Pubblicazioni scientifiche
-
Dellarosa, Nicolò; Tappi, Silvia; Ragni, Luigi; Laghi, Luca; Rocculi, Pietro; DALLA ROSA, Marco, Metabolic response of fresh-cut apples induced by pulsed electric fields, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2016, 38, pp. 356 - 364 [Articolo in rivista]
-
Maraldi, Mirko; Molari, Luisa; Regazzi, Nicolò; Molari, Giovanni, Method for the characterisation of the mechanical behaviour of straw bales, «BIOSYSTEMS ENGINEERING», 2016, 151, pp. 141 - 151 [Articolo in rivista]
-
Ferronato, Chiara; Falsone, Gloria; Natale, Marco; Zannoni, Denis; Buscaroli, Alessandro; Vianello, Gilmo; Vittori Antisari, Livia, Chemical and pedological features of subaqueous and hydromorphic soils along a hydrosequence within a coastal system (San Vitale Park, Northern Italy), «GEODERMA», 2016, 265, pp. 141 - 151 [Articolo in rivista]
-
Zanetti, Federica; Scordia, Danilo; Vamerali, Teofilo; Copani, Venera; Dal Cortivo, Cristian; Mosca, Giuliano, Crambe abyssinica a non-food crop with potential for the Mediterranean climate: Insights on productive performances and root growth, «INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS», 2016, 90, pp. 152 - 160 [Articolo in rivista] Open Access
-
Foschi, Claudio; Laghi, Luca; Parolin, CAROLA ELEONORA; Giordani, Barbara; Compri, M.; Cevenini, Roberto; Vitali, Beatrice; Marangoni, Antonella, Approcci innovativi per l’identificazione di specie di lattobacilli: studio dei metaboliti mediante spettrometria di risonanza magnetica (1H-RMN), in: Atti del XLV Congresso Nazionale AMCLI, 2016, pp. 81 - 81 (atti di: XLV Congresso Nazionale AMCLI, Rimini (Italia), 6-9 novembre 2016) [Riassunto (Abstract)]
-
Di Vito, M.; Fracchiolla, G.; Mattarelli, P.; Modesto, M.; Tamburro, A.; Padula, F.; Agatensi, L.; Giorlandino, F.R.; Girolamo, A.; Carbonara, G.G.; Carrieri, A.; Corbo, F.; Mondello, F., Probiotic and Tea Tree Oil Treatments Improve Therapy of Vaginal Candidiasis: A Preliminary Clinical Study, «MEDICAL JOURNAL OF OBSTETRICS AND GYNECOLOGY», 2016, 4, pp. 1090 - 1095 [Articolo in rivista]
-
Patrignani, F.; Michelini, S.; Modesto, M.; Mattarelli, P.; Lanciotti, R., USE OF EPS PRODUCING BIFIDOBACTERIUM AESCULAPII STRAINS TO IMPROVE TEXTURE AND QUALITY OF SOY MILK BASED FERMENTED MILKS, in: One health meets food microbiology - FOOD MICRO 2016, 2016, pp. 91 - 91 (atti di: FOOD MICRO 2016, Dublin, 19-22 July 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
Ventura, Francesca; Pieri, Linda, Atti Del XIX Convegno Nazionale Di Agrometeorologia 2016 “Nuove avversità e nuovi servizi per gli agroecosistemi” Bologna, 14-16 giugno 2016., Bologna, Università di Bologna, 2016, pp. 151 . [Curatela]
-
Giovanni, Dinelli; Jessica, Fiori; Neil, M Rigby; Emanuela, Leoncini; Cecilia, Prata; Ilaria, Marotti; Sara, Bosi; Valeria, Bregola; Roberto, Gotti; Marina, Naldi; Luca, Massaccesi; Marco, Malaguti; Paul A, Kroon; Silvana, Hrelia, Antioxidant and cytoprotective effects of a wheat-derived non specific lipid transfer protein 2 (nsLTP2) on vascular endothelial cells, in: The 1st International Conference on FOOD BIOACTIVE & HEALTH, 2016, pp. 210 - 210 (atti di: The 1st International Conference on FOOD BIOACTIVE & HEALTH, Norwich, UK, 13-15 September 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
Leoncini, Emanuela; Prata, Cecilia; Massaccesi, Luca; Malaguti, Marco; Angeloni, Cristina; Marotti, Ilaria; Bregola, Valeria; Bosi, Sara; Dinelli, Giovanni; Hrelia, Silvana, Evaluation of the potential protective effect on vascular endothelium exerted by the peptide nsLTP2 identified in wheat., in: XIV FISV CONGRESS Rome, September 10th - 23rd 2016 Programme and Abstract - Sapienza University Rome, 2016, pp. 123 - 123 (atti di: XIV FISV CONGRESS Rome, September 10th - 23rd 2016 Programme and Abstract - Sapienza University Rome, ROMA, IT, 20-23 settrembre 2016) [Riassunto (Abstract)]
