Pubblicazioni scientifiche
-
Baumgartner, Isabelle O.; Kellerhals, Markus; Costa, Fabrizio; Dondini, Luca; Pagliarani, Giulia; Gregori, Roberto; Tartarini, Stefano; Leumann, Lucie; Laurens, François; Patocchi, Andrea, Development of SNP-based assays for disease resistance and fruit quality traits in apple (Malus × domestica Borkh.) and validation in breeding pilot studies, «TREE GENETICS & GENOMES», 2016, 12, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista]
-
Zambonelli, P.; Gaffo, E.; Zappaterra, M.; Bortoluzzi, S; Davoli, R., Transcriptional profiling of subcutaneous adipose tissue in Italian Large White pigs divergent for backfat thickness, «ANIMAL GENETICS», 2016, 47, pp. 306 - 323 [Articolo in rivista] Open Access
-
Zappaterra, Martina; Deserti, Marzia; Mazza, Roberta; Braglia, Silvia; Zambonelli, Paolo; Davoli, Roberta, A gene and protein expression study on four porcine genes related to intramuscular fat deposition, «MEAT SCIENCE», 2016, 121, pp. 27 - 32 [Articolo in rivista] Open Access
-
Versari, Andrea; Parpinello, Giuseppina Paola; Mattioli, Alessia Umberta; Pasini, Luca, L’importanza dell’ossigeno per la vinificazione, «AGRICOLTURA RICERCA», 2016, 10, pp. 56 - 57 [Articolo in rivista]
-
Versari, A.; Patrizi, C.; Parpinello, G.P.; Mattioli, A.U.; Pasini, L.; Meglioli, M.; Longhini, G, Effect of co-inoculation with yeast and bacteria on chemical and sensory characteristics of commercial Cabernet Franc red wine from Switzerland, «JOURNAL OF CHEMICAL TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY», 2016, 91, pp. 876 - 882 [Articolo in rivista]
-
Ricci, A; Lagel, M.-C.; Parpinello, G.P.; Pizzi, A.; Kilmartin, P.A.; Versari, A., Spectroscopy analysis of phenolic and sugar patterns in a food grade chestnut tannin, «FOOD CHEMISTRY», 2016, 203, pp. 425 - 429 [Articolo in rivista]
-
Ivanova-Petropulos, Violeta; Durakova, Sanja; Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina P.; Versari, Andrea, Extraction and evaluation of natural occurring bioactive compounds and change in antioxidant activity during red winemaking, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2016, 53, pp. 2634 - 2643 [Articolo in rivista]
-
Versari, A.; Parpinello, G.P.; Ricci, A.; Basile, A.; Gasperi, G.; Cristoforetti, F.; Pasini, L.; Mattioli, A.U, Evoluzione delle caratteristiche chimiche e sensoriali di vini bianchi Müller Thurgau imbottigliati con diverse tipologie di tappo, «INDUSTRIE DELLE BEVANDE», 2016, 45, pp. 3 - 7 [Articolo in rivista]
-
Reboredo-Rodríguez, Patricia; González-Barreiro, Carmen; Cancho-Grande, Beatriz; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia; Simal-Gandara, Jesus, Characterization of virgin olive oils produced with autochthonous Galician varieties, «FOOD CHEMISTRY», 2016, 212, pp. 162 - 171 [Articolo in rivista] Open Access
-
Reboredo-Rodríguez, Patricia; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Di Lecce, Giuseppe; Simal-Gándara, Jesus; Gallina Toschi, Tullia, A widely used spectrophotometric assay to quantify olive oil biophenols according to the health claim (EU Reg. 432/2012), «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2016, 118, pp. 1593 - 1599 [Articolo in rivista] Open Access
-
Michelini, Samanta; Modesto, Monica; Filippini, Gianfranco; Spiezio, Caterina; Sandri, Camillo; Biavati, Bruno; Pisi, Annamaria; Mattarelli, Paola, Bifidobacterium aerophilum sp. nov., Bifidobacterium avesanii sp. nov. and Bifidobacterium ramosum sp. nov.: Three novel taxa from the faeces of cotton-top tamarin (Saguinus oedipus L.), «SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY», 2016, 39, pp. 229 - 236 [Articolo in rivista]
