Pubblicazioni scientifiche

  • Franceschetti Bruno, Capacci Enrico, Rondelli Valda, Martin Claudio, Bolla Giacomo, Virtual test as a complement tool of the actual ROPS testing on agricultural tractors, in: Università di Bari, Proceedings of 11th International AIIA Conference “Biosystems Engineering addressing the human challenges of the 21st century”, Bari, Università di Bari, 2017, pp. 430 - 433 (atti di: 11th International AIIA Conference “Biosystems Engineering addressing the human challenges of the 21st century”, Bari, 5-8 luglio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Rocculi, Pietro, New developments in packaging of eggs to improve safety and quality, in: Rocculi, Pietro, Achieving Sustainable Production of Eggs, New England, Prof. Julie Roberts, 2017, pp. 229 - 240 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Tommaso Bindi; Ana Gabriela Buglia; Antonio Castro Marín; Fabio Chinnici; Claudio Riponi, Esperienze di vinificazione di uve Albana in Qvevri georgiane, in: Enoforum 2017 - Innovazione ed Eccellenza -, 2017(atti di: Enoforum 2017, Vicenza (Italy), 16-18 maggio 2017) [Poster]

  • Antonio Castro-Marin; Ana Gabriela Buglia; Fabio Chinnici; Claudio Riponi, Caratterizzazione della componente volatile di vini bianchi privi di solfiti ottenuti dopo fermentazione in presenza di chitosano, in: Enoforum 2017 - Innovazione ed Eccellenza -, 2017(atti di: Enoforum 2017, Vicenza (Italy), 16-18 maggio 2017) [Poster]

  • Alessandro Pirondi, Agostino Brunelli, Enrico Muzzi, Marina Collina, Post-infection activity of fungicides against Phytophthora infestans on tomato (Solanum lycopersicum L.), «JOURNAL OF GENERAL PLANT PATHOLOGY», 2017, 83, pp. 244 - 252 [Articolo in rivista]

  • francesca ventura, marco bindi, lorenzo brilli, paola rossi, Atmosfera, in: Agronomia, napoli, EdiSES, 2017, pp. 93 - 134 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Nicola Pecchioni, Enrico noli, Capitolo 11 - Interventi sui corpi riproduttori: riproduzione e propagazione, in: Marco Acutis, Giorgio Alberti, Arturo Alvino, Mariana Amato, Paolo Bàrberi, Giancarlo Barbieri, Bruno Basso, Luca Bechini, Paolo Benincasa, Antonio Berti, Marco Bindi, Stefano Bocchi, Enrico Bonari, Giorgio Borreani, Lorenzo Brilli, Enio Campiglia, Salvatore Caredda, Raffaele Casa, Paolo Ceccon, Francesco Danuso, Laura Ercoli, Massimo Fagnano, Aldo Ferrero, Marcella Michela Giuliani, Francesco Giunta, Carlo Giupponi, Carlo Grignani, Luciano Gristina, Marcello Guiducci, Luigi Ledda, Tommaso Maggiore, Pietro Marino Gallina, Roberta Masin, Alessandro Masoni, Giovan Battista Mattii, Giovanni Mauromicale, Marco Mazzoncini, Michele Monti, Francesco Morari, Giuliano Mosca, Rosella Motzo, Enrico Noli, Simone Orlandini, Euro Pannacci, Nicola Pecchioni, Michele Perniola, Michele Pisante, Giorgio Prosdocimi Gianquinto, Amedeo Reyneri, Pier Paolo Roggero, Paola Rossi, Rodolfo Santilocchi, Giovanna Seddaiu, Nicola Silvestri, Fabio Stagnari, Vincenzo Tabaglio, Francesco Tei, Giacomo Tosti, Concett, Agronomia, Napoli, EdiSES, 2017, pp. 365 - 380 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Brevetto 102017000113261, METODO PER LA VALUTAZIONE DELLA DISPERSIONE DI PARTICELLE.

  • Boschini Matteo, Falasconi Luca, Giordano Claudia, Silvio Franco, Clara Cicatiello, Francesco Marangon, Stefania Troiano, Preliminary results of a methodology for determining food waste in primary school canteens, «RIVISTA DI ECONOMIA AGRARIA», 2017, 3, pp. 303 - 310 [Articolo in rivista]

  • Marco Dalla Rosa; Pedro Fito Maupoey, Prologue - Book of Abstracts - Foodinnova 2017, in: AA VV, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 24 - 24 [Prefazione]

  • Marco Dalla Rosa, FOODINNOVA CONFERENCE AND THE PARADIGM OF THE INNOVATION IN TRADITIONAL FOOD PRODUCTION, in: SI, FOODINNOVA Book of Abstracts, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, 4, pp. 26 - 26 (atti di: FOODINNOVA international conference on Food Innovaton, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Riassunto (Abstract)]

