Pubblicazioni scientifiche
-
M. Varani, M. Mattetti, G. Molari, Development of a test methodology that evaluates the efficiency of an idle-stop device for agricultural tractor, in: EurAgEng 2021 Program & Abstract Book, 2021, pp. 128 - 129 (atti di: EurAgEng 2021 – New Challenges for Agricultural Engineering towards a Digital World, Evora, Portogallo, 5-8 Luglio 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Laze, A., Pasini, F., Arapi, V., Ceca, E., Lato, P., Gjini, V., Caboni, M.F., Evaluation of tocopherols and tocotrienols in Albanian cultivars, «JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN», 2021, 34, pp. 203 - 208 [Articolo in rivista] Open Access
-
Sharon Puleo, Ada Braghieri, Corrado Pacelli, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, Luisa Torri, Maria Piochi, Rossella Di Monaco, Food neophobia, odor and taste sensitivity, and overall flavor perception in food, «FOODS», 2021, 10, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ornella Francioso, Federico Puliga, Michele Di Foggia, Alessandra Zambonelli, Myco-conversion of agro-waste into by-products, in: EBU scientific forum, 2021, pp. 72 - 72 (atti di: EBU scientific forum, online, 22-23 settembre 2021) [Riassunto (Abstract)]
-
Liberati P,, Raffrescare la stalla, quando e per quanto tempo, «STALLE DA LATTE», 2021, 3, pp. 24 - 29 [Articolo in rivista]
-
Liberati P,, QUANTA ACQUA SI RISPARMIA Se il raffrescamento è efficiente, «STALLE DA LATTE», 2021, 4, pp. 38 - 44 [Articolo in rivista]
-
Sara BARBIERI, Karolina BRKIĆ BUBOLA, Alessandra BENDINI, Milena BUČAR-MIKLAVČIČ, Florence LACOSTE, Ummuhan TIBET, Ole WINKELMANN, Diego Luis GARCÍA-GONZÁLEZ, Tullia GALLINA TOSCHI, Alignment and proficiency of virgin olive oil sensory panels: the OLEUM approach [Allineamento ed efficienza dei panel sensoriali che valutano l'olio di oliva vergine: l'approccio OLEUM], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 260 - 262 [Abstract in rivista]
-
Grossi Marco, Palagano Rosa, Bendini Alessandra, Ricco Bruno, Servili Maurizio, Garcia Gonzales Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, DESIGN AND IN-HOUSE VALIDATION OF A PORTALE SYSTEM FOR THE DETERMINATION OF FREE ACIDITY IN VIRGIN OLIVE OIL [PROGETTAZIONE E VALIDAZIONE IN LABORATORIO DI UN SISTEMA PORTATILE PER LA DETERMINAZIONE DELL’ACIDITÀ LIBERA IN OLI DI OLIVA VERGINI], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 287 - 289 [Abstract in rivista]
-
Barbieri Sara, Aparicio-Ruiz Ramon, Brkić Bubola Karolina, Bučar-Miklavčič Milena, Lacoste Florence, Tibet Ummuhan, Winkelmann Ole, Bendini Alessandra, Garcia-Gonzalez Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, PERFORMANCE TESTING OF NEW ARTIFICIAL OLFACTORY REFERENCE MATERIALS IN VIRGIN OLIVE OIL SENSORY ASSESSMENT [PROVE DI PRESTAZIONE DI NUOVI MATERIALI ARTIFICIALI DI RIFERIMENTO DI TIPO OLFATTIVO A SUPPORTO DELLA VALUTAZIONE SENSORIALE DELL’OLIO VERGINE DI OLIVA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 263 - 265 [Abstract in rivista]
-
Alonso-Salces Rosa María, Gallo Blanca, Poliero Aimará Ayelén, Viacava Gabriela Elena, García-González Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, Servili Maurizio, Berrueta Luis Ángel, ASSESSMENT OF VIRGIN OLIVE OIL STABILITY DURING STORAGE BY 1H-NMR FINGERPRINTNG AND CHEMOMETRICS [VALUTAZIONE DELLA STABILITÀ DELL'OLIO D'OLIVA VERGINE IN CONSERVAZIONE MEDIANTE PROFILO 1H-NMR E CHEMIOMETRIA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 283 - 286 [Abstract in rivista]
-
