Pubblicazioni scientifiche
-
Nissen Lorenzo, Casciano Flavia, Di Nunzio Mattia, Bordoni Alessandra, Gianotti Andrea, Protein enrichment of gluten free bakery products by Arthrospira platensis (spirulina): in vitro study of the effect of formulation and sourdough process on colon microbiota through MICODE gut model, in: FoodMicro 2022 Next Generation Challenges in Food Microbiology, 2022, pp. 93 - 93 (atti di: FoodMicro 2022 Next Generation Challenges in Food Microbiology, Atene, Grecia, 28/08/2022 - 31/08/2022) [Contributo in Atti di convegno]
-
Romano P.; Siesto G.; Capece A.; Pietrafesa R.; Lanciotti R.; Patrignani F.; Granchi L.; Galli V.; Bevilacqua A.; Campaniello D.; Spano G.; Caridi A.; Poiana M.; Foschino R.; Vigentini I.; Blaiotta G.; Corich V.; Giacomini A.; Cardinali G.; Corte L.; Toffanin A.; Agnolucci M.; Comitini F.; Ciani M.; Mannazzu I.; Budroni M.; Englezos V.; Rantsiou K.; Iacumin L.; Comi G.; Capozzi V.; Grieco F.; Tufariello M., Validation of a Standard Protocol to Assess the Fermentative and Chemical Properties of Saccharomyces cerevisiae Wine Strains, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2022, 13, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Luca Falasconi; Silvio Franco, Lo spreco alimentare in Italia, Roma, Carocci Editore, 2022, pp. 175 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Senatore, M. T.; Soldesti, R.; Calì, M.; Cappelletti, E.; Prodi, A., Fusarium tricinctum species complex members emerging pathogens in several crops: the case of apple., in: Abstracts of invited, oral and poster papers presented at the 16th Congress of the Mediterranean Phytopathological Union, April 4–8, 2022, in Limassol, Cyprus, 2022, pp. 209 - 209 (atti di: 16th Congress of the Mediterranean Phytopathological Union, Limassol, Cipro, 4 - 8 aprile 2022) [Contributo in Atti di convegno] Open Access
-
Calì, M.; Cappelletti, E.; Senatore, M. T.; Prodi, A.; Iraci Capuccinello, D.; Alberti, I.; Montanari, M., Indagine sul microbiota fungino presente in cariossidi di orzo dell’Italia centrale, in: Book of abstract, 2022(atti di: 12° Convegno AISTEC (Associazione Italiana di Scienze e Tecnologia dei Cereali)., Reggia di Portici, Portici, Napoli, 15-17 giugno 2022) [Poster]
-
Emanuela Coppola; Leonardo Zaffi; Michele D'Ostuni, Dalle Superillas al Tactical Greenery.Sperimentazioni e strategie transcalari di rigenerazione vegetale dello spazio urbano, «AGATHÓN», 2022, 11, pp. 62 - 73 [Articolo in rivista] Open Access
-
D'Ostuni, M.; Leonrado, Zaffi, From horizontal to vertical. Advanced food production in urban areas though vertical farming projects, in: World Heritage and Ecological Transition Atti - Le Vie dei Mercanti_XX International Forum, Gangemi, 2022, pp. 574 - 582 (atti di: World Heritage and Ecological Transition. XX International Forum, Napoli - Capri, 8-10 Settembre 2022) [Contributo in Atti di convegno]
-
Bertolini, Francesca; Rohtla, Mehis; Parzanini, Camilla; Tomkiewicz, Jonna; Durif, Caroline M. F., Blood-based gene expression as non-lethal tool for inferring salinity-habitat history of European eel (Anguilla anguilla), «SCIENTIFIC REPORTS», 2022, 12, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Florio M.; Giannone C.; Ianni A.; Bennato F.; Grotta L.; Martino G., Seasonal and Feeding System Effects on Qualitative Parameters of Bovine Milk Produced in the Abruzzo Region (Italy), «AGRICULTURE», 2022, 12, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Reicher N.; Melkman-Zehavi T.; Dayan J.; Uni Z., Intra-amniotic administration of l-glutamine promotes intestinal maturation and enteroendocrine stimulation in chick embryos, «SCIENTIFIC REPORTS», 2022, 12, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Reicher N.; Melkman-Zehavi T.; Dayan J.; Wong E.A.; Uni Z., Nutritional stimulation by in-ovo feeding modulates cellular proliferation and differentiation in the small intestinal epithelium of chicks, «ANIMAL NUTRITION», 2022, 8, pp. 91 - 101 [Articolo in rivista] Open Access
-
Segrè, Andrea, D(i)ritto al cibo. La mia playlist dallo spreco alla cittadinanza alimentare, Trieste, Scienza express, 2022, pp. 184 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Andrea Segrè, L’insostenibile pesantezza dello spreco alimentare – dallo spreco zero alla dieta mediterranea, Roma, Castelvecchi, 2022, pp. 92 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
Barreto, A. D. N.; Barioni Junior, W.; Pezzopane, J. R. M.; Bernardi, A. C. D. C.; Pedroso, A. D. F.; Marcondes, C. R.; Jacintho, M. A. C.; Romanello, N.; Sousa, M. A. P. D.; Nanni Costa, L.; Garcia, A. R., Thermal comfort and behavior of beef cattle in pasture-based systems monitored by visual observation and electronic device, «APPLIED ANIMAL BEHAVIOUR SCIENCE», 2022, 253, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista]
-
Puttilli M.R.; Danzi D.; Correia C.; Brandi J.; Cecconi D.; Manfredi M.; Marengo E.; Santos C.; Spinelli F.; Polverari A.; Vandelle E., Plant signals anticipate the induction of the type III secretion system in Pseudomonas syringae pv. actinidiae, facilitating efficient temperature-dependent effector translocation, «MICROBIOLOGY SPECTRUM», 2022, 10, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Chiara Braglia; Diana Di Gioia;, Contro il Nosema: storia di uno screening di principi attivi dai risultati inaspettati, «LAPIS», 2022, 2022-9, pp. 10 - 13 [Articolo in rivista]
-
Vannini L., Gozzi G., Bruno V., Cellini B., Patrignani F., Lanciotti R., Valorization of food by-products as ingredients for a functional cheese., in: 6th International Conference on Food and Wine Supply Chain (FWSCC2022), 2022, pp. 72 - 72 (atti di: 6th International Conference on Food and Wine Supply Chain (FWSCC2022), Bologna (Italy), 7-10 June 2022) [Contributo in Atti di convegno]
-
Cellini, Beatrice, Biotechnological valorisation of residues and by-products from agro-food industries ! Valorizzazione biotecnologica di residui e sottoprodotti dell’industria agro-alimentare, in: Proceedings of the 26th Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science, Technology and Biotechnology, Torino, Università di Torino, 2022, pp. 220 - 221 (atti di: 26th Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science Technology and Biotechnology, Asti (Italy), 19-21 September 2022) [Contributo in Atti di convegno] Open Access
-
Margherita D'Alessandro; Guadalupe Monserrat Alvarado-Jasso; Carola Parolin; Beatrice Vitali; Rosalba Lanciotti; Miguel Gueimonde; Francesca Patrignani, Development of soy-yoghurts, containing functional vaginal lactobacilli and their investigation after digestion using postmenopausal donors, in: EFFoST2022 Conference Abstracts, 2022(atti di: 36th EFFoST International Conference Shaping the Production of Sustainable, Healthy Foods for the Future, Dublin, Ireland, 7-9 November 2022) [Poster]
-
Joel Armando Njieukam, Giacomo Braschi, Jessica Genovese, Davide Gottardi, Urszula Tylewicz, Francesca Patrignani, Pietro Rocculi, Production of high-functional fruits snacks by combination of mild technologies, in: Production of high-functional fruits snacks by combination of mild technologies, 2022(atti di: 36th EFFoST International Conference 2022, Dublin, Ireland, 7-9 November 2022 |) [Poster]