Pubblicazioni scientifiche
-
Boini, Alexandra; Muzzi, Enrico; Tixier, Aude; Zwieniecki, Maciej; Manfrini, Luigi; Grappadelli, Luca Corelli, Photoselective Nets Alter Apple Canopy Air Temperature and Carbon Translocation during Dormancy and Budbreak, «HORTSCIENCE», 2021, 56, pp. 1166 - 1174 [Articolo in rivista] Open Access
-
Federico Correa, Valeria Torti, Caterina Spiezio, Alice Checcucci, Monica Modesto, Luigimaria Borruso, Luciano Cavani, Tanja Mimmo, Stefano Cesco, Diana Luise, Rose M. Randrianarison, Marco Gamba, Nianja J. Rarojoson, Maurizio Sanguinetti, Maura Di Vito, Francesca Bugli, Cesare Avesani, Paola Mattarelli, Paolo Trevisi, Cristina Giacoma, Camillo Sandri, I Like the Way You Eat It: the possible environmental drivers of Lemur (Indri indri) Gut Microbiome and Mycobiome, in: 11° Convegno Nazionale della Ricerca nei Parchi, 2021(atti di: 11° Convegno Nazionale della Ricerca nei Parchi, Parco Natura Viva - Zoological Park, Bussolengo, Verona, 1-3 October 2021) [Poster]
-
Camillo Sandri, Federico Correa, Caterina Spiezio, Paolo Trevisi, Diana Luise, Monica Modesto, Selby Remy, Marie-May Muzungaile, Alice Checcucci, Cesare Avesani Zaborra, Paola Mattarelli, Fecal Microbiota Characterization of Seychelles Giant Tortoises (Aldabrachelys gigantea) Living in Both Wild and Controlled Environment., in: EAZA21 468x170 The 2021 EEAZA Annual Conference (virtual conference), 2021(atti di: EAZA21 468x170 The 2021 EEAZA Annual Conference (virtual conference), Virtual conference, 20 - 24 September, 2021) [Poster]
-
Modesto M., Mattarelli P., Bologna University Scardovi Collection of Bifidobacteria (BUSCOB), in: ECCO - XXXIX Congress - 22-24 September 2021, 2021, pp. 16 - 16 (atti di: ECCO - XXXIX Congress - 22-24 September 2021, Virtual event, 22-24 September 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Schalge, Bernd; Baroni, Gabriele; Haese, Barbara; Erdal, Daniel; Geppert, Gernot; Saavedra, Pablo; Haefliger, Vincent; Vereecken, Harry; Attinger, Sabine; Kunstmann, Harald; Cirpka, Olaf A.; Ament, Felix; Kollet, Stefan; Neuweiler, Insa; Hendricks Franssen, Harrie-Jan; Simmer, Clemens, Presentation and discussion of the high-resolution atmosphere–land-surface–subsurface simulation dataset of the simulated Neckar catchment for the period 2007–2015, «EARTH SYSTEM SCIENCE DATA», 2021, 13, pp. 4437 - 4464 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nissen L.; Casciano F.; Gianotti A., Volatilome changes during probiotic fermentation of combined soy and rice drinks, «FOOD & FUNCTION», 2021, 12, pp. 3159 - 3169 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nissen L.; Casciano F.; Chiarello E.; Di Nunzio M.; Bordoni A.; Gianotti A., Colonic in vitro model assessment of the prebiotic potential of bread fortified with polyphenols rich olive fiber, «NUTRIENTS», 2021, 13, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nissen, Lorenzo; Casciano, Flavia; Gianotti, Andrea, Plant Volatiles of Lettuce and Chicory Cultivated in Aquaponics Are Associated to Their Microbial Community, «MICROORGANISMS», 2021, 9, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nissen, Lorenzo; Casciano, Flavia; Babini, Elena; Gianotti, Andrea, Prebiotic potential and bioactive volatiles of hemp byproduct fermented by lactobacilli, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2021, 151, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Cagalj M.; Skroza D.; Tabanelli G.; Ozogul F.; Simat V., Maximizing the antioxidant capacity of Padina pavonica by choosing the right drying and extraction methods, «PROCESSES», 2021, 9, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Baldi, Elena; Quartieri, Maurizio; Aldini, A; Zaccarelli, A; Toselli, Moreno;, Migliorare lo stato nutrizionale delle piante con la gestione del suolo, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 85, pp. 42 - 50 [Articolo in rivista]
-
Quartieri, M; Toselli, M; Sorrenti, G; Baldi, E; Polidori, G; Germani, M.A.; Xylogiannis, Evangelos;, Assorbimento e accumulo di nutrienti minerali in kiwi giallo., «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 85, pp. 38 - 42 [Articolo in rivista]
-
Farias Barreto C; Correa Antunes L.E.;Toselli M.; Baldi E.; Sorrenti G.; Quartieri M;, Organic fertilization and crop load in yield and quality of organic nectarines in Italy, «REVISTA BRASILEIRA DE FRUTICULTURA», 2021, 43, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
D’Ascenzo, D.; Di Serio, M.G.; Del Re, P.; Giansante, L.; Bendini, A.; Gallina Toschi, T.; Casadei, E.; Mori, N.; Di Giacinto, L., Olive colpite da cimice asiatica: meno olio e minor qualità, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2021, 26, pp. 59 - 62 [Articolo in rivista]
-
Giulio Demetrio Perulli, Brunella Morandi, Molte le potenzialità del refluo trattato per l'irrigazione e non solo, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 85, pp. 72 - 73 [Articolo in rivista]
-
Carol Raithatha, Alessandra Bendini, Juan Angel Garcia, Flavia Gasperi, Elisa Gredilla, Luis Guerrero, Kizkitza Insausti, Monica Malagoli, Amparo Salvador Moya, Roser Romero del Castillo, Paloma Torre, Luisa Torri, F.J. Perez-Elortondo, Marco Zanardi, Mario Zannoni, Guidelines for Sensory Analysis of Protected Designation of Origin Food Products and Wines, Zaragoza, Editorial Acribia S.A., 2021, pp. 66 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Valenti F.; Toscano A., A gis-based model to assess the potential of wastewater treatment plants for enhancing bioenergy production within the context of the water–energy nexus, «ENERGIES», 2021, 14, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Suman A.B.; Toscano A., Public acceptance of water reuse for agriculture in the wake of the new EU regulation: Early reflections, «JOURNAL FOR EUROPEAN ENVIRONMENTAL & PLANNING LAW», 2021, 18, pp. 225 - 255 [Articolo in rivista] Open Access
-
Licciardello F.; Barbagallo S.; Muratore S.M.; Toscano A.; Giuffrida E.R.; Cirelli G.L., Hydro-morphological assessment of dittaino river, eastern sicily, Italy, «WATER», 2021, 13, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
Giacosa S.; Parpinello G.P.; Rio Segade S.; Ricci A.; Paissoni M.A.; Curioni A.; Marangon M.; Mattivi F.; Arapitsas P.; Moio L.; Piombino P.; Ugliano M.; Slaghenaufi D.; Gerbi V.; Rolle L.; Versari A., Diversity of Italian red wines: A study by enological parameters, color, and phenolic indices, «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2021, 143, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access