICY», 2014, 46, pp. 123 - 131 [Articolo in rivista]
-
Maurizio Canavari; Roberta Spadoni; Concetta Nazzaro; Giuseppe Marotta;Alessio Ishizaka, Agri-food chain and sustainability: towards a measurement tool for socially responsible products, in: Sostenibilità del Sistema Agroalimentare: Strategie e Performance, Mantova, Universitas Studiorum, 2014, pp. 297 - 304 (atti di: L Convegno di Studi della SIDEA, Lecce, Italy, 26-28 settembre 2013) [Contributo in Atti di convegno]
-
Torreggiani D.; Ludwiczak Z.; Benni S.; Tassinari P., GIS analysis of cultural rural landscapes, in: International Conference of Agricultural Engineering - AgEng 2014 Zurich - Engineering for Improving Resource Efficiency, The European Society of Agricultural Engineers (EurAgEng), 2014, pp. 1 - 7 (atti di: International Conference of Agricultural Engineering - AgEng 2014 Zurich - Engineering for Improving Resource Efficiency, Zurich, 6-10 July 2014) [Contributo in Atti di convegno]
-
Dondini L.; Vendramin E.; Pea G.; Pacheco I.; Dettori M.T.; Gazza L.; Scalabrin S.; Strozzi F.; Tartarini S.; Bassi D.; Verde I.; Rossini L., L'origine delle nettarine nella mutazione di un singolo gene MYB., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2014, 7-8, pp. 48 - 51 [Articolo in rivista]
-
Daniele Sommaggio; Giovanni Burgio, The use of Syrphidae as functional bioindicator to compare vineyards with different managements, «BULLETIN OF INSECTOLOGY», 2014, 67, pp. 147 - 156 [Articolo in rivista]
-
PETRACCI M.; MUDALAL S.; LORENZI M.; SOGLIA F.; CAVANI C., Implications of wooden breast defect on technological properties of chicken breast fillets, in: Proceedings of XIV European Poultry Conference, Stavanger, NetPrint Bryne, 2014, pp. 525 - 525 (atti di: XIV European Poultry Conference, Stavanger (Norway), 23-27 June, 2014) [Riassunto (Abstract)]
-
Marco Grossi;Giuseppe Di Lecce;Tullia Gallina Toschi;Bruno Ricco, Fast and Accurate Determination of Olive Oil Acidity by Electrochemical Impedance Spectroscopy, «IEEE SENSORS JOURNAL», 2014, 14, pp. 2947 - 2954 [Articolo in rivista]
-
Lorenzo Siroli; Francesca Patrignani; Diana I. Serrazanetti; Giulia Tabanelli; Chiara Montanari; Silvia Tappi; Pietro Rocculi; Fausto Gardini; Rosalba Lanciotti, Efficacy of natural antimicrobials to prolong the shelf-life of minimally processed apples packaged in modified atmosphere, «FOOD CONTROL», 2014, 46, pp. 403 - 411 [Articolo in rivista]
-
Silvina A. Pujato; Daniela M. Guglielmotti;Hans-W. Ackermann; Francesca Patrignani; Rosalba Lanciotti; Jorge A. Reinheimer; Andrea Quiberoni, Leuconostoc bacteriophages from blue cheese manufacture: long-term survival, resistance to thermal treatments, high pressure homogenization and chemical biocides of industrial application, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2014, 177, pp. 81 - 88 [Articolo in rivista]
-
Ngang J. J. E.; Nyegue M. A.; Ndoye F. C.; Tchuenchieu Kamgain A. D.; Sado Kamdem S. L.; Lanciotti R.; Gardini F.; Etoa F. X., Characterization of Mexican Coriander (Eryngium foetidum) Essential Oil and Its Inactivation of Listeria monocytogenes In Vitro and during Mild Thermal Pasteurization of Pineapple Juice, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2014, 77, pp. 435 - 443 [Articolo in rivista]
-
A. Bendini; L. Cerretani; E. Chiavaro; M. T. Rodriguez-Estrada, DSC application on vegetable oils: the case of olive oils, in: E. Chiavaro, Differential Scanning Calorimetry: Applications in Fat and Oil Technology, Boca Raton (Florida), CRC PRESS TAYLOR & FRANCIS GROUP, 2014, pp. 75 - 120 [Capitolo/Saggio in libro]