Pubblicazioni scientifiche
-
Coloretti, Fabio; Chiavari, Cristiana; Luise, Diana; Tofalo, Rosanna; Fasoli, Giuseppe; Suzzi, Giovanna; Grazia, Luigi, Detection and identification of yeasts in natural whey starter for Parmigiano Reggiano cheese-making, «INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL», 2017, 66, pp. 13 - 17 [Articolo in rivista]
-
Rossella Di Monaco; Angela Borriello; Silvana Cavella; Alessandra Bendini; Rosa Palagano; Tullia Gallina Toschi, SENSIBILITÀ' OLFATTIVA E PERCEZIONE DEL SAPORE COMPLESSIVO IN PRODOTTI ALIMENTARI FORMULATI PER IL PROGETTO ITALIAN TASTE, in: AA. VV., Atti del VI Convegno Nazionale della Società Italiana di Scienze Sensoriali, 2017, pp. 39 - 43 (atti di: VI Convegno Nazionale della Società Italiana di Scienze Sensoriali, Bologna, 30 Novembre 2016 - 02 Dicembre 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
U-Chupaj, J; Malila, Y; Gamonpilas, C; Kijroongrojana, K; Petracci, M; Benjakul, S; Visessanguan, W, Differences in textural properties of cooked caponized and broiler chicken breast meat, «POULTRY SCIENCE», 2017, 96, pp. 2491 - 2500 [Articolo in rivista]
-
Luca Laghi; Luca Venturi; Nicolò Dellarosa; Massimiliano Petracci, Water diffusion to assess meat microstructure, «FOOD CHEMISTRY», 2017, 236, pp. 15 - 20 [Articolo in rivista]
-
Gigli, Matteo; Genovese, Laura; Lotti, Nadia; Munari, Andrea; Dalla Rosa, Marco; Siracusa, Valentina, Gas Barrier and Thermal Behavior of Long Chain Aliphatic Polyesters after Stressed Treatments, «POLYMER-PLASTICS TECHNOLOGY AND ENGINEERING», 2017, 56, pp. 71 - 82 [Articolo in rivista]
-
Chiereghin, A; Barozzi, P; Petrisli, E; Piccirilli, G; Gabrielli, L; Riva, G; Potenza, L; Cappelli, G; De Ruvo, N; Libri, I; Maggiore, U; Morelli, Mc; Potena, L; Todeschini, P; Gibertoni, D; Labanti, M; Sangiorgi, G; La Manna, G; Pinna, Ad; Luppi, M; Lazzarotto, T., Multicenter Prospective Study for Laboratory Diagnosis of HHV8 Infection in Solid Organ Donors and Transplant Recipients and Evaluation of the Clinical Impact After Transplantation, «TRANSPLANTATION», 2017, 101, pp. 1935 - 1944 [Articolo in rivista]
-
Pahlavan, Parsa; Manzi, Stefania; Rodriguez-Estrada, Maria Teresa; Bignozzi, Maria Chiara, Valorization of spent cooking oils in hydrophobic waste-based lime mortars for restorative rendering applications, «CONSTRUCTION AND BUILDING MATERIALS», 2017, 146, pp. 199 - 209 [Articolo in rivista]
-
Bravo, Katherine; Marcolini, Graziella; Sorrenti, Giovambattista; Baldi, Elena; Quartieri, Maurizio; Toselli, Moreno, Effect of time of application on nitrogen uptake, partitioning, and remobilization in walnut trees, «JOURNAL OF PLANT NUTRITION», 2017, 40, pp. 719 - 725 [Articolo in rivista]
-
Baldi, E; Colucci, E.; Gioacchini, P.; Valentini, G.; Allegro, G.; Pastore, C.; Filippetti, I.; Toselli, M., Effect of post-bloom foliar nitrogen application on vines under two level of soil fertilization in increasing bud fertility of ‘Trebbiano Romagnolo’ (Vitis vinifera L.) vine, «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2017, 218, pp. 117 - 124 [Articolo in rivista]
-
Sara Barbieri; Sara Spinelli; Alessandra Bendini; Rosa Palagano; Giovanna Cosenza; Tullia Gallina Toschi, Comunicare la qualità sensoriale del prosciutto cotto: confronto tra i profili generati dal Panel addestrato ed il giudizio dei consumatori, in: AA. VV., Atti del VI Convegno Nazionale della Società Italiana di Scienze Sensoriali, 2017, pp. 159 - 164 (atti di: VI Convegno Nazionale della Società Italiana di Scienze Sensoriali, Bologna, 30 Novembre 2016 - 02 Dicembre 2016) [Contributo in Atti di convegno]
-
