Pubblicazioni scientifiche
-
Siroli L.; Braschi G.; Rossi S.; Gottardi D.; Patrignani F.; Lanciotti R., Lactobacillus paracasei A13 and high-pressure homogenization stress response, «MICROORGANISMS», 2020, 8, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Siroli L.; Patrignani F.; D'alessandro M.; Salvetti E.; Torriani S.; Lanciotti R., Suitability of the nisin Z-producer lactococcus lactis subsp. lactis CBM 21 to be used as an adjunct culture for squacquerone cheese production, «ANIMALS», 2020, 10, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Allegro G., Martelli R., Pizziolo A., Valentini G., Pezzi F., Filippetti I., Misturini D, Mappe di vigore per rendere efficiente la distribuzione dei concimi, «VITE & VINO», 2020, 3, pp. 36 - 40 [Articolo in rivista]
-
Martelli R., Allegro G., Filippetti I., Pezzi F, La pettinatura meccanica per la gestione meccanizzata della Doppia Cortina, «VVQ», 2020, 4, pp. 44 - 48 [Articolo in rivista]
-
Ricci Arianna, Parpinello Giuseppina Paola, Banfi Beatrice Anna, Olivi Federico, Versari Andrea, Preliminary Study of the Effects of Pulsed Electric Field (PEF) Treatments in Wines Obtained from Early-Harvested Sangiovese Grapes., «BEVERAGES», 2020, 6, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Schouten M.A.; Genovese J.; Tappi S.; Di Francesco A.; Baraldi E.; Cortese M.; Caprioli G.; Angeloni S.; Vittori S.; Rocculi P.; Romani S., Effect of innovative pre-treatments on the mitigation of acrylamide formation in potato chips, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2020, 64, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Tylewicz, U.; Oliveira, G.; Alminger, M.; Nohynek, L.; Dalla Rosa, M.; Romani, S., Antioxidant and antimicrobial properties of organic fruits subjected to PEF-assisted osmotic dehydration, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2020, 62, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Di Nunzio M.; Picone G.; Pasini F.; Chiarello E.; Caboni M.F.; Capozzi F.; Gianotti A.; Bordoni A., Olive oil by-product as functional ingredient in bakery products. Influence of processing and evaluation of biological effects, «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2020, 131, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
De Cesare A.; Sala C.; Castellani G.; Astolfi A.; Indio V.; Giardini A.; Manfreda G., Effect of Lactobacillus acidophilus D2/CSL (CECT 4529) supplementation in drinking water on chicken crop and caeca microbiome, «PLOS ONE», 2020, 15, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Modarelli, Giuseppe Carlo; Rouphael, Youssef; De Pascale, Stefania; Öztekin, Gölgen Bahar; Tüzel, Yüksel; Orsini, Francesco; Gianquinto, Giorgio, Appraisal of Salt Tolerance under Greenhouse Conditions of a Cucurbitaceae Genetic Repository of Potential Rootstocks and Scions, «AGRONOMY», 2020, 10, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Michelon N.; Pennisi G.; Ohn Myint N.; Orsini F.; Gianquinto G., Strategies for improved Water Use Efficiency (WUE) of field-grown lettuce (Lactuca sativa L.) under a semi-arid climate, «AGRONOMY», 2020, 10, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Pennisi, G.; Pistillo, A.; Orsini, F.; Cellini, A.; Spinelli, F.; Nicola, S.; Fernandez, J. A.; Crepaldi, A.; Gianquinto, G.; Marcelis, L. F. M., Optimal light intensity for sustainable water and energy use in indoor cultivation of lettuce and basil under red and blue LEDs, «SCIENTIA HORTICULTURAE», 2020, 272, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Vergamini D.; Viaggi D.; Raggi M., Evaluating the Potential Contribution of Multi-Attribute Auctions to Achieve Agri-Environmental Targets and Efficient Payment Design, «ECOLOGICAL ECONOMICS», 2020, 176, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista]
-
Anbazhagan P.; Bittelli M.; Pallepati R.R.; Mahajan P., Comparison of soil water content estimation equations using ground penetrating radar, «JOURNAL OF HYDROLOGY», 2020, 588, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Rocchi I.; Gragnano C.G.; Govoni L.; Bittelli M.; Gottardi G., Assessing the performance of a versatile and affordable geotechnical monitoring system for river embankments, «PHYSICS AND CHEMISTRY OF THE EARTH», 2020, 117, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista]
-
Xhakollari, Vilma ; Medici, Marco ; Canavari, Maurizio; Castellini, Alessandra, Prospettive delle filiere corte in Europa attraverso il progetto SMARTCHAIN, in: Ragionando di sviluppo locale: una lettura "nuova" di tematiche "antiche", Milano, FrancoAngeli Edizioni, 2020, pp. 523 - 531 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Nissen, Lorenzo; Rollini, Manuela; Picozzi, Claudia; Musatti, Alida; Foschino, Roberto; Gianotti, Andrea, Yeast-Free Doughs by Zymomonas mobilis: Evaluation of Technological and Fermentation Performances by Using a Metabolomic Approach, «MICROORGANISMS», 2020, 8, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nissen, Lorenzo; di Carlo, Emanuele; Gianotti, Andrea, Prebiotic potential of hemp blended drinks fermented by probiotics, «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2020, 131, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nissen, Lorenzo; Casciano, Flavia; Gianotti, Andrea, Intestinal fermentation in vitro models to study food-induced gut microbiota shift: an updated review, «FEMS MICROBIOLOGY LETTERS», 2020, 367, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista]
-
Nissen, Lorenzo; Bordoni, Alessandra; Gianotti, Andrea, Shift of Volatile Organic Compounds (VOCs) in Gluten-Free Hemp-Enriched Sourdough Bread: A Metabolomic Approach, «NUTRIENTS», 2020, 12, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access