Pubblicazioni scientifiche
-
Petracci Massimiliano, Current meat quality challenges for the poultry industry – a review, «ANIMAL SCIENCE PAPERS AND REPORTS», 2022, 40, pp. 253 - 261 [Articolo in rivista] Open Access
-
Zhu C.; Jin L.; Luo B.; Zhou Q.; Dong L.; Li X.; Zhang H.; Huang Y.; Li C.; Zou L.; Laghi L., Dominant Components of the Giant Panda Seminal Plasma Metabolome, Characterized by 1H-NMR Spectroscopy, «ANIMALS», 2022, 12, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Tappi, Silvia; Velickova, Elena; Mannozzi, Cinzia; Tylewicz, Urszula; Laghi, Luca; Rocculi, Pietro, Multi-Analytical Approach to Study Fresh-Cut Apples Vacuum Impregnated with Different Solutions, «FOODS», 2022, 11, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Gur, Michal; Zuckerman-Levin, Nehama; Masarweh, Kamal; Hanna, Moneera; Laghi, Luca; Marazzato, Massimiliano; Levanon, Shir; Hakim, Fahed; Bar-Yoseph, Ronen; Wilschanski, Michael; Bentur, Lea, The effect of probiotic administration on metabolomics and glucose metabolism in CF patients, «PEDIATRIC PULMONOLOGY», 2022, 57, pp. 2335 - 2343 [Articolo in rivista] Open Access
-
Perulli, G.D., Mancuso, G., Alagna, V., Manfrini L., Baldi, E., Toscano, A., Morandi, B, Fertirrigare il pesco con reflui urbani consente di risparmiare nutrienti, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2022, Anno LXXXVI-n. 5- Giugno 2022, pp. 36 - 38 [Articolo in rivista]
-
Giulio Demetrio Perulli, La frutticoltura romagnola si sviluppa dalla simbiosi tra ricerca e impresa, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2022, Anno LXXXVI-n. 6- Luglio 2022, pp. 30 - 33 [Articolo in rivista]
-
Iaccheri, Eleonora; Varani, Massimiliano; Ragni, Luigi, Cost-Effective Open-Ended Coaxial Technique for Liquid Food Characterization by Using the Reflection Method for Industrial Applications, «SENSORS», 2022, 22, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ghelfi R.; Palmieri A., Planting a new cherry orchard system: evaluation of economic efficiency, «ITALUS HORTUS», 2022, 29, pp. 82 - 93 [Articolo in rivista] Open Access
-
alessandro palmieri, aldo bertazzoli, rino ghelfi, Costi e redditività della coltura nella pianura bolognese, «TERRA È VITA», 2022, LXIII, pp. 51 - 53 [Articolo in rivista]
-
alessandro palmieri, aldo bertazzoli, rino ghelfi, Il costo sale a 2.100 ma la redditività c'è, «TERRA È VITA», 2022, LXIII, pp. 34 - 36 [Articolo in rivista]
-
alessandro palmieri, aldo bertazzoli, rino ghelfi, Il costo in Emilia-Romagna arriva a 2.150 euro per ettaro, «TERRA È VITA», 2022, LXIII, pp. 36 - 38 [Articolo in rivista]
-
Iaccheri E.; Castagnini J.M.; Tylewicz U.; Rocculi P., Modelling the mechanical properties and sorption behaviour of pulsed electric fields (PEF) treated carrots and potatoes after air drying for food chain management, «BIOSYSTEMS ENGINEERING», 2022, 1, pp. 2 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Laura García-Herrero, Stevo Lavrnic, Valentina Guerrieri, Attilio Toscano, Mirco Milani, Giuseppe Luigi Cirelli, Matteo Vittuari, Cost-benefit of green infrastructures for water management: A sustainability assessment of full-scale constructed wetlands in Northern and Southern Italy, «ECOLOGICAL ENGINEERING», 2022, 185, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Yuwares Malila, Krittaporn V. Thanatsang, Pornnicha Sanpinit, Sopacha Arayamethakorn, Francesca Soglia, Martina Zappaterra, Martina Bordini, Federico Sirri, Wanilada Rungrassamee, Roberta Davoli, Massimiliano Petracci, Differential expression patterns of genes associated with metabolisms, muscle growth and repair in Pectoralis major muscles of fast- and medium-growing chickens, «PLOS ONE», 2022, 17, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access
-
Santolini, E., Pulvirenti, B., Guidorzi, P., Bovo, M., Torreggiani, D., Tassinari, P., Analysis of the effects of shading screens on the microclimate of greenhouses and glass facade buildings, «BUILDING AND ENVIRONMENT», 2022, 211, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Vanzo, Leonardo; Slaghenaufi, Davide; Nouvelet, Lea; Curioni, Andrea; Giacosa, Simone; Mattivi, Fulvio; Moio, Luigi; Versari, Andrea, Discrimination of monovarietal Italian red wines using derivative voltammetry, in: IVES Conference Series 2022, Villenave d'Ornon, International Viticulture and Enology Society, 2022, pp. 14644 - 14644 (atti di: In Vino Analytica Scientia 2022, Neustadt an der Weinstraße, Germania, 3-7 luglio 2022) [Riassunto (Abstract)] Open Access
-
Carlin, Silvia; Piergiovanni, Maurizio; Pittari, Elisabetta; Lisanti, Maria Tiziana; Moio, Luigi; Piombino, Paola; Marangon, Matteo; Curioni, Andrea; Rolle, Luca; Segade, Susana; Versari, Andrea; Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina Paola; Luzzini, Giovanni; Ugliano, Maurizio; Perenzoni, Daniele; Vrhovsek, Urska; Mattivi, Fulvio, The contribution of varietal thiols in the diverse aroma of Italian monovarietal white wines, «FOOD RESEARCH INTERNATIONAL», 2022, 157, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Alexandra Boini, Gianmarco Bortolotti, Giulio Demetrio Perulli, Melissa Venturi, Alessandro Bonora, Luigi Manfrini, Luca Corelli-Grappadelli, Late Ripening Apple Production Benefits from High Shading and Water Limitation under Exclusion Netting, «HORTICULTURAE», 2022, 8, pp. 884 - 896 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ilaria Grigoletto, Enrico Casadei, Filippo Panni, Enrico Valli, Chiara Cevoli, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, Nick Birse, Lynn Vanhaecke, High throughput and field deployable instrumental screening methods to guarantee olive oil authenticity, in: Book of Abstracts. 10th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, Prague, University of Chemistry and Technology, 2022, pp. 190 - 190 (atti di: 10th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS (RAFA 2022), Prague, Czech Republic, September 6-9, 2022) [Riassunto (Abstract)]
-
Lazzarini Celeste, Iacono Alessandro, Cellini Beatrice, Vannini Lucia, Gallina Toschi Tullia, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Sustainable drying applied to tomato pomace for preserving its quality during storage, in: 6th International Conference on Food and Wine Supply Chain. Book of abstract s, 2022, pp. 32 - 32 (atti di: 6th International Conference on Food and Wine Supply Chain (FWSCC), Bologna, 7-10 Giugno 2022) [Riassunto (Abstract)]