  • Laura Calabuig-Jiménez; Ester Betoret; Francesca Patrignani; Noelia Betoret; Rosalba Lanciotti; Marco Dalla Rosa, EFFECT OF HOT AIR DRYING ON THE PROBIOTIC SURVIVAL AND IN VITRO DIGESTION OF L. SALIVARIUS SPP SALIVARIUS ENCAPSULATED WITH HIGH PRESSURES HOMOGENIZATION AND INCORPORATED INTO A FOOD MATRIX, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, FOODINNOVA Book of Abstracts, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 70 - 70 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Silvia Tappi; Virginia Glicerina; Amanda Dettori; Pietro Rocculi; Luigi Ragni; Santina Romani; Lucia Piana; Marco Dalla Rosa, STRUCTURAL AND PHYSICAL CHARACTERIZATION OF CREAMED HONEY, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, FOODINNOVA Book of Abstracts, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 110 - 110 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Virginia Glicerina; Urszula Tylewicz; Lorenzo Siroli; Giada Canali; Marco Dalla Rosa; Rosalba Lanciotti; Santina Romani, INFLUENCE OF TWO DIFFERENT COCOA BASED COATINGS ON QUALITY CHARACTERISTICS OF FRESH-CUT FRUITS DURING STORAGE, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 113 - 113 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Nicolò Dellarosa; Urszula Tylewicz; Silvia Tappi; Luigi Ragni; Luca Laghi; Pietro Rocculi; Marco Dalla Rosa, PULSED ELECTRIC FIELD (PEF) PROCESSING OF APPLES: MICROSTRUCTURAL AND METABOLIC RESPONSES, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 121 - 121 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Laura Calabuig-Jiménez; Ester Betoret;Francesca Patrignani; Noelia Betoret; Rosalba Lanciotti; Marco Dalla Rosa, HIGH PRESSURES HOMOGENIZATION TO MICROENCAPSULATE L. SALIVARIUS spp. SALIVARIUS IN MANDARIN JUICE. PROBIOTIC SURVIVAL AND IN VITRO DIGESTION, in: Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 131 - 131 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Wei Luo; Silvia Tappi; Santina Romani; Urszula Tylewicz; Diana Serrazanetti; Francesca Patrignani; Marco Dalla Rosa; Pietro Rocculi, STUDY AND OPTIMIZATION OF VACUUM IMPREGNATION OF POTATO STICKS WITH AROMATIC ESSENTIAL OIL, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 158 - 158 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Cinzia Mannozzi; Urszula Tylewicz; Fabio Chinnici; Lorenzo Siroli; Pietro Rocculi; Marco Dalla Rosa; Santina Romani, EFFECTS OF CHITOSAN/PROCYANIDIN BASED COATINGS ON QUALITY OF FRESH BLUEBERRIES DURING STORAGE, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 179 - 179 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Swathi Sirisha Nallan Chakravartula; Federica Balestra; Valentina Siracusa; Santina Romani; Marco Dalla Rosa, PHYSICAL PROPERTIES OF PECTIN-ALGINATE-WHEY PROTEIN EDIBLE FILMS, in: M. Dalla Rosa, P. Fito Maupoey, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 248 - 248 (atti di: International Conference on Food Innovation, Cesena, Italy, 31 Gennaio - 3 Febbraio 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Proietti, Noemi; Capitani, Donatella; Aru, Violetta; Bellomaria, Alessia; Bertocchi, Fabio; Botta, Bruno; Cagliani, Laura Ruth; Caligiani, Augusta; Capozzi, Francesco; Çela, Dorisa; Marincola, Flaminia Cesare; Ciampa, Alessandra; Coco, Laura Del; Consonni, Roberto; Corsaro, Carmelo; Delfini, Maurizio; Fanizzi, Francesco Paolo; Gallo, Vito; Ghirga, Francesca; Gianferri, Raffaella; Girelli, Chiara Roberta; Ingallina, Cinzia; Laghi, Luca; Latronico, Mario; Longobardi, Francesco; Luchinat, Claudio; Mallamace, Domenico; Mammi, Stefano; Mandaliti, Walter; Mannina, Luisa; Marini, Federico; Mastrorilli, Pietro; Mazzei, Pierluigi; Miccheli, Alfredo; Micozzi, Alessandra; Milone, Salvatore; Mucci, Adele; Nepravishta, Ridvan; Paci, Maurizio; Palisi, Angelica; Sobolev, Anatoly Petrovich; Piccolo, Alessandro; Picone, Gianfranco; Randazzo, Antonio; Righi, Valeria; Rotondo, Archimede; Salvo, Andrea; Savorani, Francesco; Scano, Paola; Schievano, Elisabetta; Sciubba, Fabio; Tenori, Leonardo; Trimigno,, NMR methodologies in Food Analysis, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 103 - 156 [Capitolo/Saggio in libro]