-
Clemente, Flavia; Nasuelli, PIERO AUGUSTO; Baggio, Rodolfo, Eva.CAN: a network based model for the food supply chains, in: 2nd MIC conference 2016 - From creative brains to creative societies, 2016, pp. 135 - 137 (atti di: 2nd MIC Conference - From Creative Brains to Creative Societies, Bologna, 14 - 15 - 16 September 2016) [Riassunto (Abstract)]
-
Clemente, Flavia; Nasuelli, PIERO AUGUSTO; Baggio, Rodolfo, Food Supply Chains and Eva.CANmodel: a network analytic approach, in: Italy-China Science, Technology & Innovation Week, 2016(atti di: Italy-China Science, Technology & Innovation Week 2016, Bergamo - Bologna - Napoli (per Bologna, 26 Ottobre 2016, Terza Torre Palazzo della Regione Emilia-Romagna), 26 Ottobre 2016) [Poster]
-
Riciputi, Ylenia; Serrazanetti, DIANA ISABELLA; Verardo, Vito; Vannini, Lucia; Caboni, Maria; Lanciotti, Rosalba, Effect of fermentation on the content of bioactive compounds in tofu-type products, «JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS», 2016, 27, pp. 131 - 139 [Articolo in rivista]
-
Gardini, Fausto; Özogul, Yesim; Suzzi, Giovanna; Tabanelli, Giulia; Özogul, Fatih, Technological factors affecting biogenic amine content in foods: A review, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2016, 7, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Gatto, Veronica; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Prodomi, Valentina; Bargossi, Eleonora; Torriani, Sandra; Gardini, Fausto, Tyrosine decarboxylase activity of Enterococcus mundtii: new insights into phenotypic and genetic aspects, «MICROBIAL BIOTECHNOLOGY», 2016, 9, pp. 801 - 813 [Articolo in rivista] Open Access
-
Tabanelli, G.; Montanari, C.; Vannini, L.; Gozzi, G.; Gardini, F., Fermented cheese-like vegan product: scale up from a domestic preparation to an industrial production, in: Book of abstract, 2016, pp. 114 - 114 (atti di: The Food Factor I Barcelona Conference; Established, emerging and exploratory food science and technology, Barcellona (Spagna), 2-4 novembre 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
Montanari, Chiara; Tabanelli, Giulia; Rossi, M.; Amaretti, A.; Raimondi, S.; Gardini, Fausto, Characterization of sourdough for the production of Colomba, an Italian traditional sweet-leavened baked good, in: Book of abstract, 2016, pp. 105 - 105 (atti di: The Food Factor I Barcelona Conference; Established, emerging and exploratory food science and technology, Barcellona (Spagna), 2-4 novembre 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
Montanari, Chiara; Tabanelli, Giulia, Innovazione attraverso la tradizione. Le eccellenze alimentari in Emilia-Romagna nel caso della produzione di insaccati, Faenza (RA), Studioin3 Soc. Coop., 2016, pp. 95 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Qvirist, Linnea A.; Filippo, Carlotta De; Strati, Francesco; Stefanini, Irene; Sordo, Maddalena; Andlid, Thomas; Felis, Giovanna E.; Mattarelli, Paola; Cavalieri, Duccio, Isolation, Identification and Characterization of Yeasts from Fermented Goat Milk of the Yaghnob Valley in Tajikistan, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2016, 7, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Alberoni, Daniele; Gaggia, Francesca; Baffoni, Loredana; DI GIOIA, Diana, Beneficial microorganisms for honey bees: problems and progresses, «APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY», 2016, 100, pp. 9469 - 9482 [Articolo in rivista]