Pubblicazioni scientifiche
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Andrea Ertani, Serenella Nardi, Ornella Francioso, Diego Pizzeghello, Anna Tinti, Michela Schiavon, Metabolite-Targeted Analysis and Physiological Traits of Zea mays L. in Response to Application of a Leonardite-Humate and Lignosulfonate-Based Products for Their Evaluation as Potential Biostimulants, «AGRONOMY», 2019, 9, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
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Spadoni R., Bondanese A., Nanetti M., Rivaroli S., Innovative solutions for the wine sector: the role of startups, «WINE ECONOMICS AND POLICY», 2019, 8, pp. 165 - 170 [Articolo in rivista] Open Access
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Brevetto 102019000002767, PRESIDIO MEDICO PER LA CURA DI PATOLOGIE CUTANEE E RELATIVO METODO DI REALIZZAZIONE.
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Benni S.; Carfagna E.; Torreggiani D.; Maino E.; Bovo M.; Tassinari P., Multidimensional measurement of the level of consistency of farm buildings with rural heritage: A methodology tested on an Italian case study, «SUSTAINABILITY», 2019, 11, pp. 1 - 23 [Articolo in rivista] Open Access
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Pasini F.; Chinnici F.; Caboni M.F.; Verardo V., Recovery of oligomeric proanthocyanidins and other phenolic compounds with established bioactivity from grape seed by-products, «MOLECULES», 2019, 24, pp. 1 - 22 [Articolo in rivista] Open Access
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Sanyé-Mengual, Esther; Specht, Kathrin; Grapsa, Erofili; Orsini, Francesco; Gianquinto, Giorgio, How Can Innovation in Urban Agriculture Contribute to Sustainability? A Characterization and Evaluation Study from Five Western European Cities, «SUSTAINABILITY», 2019, 11, pp. 1 - 31 [Articolo in rivista] Open Access
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Pennisi, Giuseppina; Sanyé-Mengual, Esther; Orsini, Francesco; Crepaldi, Andrea; Nicola, Silvana; Ochoa, Jesús; Fernandez, Juan A.; Gianquinto, Giorgio, Modelling Environmental Burdens of Indoor-Grown Vegetables and Herbs as Affected by Red and Blue LED Lighting, «SUSTAINABILITY», 2019, 11, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
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Ochoa, Jesus; Sanyé-Mengual, Esther; Specht, Kathrin; Fernández, Juan A.; Bañón, Sebastián; Orsini, Francesco; Magrefi, Francesca; Bazzocchi, Giovanni; Halder, Severin; Martens, Doerte; Kappel, Noemi; Gianquinto, Giorgio, Sustainable Community Gardens Require Social Engagement and Training: A Users’ Needs Analysis in Europe, «SUSTAINABILITY», 2019, 11, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
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Bertelli D., Marchetti L., Plessi M., Soragni F., Bellelli S., Bergonzoni L., Dondini L., Grandi M., Venturi S., Etiopi C., Monari W., Bernardi A., Quartieri G., Lugli S., Moretta di Vignola, da nicchia ad alimento funzionale., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2019, 83, pp. 37 - 41 [Articolo in rivista]
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Ciffo G., Dondini L., Bergonzoni L., Grandi M., Lugli S., Selezione qualitativa nei programmi di breeding dell’Università di Bologna., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2019, 83, pp. 44 - 47 [Articolo in rivista]
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Simona Scalbi, Alessandra Bendini, Beatrice Biondi, Luca Camanzi, Carmelo Cascone, Cristian Chiavetta, Paola Sposato, Federica Tesini, Enrico Valli, Tullia Gallina Toschi, Valorizzazione dei sottoprodotti di una filiera agroalimentare: co-frangitura di olive e bucce e semi di pomodoro per la produzione di olio con licopene, in: Atti del XIII Convegno della Rete Italiana LCA, 2019(atti di: XIII Convegno della Rete Italiana LCA - Il Life Cycle Thinking a supporto delle strategie di mitigazione e adattamento ai cambiamenti climatici, Roma, 13-14 giugno 2019) [Poster]
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Iaccheri E.; Ragni L.; Cevoli C.; Romani S.; Dalla Rosa M.; Rocculi P., Glass transition of green and roasted coffee investigated by calorimetric and dielectric techniques, «FOOD CHEMISTRY», 2019, 301, pp. 1 - 6 [Articolo in rivista]
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Massimiliano Petracci, Andressa Kühnen Silva, Francesca Soglia, Claudio Cavani, Evaluation of Pectoralis minor gaping defect in broiler chickens, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2019, 18, pp. 74 - 75 [Abstract in rivista] Open Access
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Malila, Yuwares; Thanatsang, Krittaporn; Arayamethakorn, Sopacha; Uengwetwanit, Tanaporn; Srimarut, Yanee; Petracci, Massimiliano; Strasburg, Gale M; Rungrassamee, Wanilada; Visessanguan, Wonnop, Absolute expressions of hypoxia-inducible factor-1 alpha (HIF1A) transcript and the associated genes in chicken skeletal muscle with white striping and wooden breast myopathies, «PLOS ONE», 2019, 14, pp. 1 - 23 [Articolo in rivista] Open Access
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Francesca Soglia, Andressa Kühnen Silva, Luciano Morais Lião, Luca Laghi, Massimiliano Petracci, 1H-NMR metabolite profiling of broiler breast meat affected by muscular abnormalities, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2019, 18, pp. 76 - 76 [Abstract in rivista] Open Access
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Pasini F.; Riciputi Y.; Fiorini M.; Caboni M.F., Effect of the storage time and packaging material on the antioxidant capacity and phenols content of organic grape juice stabilized by high hydrostatic pressure, «CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS», 2019, 75, pp. 235 - 240 [Articolo in rivista]
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Martín-García, Beatriz; Pasini, Federica; Verardo, Vito; Díaz-de-Cerio, Elixabet; Tylewicz, Urszula; Gómez-Caravaca, Ana María; Caboni, Maria Fiorenza, Optimization of Sonotrode Ultrasonic-Assisted Extraction of Proanthocyanidins from Brewers' Spent Grains, «ANTIOXIDANTS», 2019, 8, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
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Walther, Barbara; Lett, Aaron M.; Bordoni, Alessandra; Tomás‐Cobos, Lidia; Nieto, Juan Antonio; Dupont, Didier; Danesi, Francesca; Shahar, Danit R.; Echaniz, Ana; Re, Roberta; Fernandez, Aida Sainz; Deglaire, Amélie; Gille, Doreen; Schmid, Alexandra; Vergères, Guy, GutSelf: Inter‐Individual Variability in the Processing of Dietary Compounds by the Human Gastrointestinal Tract, «MOLECULAR NUTRITION & FOOD RESEARCH», 2019, 63, pp. 1 - 28 [Articolo in rivista] Open Access
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Arboleda Meija, Jaime Alberto; Parpinello, Giuseppina Paola; Versari, Andrea; Conidi, Carmela; Cassano, Alfredo, Microwave-assisted extraction and membrane-based separation of biophenols from red wine lees, «FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING», 2019, 117, pp. 74 - 83 [Articolo in rivista]
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Ricci A.; Parpinello G.P.; Teslic N.; Kilmartin P.A.; Versari A., Suitability of the cyclic voltammetry measurements and DPPH• spectrophotometric assay to determine the antioxidant capacity of food-grade oenological tannins, «MOLECULES», 2019, 24, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access