Tsimidou Maria Z., Sotiroglou Michaela, Mastralexi Aspasia, Nenadis Nikolaos, García-González Diego L., Gallina Toschi Tullia, IN HOUSE VALIDATED UHPLC PROTOCOL FOR THE DETERMINATION OF THE TOTAL HYDROXYTYROSOL AND TYROSOL CONTENT IN VIRGIN OLIVE OIL FIT FOR THE PURPOSE OF THE HEALTH CLAIM INTRODUCED BY THE EC REGULATION 432/2012 FOR “OLIVE OIL POLYPHENOLS” [PROTOCOLLO UHPLC VALIDATO INTERNAMENTE PER LA DETERMINAZIONE DEL CONTENUTO TOTALE DI IDROSSITIROSOLO E TIROSOLO NELL'OLIO DI OLIVA VERGINE IDONEO AI FINI DELLA DICHIARAZIONE DEL CLAIM SALUTISTICO INTRODOTTO DAL REGOLAMENTO CE 432/2012 PER I “POLIFENOLI DA OLIO DI OLIVA”], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 290 - 292 [Abstract in rivista]
-
Gómez-Coca Raquel B., Perez-Camino María Del Carmen, Martínez-Rivas José M., Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Moreda Wenceslao, OLIVE OIL MIXTURES. PART ONE: DECISIONAL TREES OR HOW TO VERIFY THE OLIVE OIL PERCENTAGE IN DECLARED BLENDS [MISCELE DI OLIO D'OLIVA. PARTE PRIMA: ALBERI DECISIONALI UTILI ALLA VERIFICA DELLA PERCENTUALE DI OLIO D'OLIVA NELLE MISCELE DICHIARATE CON OLI VEGETALI], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 294 - 296 [Abstract in rivista]
-
Gómez-Coca Raquel B., Perez-Camino María Del Carmen, Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Moreda Wenceslao, OLIVE OIL MIXTURES. PART TWO: DETECTION OF SOFT DEODORIZED OIL IN EXTRA VIRGIN OLIVE OIL THROUGH DIACYLGLYCEROL DETERMINATION. RELATIONSHIP WITH FREE ACIDITY [MISCELE DI OLIO D'OLIVA. PARTE SECONDA: RILEVAMENTO DELL'OLIO DEODORATO IN CONDIZIONI BLANDE IN OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA MEDIANTE DETERMINAZIONI DEI DIACILGLICEROLI. RAPPORTO CON L'ACIDITÀ LIBERA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 309 - 311 [Abstract in rivista]
-
Marini Govigli V., Setti M., Encouraging behavioural change and innovation to boost the diversity of local food systems in Africa: the EU project FoodLAND, in: InnovAfrica 2021 Conference, 2021, pp. 0 - 0 (atti di: InnovAfrica 2021 Conference, Bruselles,, 12-10-2021 al 13-10-2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Marini Govigli V., Setti M., Encouraging behavioural change and innovation to boost the diversity of local food systems in Africa: the EU project FoodLAND, in: IFAMA 2021 Conference, 2021, pp. 0 - 0 (atti di: IFAMA 2021 Conference, Virtuale, 21-06-2021 al 25-06-2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Vilma Xhakollari, Marija Cerjak, Luca Mulazzani, Luca Camanzi, Exploring purchase habits and preferences of Croatian consumers for seafood products, in: Međunarodni znanstveni-stručni skup Inovacije agrobiznis:Kružna ekonomija i održivost, 2021(atti di: Međunarodni znanstveni-stručni skup Inovacije agrobiznis:Kružna ekonomija i održivost, Zagreb, Croatia, 26/11/2021) [Poster]
-
Imami Drini, Miftari Iliriana, AhmadiKaliji Sina, Canavari Maurizio, Gjokaj Ekrem, Consumer Perceptions about Organic Food Applying Food-Related Lifestyle Approach – the Case of Kosovo, in: 2021 IFAMA Virtual Conference, 2021, pp. 1 - 20 (atti di: 2021 IFAMA Virtual Conference, Virtual, June 21-25, 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Imami, Drini; Miftari, Iliriana; Ahmadi Kaliji, Sina; Canavari, Maurizio; Gjokaj, Ekrem, Food safety consumer concerns in the context of post-conflict transition economy, in: -, 2021, pp. 1 - 7 (atti di: 2021 IFAMA Conference, Virtual, June 21-25, 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Alberoni, D., Zeid, N.,, Il cambiamento climatico e l’apicoltura: cosa stiamo vivendo? L'idrosfera, «LAPIS», 2021, 9, pp. 20 - 23 [Articolo in rivista]
-
Stanton C.; Mills S.; Ryan A.; Di Gioia D.; Ross R.P., Influence of pasture feeding on milk and meat products in terms of human health and product quality, «IRISH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD RESEARCH», 2021, 59, pp. 292 - 302 [Articolo in rivista] Open Access