Ribani, A.; Bertolini, F.; Schiavo, G.; Scotti, E.; Utzeri, V.J.; Dall'Olio, S.; Trevisi, P.; Bosi, P.; Fontanesi, L., Next generation semiconductor based sequencing of bitter taste receptor genes in different pig populations and association analysis using a selective DNA pool-seq approach, «ANIMAL GENETICS», 2017, 48, pp. 97 - 102 [Articolo in rivista]
-
Taneyo Saa, Danielle; Di Silvestro, Raffaella; Dinelli, Giovanni; Gianotti, Andrea, Effect of sourdough fermentation and baking process severity on dietary fibre and phenolic compounds of immature wheat flour bread, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2017, 83, pp. 26 - 32 [Articolo in rivista]
-
Licciardello, Feliciana; Toscano, Attilio; Cirelli, Giuseppe L.; Consoli, Simona; Barbagallo, Salvatore, Evaluation of Sediment Deposition in a Mediterranean Reservoir: Comparison of Long Term Bathymetric Measurements and SWAT Estimations, «LAND DEGRADATION & DEVELOPMENT», 2017, 28, pp. 566 - 578 [Articolo in rivista]
-
Chtourou, Fatma; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Lazzez, Aida; Gallina Toschi, Tullia; Bouaziz, Mohamed, Effects of Olive Trees Age on the Minor Components of Oueslati Virgin Olive Oils Produced from Olives Harvested at Different Ripening Degrees, «JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY», 2017, 94, pp. 435 - 447 [Articolo in rivista]
-
Diego, Pizzeghello; Ornella, Francioso; Giuseppe, Concheri; Adele, Muscolo; Serenella, Nardi, Land use affects the soil C sequestration in alpine environment, NE Italy, «FORESTS», 2017, 8, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Fontanesi, L; Schiavo, G; Gallo, M; Baiocco, C; Galimberti, G; Bovo, S; Russo, V; Buttazzoni, L, Genome-wide association study for ham weight loss at first salting in Italian Large White pigs: towards the genetic dissection of a key trait for dry-cured ham production, «ANIMAL GENETICS», 2017, 48, pp. 103 - 107 [Articolo in rivista]
-
Abbas, Hamed K.; Accinelli, Cesare; Thomas Shier, W., Biological Control of Aflatoxin Contamination in U.S. Crops and the Use of Bioplastic Formulations of Aspergillus flavus Biocontrol Strains To Optimize Application Strategies, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2017, 65, pp. 7081 - 7087 [Articolo in rivista] Open Access
-
Canistro, Donatella; Vivarelli, Fabio; Cirillo, Silvia; Babot Marquillas, Clara; Buschini, Annamaria; Lazzaretti, Mirca; Marchi, Laura; Cardenia, Vladimiro; Rodriguez-Estrada, Maria Teresa; Lodovici, Maura; Cipriani, Caterina; Lorenzini, Antonello; Croco, Eleonora; Marchionni, Silvia; Franchi, Paola; Lucarini, Marco; Longo, Vincenzo; Della Croce, Clara Maria; Vornoli, Andrea; Colacci, Annamaria; Vaccari, Monica; Sapone, Andrea; Paolini, Moreno, E-cigarettes induce toxicological effects that can raise the cancer risk, «SCIENTIFIC REPORTS», 2017, 7, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Trevisani, Marcello; Berardinelli, Annachiara; Cevoli, Chiara; Cecchini, Matilde; Ragni, Luigi; Pasquali, Frederique, Effects of sanitizing treatments with atmospheric cold plasma, SDS and lactic acid on verotoxin-producing Escherichia coli and Listeria monocytogenes in red chicory (radicchio), «FOOD CONTROL», 2017, 78, pp. 138 - 143 [Articolo in rivista] Open Access
-
Arduini, Agnese; Redaelli, Veronica; Luzi, Fabio; Dall'Olio, Stefania; Pace, Vincenzo; Nanni Costa, Leonardo, Relationship between deck level, body surface temperature and carcass damages in Italian heavy pigs after short journeys at different unloading environmental conditions, «ANIMALS», 2017, 7, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access