Pubblicazioni scientifiche
-
Gregori, R.; Novak, B.; Dall'Agata, M.; Rondelli, E.; Tartarini, S.; Sansavini, S., Le selezioni dell’Unibo superano le aspettative per qualità e conservabilità, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2020, 9, pp. 62 - 69 [Articolo in rivista]
-
Valenti F.; Porto S.M.C.; Selvaggi R.; Pecorino B., Co-digestion of by-products and agricultural residues: A bioeconomy perspective for a Mediterranean feedstock mixture, «SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT», 2020, 700, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Cascone S.; Ingrao C.; Valenti F.; Porto S.M.C., Energy and environmental assessment of plastic granule production from recycled greenhouse covering films in a circular economy perspective, «JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT», 2020, 254, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Parlato M.C.M.; Valenti F.; Porto S.M.C., Covering plastic films in greenhouses system: A GIS-based model to improve post use suistainable management, «JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT», 2020, 263, pp. 1 - 20 [Articolo in rivista] Open Access
-
Valenti, F.; Liao, W.; Porto, S. M. C., Life cycle assessment of agro-industrial by-product reuse: a comparison between anaerobic digestion and conventional disposal treatments, «GREEN CHEMISTRY», 2020, 22, pp. 7119 - 7139 [Articolo in rivista]
-
Piombino P.; Pittari E.; Gambuti A.; Curioni A.; Giacosa S.; Mattivi F.; Parpinello G.P.; Rolle L.; Ugliano M.; Moio L., Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub-qualities with chemical composition, «AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH», 2020, 26, pp. 233 - 246 [Articolo in rivista] Open Access
-
Jiménez-López, Verónica; Luna-León, Anibal; Benni, Stefano; Bojórquez-Morales, Gonzalo, Estrategias bioclimáticas para el diseño de edificios vinícolas Bioclimatic strategies for wineries design, «REVISTA DE INNOVACIÓN SISTEMÁTICA», 2020, 4, pp. 7 - 18 [Articolo in rivista]
-
Vindigni Gabriella.; Carrà Giuseppina.; Peri Iuri.; Maesano Giulia, Eliciting stakeholder preferences on the potential benefit of diversified small-scale fishery activities, «NEW MEDIT», 2020, 19, pp. 1 - 56 [Articolo in rivista] Open Access
-
Di Vita Giuseppe.; Strano Alfio.; Maesano Giulia.; La Via Giovanni.; D'Amico Mario., The role of individual knowledge in functional olive oil preferences: Does self-coherence lead to different health attributes perception?, «FOODS», 2020, 9, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Maesano Giulia.; Di Vita Giuseppe.; Chinnici Gaetano.; Pappalardo Gioacchino.; D'amico Mario, The role of credence attributes in consumer choices of sustainable fish products: A review, «SUSTAINABILITY», 2020, 12, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Santoni M.; Zampieri R.; Avesani L., Plant virus nanoparticles for vaccine applications, «CURRENT PROTEIN & PEPTIDE SCIENCE», 2020, 21, pp. 344 - 356 [Articolo in rivista] Open Access
-
Kalunke R.M.; Tundo S.; Sestili F.; Camerlengo F.; Lafiandra D.; Lupi R.; Larre C.; Denery-Papini S.; Islam S.; Ma W.; D'amico S.; Masci S., Reduction of allergenic potential in bread wheat rnai transgenic lines silenced for cm3, cm16 and 0.28 ati genes, «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2020, 21, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
Camerlengo F.; Frittelli A.; Sparks C.; Doherty A.; Martignago D.; Larre C.; Lupi R.; Sestili F.; Masci S., CRISPR-Cas9 Multiplex Editing of the α-Amylase/Trypsin Inhibitor Genes to Reduce Allergen Proteins in Durum Wheat, «FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS», 2020, 4, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Pezzi F., Allegro G., Filippetti I., Martelli R., Quattro esempi di vendemmia meccanica in Romagna, «VVQ», 2020, 6, pp. 44 - 48 [Articolo in rivista]
-
Leonardo Zaffi; Michele D'Ostuni, Metabolic cities of the future. Between Agriculture and Architecture ; Città metaboliche del futuro. Fra agricoltura e architettura, «AGATHÓN», 2020, 8, pp. 82 - 93 [Articolo in rivista] Open Access
-
Masotti, Matteo; Bogdanov, Nataljia; DI STRADIS, Francesca; Vittuari, Matteo, Competing goals in food consumption choices: a comparative analysis of student's choices in Bologna and Belgrade, in: Regendering science. For an inclusive research environment. PLOTINA Final Conference Book of Abstracts, Bologna, Alma Mater Studiorum, Università di Bologna, 2020, pp. 43 - 45 (atti di: PLOTINA Final Conference, Bologna (Italy), 27-28 January2020) [Contributo in Atti di convegno] Open Access
-
Reicher, N.; Melkman-Zehavi, T.; Dayan, J.; Uni, Z., It's all about timing: early feeding promotes intestinal maturation by shifting the ratios of specialized epithelial cells in chicks, «FRONTIERS IN PHYSIOLOGY», 2020, 11, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Dayan J.; Reicher N.; Melkman-Zehavi T.; Uni Z., Incubation temperature affects yolk utilization through changes in expression of yolk sac tissue functional genes, «POULTRY SCIENCE», 2020, 99, pp. 6128 - 6138 [Articolo in rivista] Open Access
-
Andrea Segrè, Matteo Zuppi, Le parole del nostro tempo, Bologna, Centro editoriale dehoniano, 2020, pp. 136 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Andrea Segrè, Ilaria Pertot, A che ora è la fine del mondo – scivolando verso il futuro, Milano, Edizioni Ambiente, 2020, pp. 124 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]