Pubblicazioni scientifiche
-
Pignatti Erika; Carli Giacomo; Canavari Maurizio, What really matters? A qualitative analysis on the adoption of innovations in agriculture, «AGRÁRINFORMATIKA FOLYÓIRAT», 2015, 6, pp. 73 - 84 [Articolo in rivista]
-
Pirondi, A.; Vela-Corcia, D.; Dondini, L.; Brunelli, A.; Perez-Garcia, A.; Collina, M., Genetic diversity analysis of the cucurbit powdery mildew fungus Podosphaera xanthii suggests a clonal population structure, «FUNGAL BIOLOGY», 2015, 119, pp. 791 - 801 [Articolo in rivista]
-
Pieri, L.; Vignudelli, M.; Bartolucci, F.; Salvatorelli, F.; Di Michele, C.; Tavano, N.; Rossi, P.; Dinelli, G., Integrated environmental quality monitoring around an underground methane storage station, «CHEMOSPHERE», 2015, 131, pp. 130 - 138 [Articolo in rivista]
-
Toscano, A.; Marzo, A.; Milani, M.; Cirelli, G.L.; Barbagallo, S., Comparison of removal efficiencies in Mediterranean pilot constructed wetlands vegetated with different plant species, «ECOLOGICAL ENGINEERING», 2015, 75, pp. 155 - 160 [Articolo in rivista]
-
I. FILIPPETTI; N. MOVAHED; G. ALLEGRO; G. VALENTINI; C. PASTORE; E. COLUCCI; C. INTRIERI, Effect of post-veraison source limitation on the accumulation of sugar, anthocyanins and seed tannins in Vitis vinifera cv. Sangiovese berries, «AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH», 2015, 21, pp. 90 - 100 [Articolo in rivista]
-
Fontana, M.; Filippetti, I, ALBANA DI ROMAGNA:IL PIÙ ROMAGNOLO DEI VITIGNI, «L'ENOLOGO», 2015, 5, pp. 30 - 33 [Articolo in rivista]
-
Filippetti, I.; Pastore, C.; Allegro, G.; Valentini, G.; Colucci, E., Effetti delle alte temperature sulla qualità del Sangiovese, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2015, 28, pp. 32 - 38 [Articolo in rivista]
-
Basheer-Salimia, R; Camilli, B.; Scacchi, S.; Noli, E.; Awad, M., Assessment of genetic diversity in lentils (Lens culinaris medik.) based on SNPs, «GENETICS AND MOLECULAR RESEARCH», 2015, 14, pp. 5870 - 5878 [Articolo in rivista]
-
Versari, Andrea; Parpinello, GIUSEPPINA PAOLA; Bernardino, Kleiton; Mattioli, Alessia; Pasini, Luca, Vino: andare lontano senza problemi, «AGRICOLTURA», 2015, 6, pp. 49 - 50 [Articolo in rivista]
-
Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina P.; Olejar, Kenneth J.; Kilmartin, Paul A.; Versari, Andrea, Attenuated Total Reflection Mid-Infrared (ATR-MIR) spectroscopy and chemometrics for the identification and classification of commercial tannins., «APPLIED SPECTROSCOPY», 2015, 69, pp. 1243 - 1250 [Articolo in rivista]
-
Fabbri, A.; Cevoli, C., 2D water transfer finite elements model of salami drying, based on real slice image and simplified geometry, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2015, 158, pp. 73 - 79 [Articolo in rivista]
-
Fabbri, Angelo; Cevoli, Chiara, Estimation of semolina dough rheological parameters by inversion of a finite elements model., «JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING», 2015, 46, pp. 95 - 99 [Articolo in rivista] Open Access
-
Parpinello, G.P.; Versari, A, Enologia sostenibile. I vini biologici e biodinamici, «GRAPHIE», 2015, 71, pp. 53 - 54 [Articolo in rivista]
-
Verardo, Vito; Cevoli, Chiara; Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana María; Marconi, Emanuele; Fabbri, Angelo; Caboni, Maria Fiorenza, Analysis of Oligomer Proanthocyanidins in Different Barley Genotypes Using High-Performance Liquid Chromatography–Fluorescence Detection–Mass Spectrometry and Near-Infrared Methodologies, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2015, 63, pp. 4130 - 4137 [Articolo in rivista] Open Access
-
Berardinelli, A; Cevoli, C; Fabbri, A; Iaccheri, E; Ragni, L, Ingegneria al servizio della qualità delle produzioni alimentari, «GRAPHIE», 2015, 71, pp. 37 - 37 [Articolo in rivista]
-
Barbera, A.C.; Borin, M.; Cirelli, G.L.; Toscano, A.; Maucieri, C., Comparison of carbon balance in Mediterranean pilot constructed wetlands vegetated with different C4 plant species, «ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH INTERNATIONAL», 2015, 22, pp. 2372 - 2383 [Articolo in rivista]
-
De Luca, A.I.; Molari, G.; Seddaiu, G.; Toscano, A.; Bombino, G.; Ledda, L.; Milani, M.; Vittuari, M., Multidisciplinary and innovative methodologies for sustainable management in agricultural systems, «ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL», 2015, 14, pp. 1571 - 1581 [Articolo in rivista]
-
Biondini R.; Mattetti M.; Molari G., Elettrificazione in agricoltura seguiamo la corrente., «TERRA È VITA», 2015, 20, pp. 36 - 40 [Articolo in rivista]
-
Cevoli, C.; Ragni, L.; Iaccheri, E.; Gori, A.; Caboni, M.F.; Guarnieri, A.; Berardinelli, A., Estimation of the main compositional features of grated Parmigiano Reggiano cheese by a simple capacitive technique, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2015, 149, pp. 181 - 187 [Articolo in rivista]
-
Mattetti M.; Molari G.; Sereni E., WHEEL FORCE TRANSDUCERS DATA ANALYSIS FOR DURABILITY ASSESSMENT OF AGRICULTURAL TRACTOR, in: 13th european conference of the international society for terrain vehicle systems, 2015, pp. 407 - 415 (atti di: Advancing the knowledge in terrain vehicle system, Roma, 21-23 ottobre 2015) [Contributo in Atti di convegno]