-
Flavia Clemente,; Piero Nasuelli; Rodolfo Baggio, Modelling the Pig Supply Chain: a Network Analysis applied to the Italian case, in: Proceedings in Food System Dynamics, Bonn, Prof. Dr. Gerhard Schiefer, 2016, pp. 470 - 482 (atti di: Igls Forum 2016 - System Dynamics and Innovation in Food Networks, Igls, February 15-19, 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
Francati, S.; Gualandi, G.; Bellardi, M.G.; Marchetti, E.; Dindo, M.L., Effetti secondari di oli essenziali di Monarda fistulosa L. e M. didyma L. sul parassitoide Exorista larvarum (L.), in: Att del XXV Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, 2016, pp. 259 - 259 (atti di: XXV Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, Padova, 20-24 Giugno 2016) [Riassunto (Abstract)]
-
Peri, C.; Marchetti, E.; Viaggi, D.; Minarelli, F.; Francati, S.; Dindo, M.L., Galleria mellonella (L.) quale insetto ad uso commestibile: costi di produzione di un allevamento su piccola scala e valutazione dell’approccio da parte del consumatore, in: Atti XXV Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, 2016, pp. 300 - 300 (atti di: XXV Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, Padova, 20-24 giugno 2016) [Riassunto (Abstract)]
-
Dindo, Maria Luisa; Vandicke, Jonas; Marchetti, Elisa; Spranghers, Thomas; Bonte, Jochem; De Clercq, Patrick, Supplementation of an artificial medium for the parasitoid Exorista larvarum (Diptera: Tachnidae) with hemolymph of Hermetia illucens (Diptera: Stratiomyidae) or Antheraea pernyi (Lepidoptera: Saturniidae), «JOURNAL OF ECONOMIC ENTOMOLOGY», 2016, 109, pp. 602 - 606 [Articolo in rivista]
-
Cesare Accinelli, Hamed K Abbas, Alberto Vicari, W Thomas Shier, Leaf application of a sprayable bioplastic-based formulation of biocontrol Aspergillus flavus strains for reduction of aflatoxins in corn, «PEST MANAGEMENT SCIENCE», 2016, 72, pp. 1521 - 1528 [Articolo in rivista]
-
Wongprawmas, Rungsaran; Pappalardo, Gioacchino; Canavari, Maurizio; Pecorino, Biagio, Willingness-to-Pay for Multiple Units of Eco-Friendly Wheat-Derived Products: Results From Open-Ended Choice Experiments, «JOURNAL OF FOOD PRODUCTS MARKETING», 2016, 22, pp. 658 - 682 [Articolo in rivista]
-
Haas, Rainer; Canavari, Maurizio; Imami, Drini; Gjonbalaj, Mujë; Gjokaj, Ekrem; Zvyagintsev, Dmitry, Attitudes and Preferences of Kosovar Consumer Segments Toward Quality Attributes of Milk and Dairy Products, «JOURNAL OF INTERNATIONAL FOOD & AGRIBUSINESS MARKETING», 2016, 28, pp. 407 - 426 [Articolo in rivista]
-
Canavari, Maurizio; Bazzani, Claudia, Metodi di valutazione delle preferenze e della disponibilità a pagare dei consumatori per prodotti con etichetta di IC, in: ZOOTECNIA ITALIANA E MITIGAZIONE DEI CAMBIAMENTI CLIMATICI. Analisi delle potenzialità e delle prospettive, Roma, Consiglio per la ricerca in agricoltura e l’analisi dell’economia agraria - CREA, 2016, pp. 316 - 342 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Pagliarani, G; Dapena, E.; Miñarro, M.; Denancé, C.; Lespinasse, Y.; Rat-Morris, E.; Troggio, M.; Durel, C.E.; Tartarini, S., Fine mapping of the rosy apple aphid resistance locus Dp-fl on linkage group 8 of the apple cultivar ‘Florina’, «TREE GENETICS & GENOMES», 2016, 12, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista]