Pubblicazioni scientifiche

  • Brunelli, Davide; Bedeschi, Emanuele; Ferrari, Marco; Tinti, Francesco; Barbaresi, Alberto; Benini, Luca, Long-range Radio for Underground Sensors in Geothermal Energy Systems, in: Applications in Electronics Pervading Industry, Environment and Society: ApplePies 2016., Cham, Springer, «LECTURE NOTES IN ELECTRICAL ENGINEERING», 2018, 429, pp. 3 - 11 (atti di: 5th Conference of the Applications-in-Electronics-Pervading-Industry-Environment-and-Society (APPLEPIES), Roma, Italy, 15-16 settembre 2016) [Contributo in Atti di convegno] Open Access

  • Giulia, Baldi; Francesca, Soglia; Maurizio, Mazzoni; Luca, Laghi; Samer, Mudalal; Claudio, Cavani; Massimiliano, Petracci, Post mortem acidification pattern in chicken breast and leg muscles, in: 5TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOODOMICS, 2018, pp. 48 - 48 (atti di: Foodomics - From data to knowledge, Cesena, 10-12/01/2018) [Riassunto (Abstract)]

  • Marzocchi, Silvia, 5th international conference on foodomics, in: From Data to Knowledge; 5th International Conference on Foodomics, 2018, pp. 81 - 82 (atti di: International conference on foodomics, Cesena, 10-12 January 2018) [Contributo in Atti di convegno]

  • Eleonora, Derlindati; Barbara, Montanini; Pedro, Mena; Enrica, Rotondo; Claudio, Curti; Bonadonna, Riccardo C.; Daniele Del Rio, ; Francesca, Danesi, Urolithin metabotype A remodels the transcriptome of M2 macrophages towards a non-inflammatory profile, in: 5th International Conference on FoodOmics - Abstract Book, Bologna, Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, 2018, pp. 41 - 42 (atti di: From data to knowledge : 5th International Conference on Foodomics, Cesena, 10–12 gennaio 2018) [Riassunto (Abstract)]

  • Francesca Soglia, Giulia Baldi, Luca Laghi, Claudio Cavani, Massimiliano Petracci, The effect of emerging muscular abnormalities on proximate composition and NMR relaxation properties of chicken breast meat, in: From Data to Knowledge 5th International Conference on Foodomics, 2018, pp. 97 - 98 (atti di: 5th International Conference on Foodomics, Cesena, 10-12/01/2018) [Riassunto (Abstract)]

  • Foschi C, Laghi L, D’Antuono A, Gaspari V, Zhu C, Dellarosa N, Salvo M, Marangoni A, Urine metabolome in women with Chlamydia trachomatis infection, in: ESCMID library 28th ECCMID, 2018, pp. N/A - N/A (atti di: 28th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, Madrid, Spain, 21-24 April 2018) [Riassunto (Abstract)]

  • Foschi C, Salvo M, Laghi L, Ambretti S, Marangoni A, Metabolic profiles of Klebsiella pneumoniae strains in basal conditions and under ‘antibiotic stress’, in: ESCMID library 28th ECCMID, 2018, pp. N/A - N/A (atti di: 28th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, Madrid, Spain, 21-24 April 2018) [Riassunto (Abstract)]

  • Di Vito M., Bellardi M.G., Colaizzi P. , Ruggiero D., Mazzuca C., Micheli L., Sotgiu S., Iannuccelli S., Michelozzi M., Mondello F., Mattarelli P., Sclocchi M.C., A NEW USE OF HYDROLATES TO PRESERVE PAPER ARTWORKS FROM BIODETERIOGENS ATTACK, in: Yococu 2018, 2018, pp. 227 - 229 (atti di: Yococu 2018, Matera, Italy, 23-25 May 2018) [Contributo in Atti di convegno]

  • Maura Di Vito, Maria Grazia Bellardi, Piero Colaizzi, Daniele Ruggiero, Claudia Mazzuca, Laura Micheli, Roberto Paolesse, Manuela Stefanelli, Rosamaria Capuano, Silvia Sotgiu, Simonetta Iannuccelli, Marco Michelozzi, Francesca Mondello, Paola Mattarelli, Maria Carla Sclocchi, IDROLATI: NUOVA FRONTIERA NELLA DISINFEZIONE E CONSERVAZIONE DELLA CARTA, in: Gli oli essenziali. Una nuova frontiera nella disinfezione e nella, 2018, pp. 23 - 28 (atti di: Gli oli essenziali nella conservazione del patrimonio cartaceo, Roma, Italy, 4 maggio 2018) [Contributo in Atti di convegno]

  • Maura Di Vito, Maurizio Scozzoli, Maurizio Sanguinetti, Valentina Palmieri, Margherita Cacace, Cecilia Martini, Paola Massi, Giovanni Tosi, Francesca Bugli, Paola Mattarelli, CONTROLLO DELLA FORMAZIONE DI BIOFILM DI SALMONELLA SPP CON DOSI SUB-MIC DI OLI ESSENZIALI, in: XXVI Congresso Nazionale di Fitoterapia, 2018, pp. 51 - 51 (atti di: XXVI Congresso Nazionale di Fitoterapia, Fiuggi, Italia, 25-27 maggio 2018) [Contributo in Atti di convegno]

  • Eleonora Derlindati, Barbara Montanini, Pedro Mena, Enrica Rotondo, Claudio Curti, Daniele Del Rio, Riccardo C. Bonadonna, Francesca Danesi, Le urolitine del metabotipo ‘A’ potenziano il profilo antinfiammatorio dei macrofagi M2, in: Atti 27° Congresso Nazionale Società Italiana di Diabetologia, 2018, pp. 32 - 32 (atti di: 27° Congresso Nazionale Società Italiana di Diabetologia (SID) 2018, Rimini, 16–19 maggio 2018) [Riassunto (Abstract)] Open Access

  • Balestra, Federica; Pinnavaia, Giangaetano; Montanari, Chiara; Romani, Santina, Panificabilità di farine derivanti da varietà di grani antichi, in: I CEREALI per un sistema alimentare di qualità (Atti dell'11° Convegno AISTEC), ROMA, AISTEC, 2018, pp. 31 - 36 (atti di: I CEREALI per un sistema alimentare di qualità (11° Convegno AISTEC), ROMA, 22-24 NOVEMBRE 2017) [Contributo in Atti di convegno]

  • Enrica Rotondo, Eleonora Derlindati, Francesca Danesi, Understanding the bioactivity of pomegranate ellagitannins in humans: results of a literature review, in: Selected Abstracts from the 3rd European Summer School on Nutrigenomics, Basel, S. Karger AG, «LIFESTYLE GENOMICS», 2018, 11, pp. 32 - 32 (atti di: The 3rd European Summer School on Nutrigenomics, Jesi, 25–29 June 2018) [Riassunto (Abstract)] Open Access

  • Sara Barbieri, Chiara Cevoli, Alessandra Bendini, Ole Winkelmann, Florence Lacoste, Milena Bučar-Miklavčič, Karolina Brkić Bubola, Ummuhan Tibet, Diego Luis García González, Tullia Gallina Toschi, A rapid screening method based on volatile compounds to support the sensory analysis of virgin olive oils, in: 9th International Congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists : book of abstracts, 2018, pp. 19 - 19 (atti di: 9th International Congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists, Zagreb (Croatia), 3-5 October 2018) [Riassunto (Abstract)] Open Access

  • Camillo Sandri, Flavien Flaubert, Monica Modesto, Caterina Spiezio, Chiara Misci, Edoardo Puglisi, Paola Mattarelli, A FIRST INSIGHT INTO GASTROINTESTINAL MICROBIOTA OF THE SEYCHELLES GIANT TORTOISES, in: IX Convegno Nazionale della Ricerca nei Parchi : conoscere per proteggere : 4 - 7 ottobre 2018 : book of abstracts, 2018, pp. 15 - 15 (atti di: IX Convegno Nazionale della Ricerca nei Parchi - Conoscere per proteggere, Bussolengo, Verona (Italy), 4-7 ottobre 2018) [Contributo in Atti di convegno]

  • Modesto M., Carminati D., Luiselli D., Corona A., Sciavilla P., Mattarelli P., Giraffa G., Enumeration, isolation and identification of lactic acid bacteria from the Italian traditional fermented milk “Gioddu”, in: Food Micro 2018 - 26th International ICFMH Conference, 2018, pp. 154 - 154 (atti di: Food Micro 2018 - 26th International ICFMH Conference, Berlin, Germany, 3 – 6 SEPTEMBER 2018) [Contributo in Atti di convegno] Open Access

  • Francesca Patrignani, Giuseppina P. Parpinello, Arianna Ricci, Vincenzo Castellone, Samantha Rossi, Rosalba Lanciotti, Saccharomyces Eubayanus potential in winemaking field, in: International Specialized symposium on Yeasts Issy 34 : book of abstracts, 2018, pp. 80 - 81 (atti di: International Specialized symposium on Yeasts Issy 34, Bariloche Argentina, 1-4 ottobre 2018) [Contributo in Atti di convegno] Open Access

  • Francesca Patrignani, Giuseppina P. Parpinello, Arianna Ricci, Cristina Chiavari, Luigi Grazia, Rosalba Lanciotti, Mannoprotein content and volatile molecule profiles of Trebbiano wines obtained by S. Cerevisiae and S. Bayanus strains, in: International Specalized Symposium on Yeasts Issy 34 : book of abstracts, 2018, pp. 207 - 207 (atti di: International Specalized Symposium on Yeasts Issy 34, Bariloche Argentina, 1-4 ottobre 2018) [Contributo in Atti di convegno] Open Access

  • Francesca Patrignani, Lucia Vannini, Rosalba Lanciotti, Ultra High Pressure Homogenization applied within the Made in-Italy project “ATENA”, in: Proceedings of the IFT-EFFoST 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course : Socio-economic and environmental impact of novel food products and processes based on nonthermal technologies, Salerno, ProdAl Scarl, 2018, pp. 78 - 78 (atti di: IFT-EFFoST 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course : Socio-economic and environmental impact of novel food products and processes based on nonthermal technologies, Sorrento, 25-27 settembre 2018) [Contributo in Atti di convegno]

  • Patrignani F., Parolin C.E., Siroli L., Mattarelli P., Vitali B., Lanciotti R., Lactobacillus crispatus to produce a functional cheese as dietary strategy to improve woman wellbeing, in: Food Micro 2018 - 26th International ICFMH Conference, 2018, pp. 177 - 177 (atti di: Food Micro 2018 - 26th International ICFMH Conference, Berlin, Germany, 3 – 6 SEPTEMBER 2018) [Contributo in Atti di convegno]