Pubblicazioni scientifiche
-
Depalo, Laura; Pasqualini, Edison; Jan, Elias; Slater, Russell; Daum, Eve; Zimmer, Christoph T.; Masetti, Antonio, Evaluation of the susceptibility to emamectin benzoate and lambda cyhalothrin in European populations of Cydia pomonella (L.) (Lepidoptera: Tortricidae), «CROP PROTECTION», 2022, 157, pp. 1 - 5 [Articolo in rivista] Open Access
-
Federico Puliga, Pamela Leonardi, Francesco Minutella, Alessandra Zambonelli, Ornella Francioso, Valorization of Hazelnut Shells as Growing Substrate for Edible and Medicinal Mushrooms, «HORTICULTURAE», 2022, 8, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Luise D.; Bosi P.; Raff L.; Amatucci L.; Virdis S.; Trevisi P., Bacillus spp. Probiotic Strains as a Potential Tool for Limiting the Use of Antibiotics, and Improving the Growth and Health of Pigs and Chickens, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2022, 13, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bovo, Samuele; Schiavo, Giuseppina; Fontanesi, Luca, One Health and Cattle Genetic Resources: Mining More than 500 Cattle Genomes to Identify Variants in Candidate Genes Potentially Affecting Coronavirus Infections, «ANIMALS», 2022, 12, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Dondini L., Domenichini C., Dong Y., Gennari F., Bassi D., Foschi S., Lama M., Adami M., De Franceschi P., Cervellati C., Bergonzoni L., Alessandri S., Tartarini S., Quantitative Trait Loci mapping and identification of candidate genes linked to fruit acidity in apricot, «FRONTIERS IN PLANT SCIENCE», 2022, 13, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Canak P.; Zanetti F.; Jovicic D.; Vujosevic B.; Miladinov Z.; Stanisavljevic D.; Mirosavljevic M.; Alberghini B.; Facciolla E.; Jeromela A.M., Camelina germination under osmotic stress − Trend lines, time-courses and critical points, «INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS», 2022, 181, pp. 1 - 6 [Articolo in rivista] Open Access
-
Stevanato, L.; Baroni, G.; Oswald, S. E.; Lunardon, M.; Mares, V.; Marinello, F.; Moretto, S.; Polo, M.; Sartori, P.; Schattan, P.; Ruehm, W., An Alternative Incoming Correction for Cosmic‐Ray Neutron Sensing Observations Using Local Muon Measurement, «GEOPHYSICAL RESEARCH LETTERS», 2022, 49, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Canavari, Maurizio; Gori, Federico; Righi, Selene; Viganò, Elena, Factors fostering and hindering farmers' intention to adopt organic agriculture in the Pesaro-Urbino province (Italy), «AIMS AGRICULTURE AND FOOD», 2022, 7, pp. 108 - 129 [Articolo in rivista] Open Access
-
S. Rossi, L. Parrotta, D. Gottardi, V.T. Glicerina, S. Del Duca, M. Dalla Rosa, F. Patrignani, O. Schlüter, R. Lanciotti, Unravelling the potential of cricket-based hydrolysed sourdough on the quality of an innovative bakery product, «JOURNAL OF INSECTS AS FOOD AND FEED», 2022, 0, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Tempesta, Marco; Pennisi, Giuseppina; Gianquinto, Giorgio; Hauser, Markus; Tagliavini, Massimo, Contribution of cauliflower residues to N nutrition of subsequent lettuce crops grown in rotation in an Italian Alpine environment, «AGRONOMY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT», 2022, 42, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ciavatta; Grigatti; Marzadotri; Nitti, RISULTATI SPERIMENTALI DI CAMPO E LABORATORIO RELATIVI ALL’APPLICAZIONE SU COLTURE ESTENSIVE DI AMMENDANTI E CORRETTIVI A BASE ORGANICA, in: Sostanza organica il baricentro sostenibile tra suolo, produzioni e tecnologie innovative per le aziende agricole, 2022, pp. 1 - 50 (atti di: Sostanza organica il baricentro sostenibile tra suolo, produzioni e tecnologie innovative per le aziende agricole., Centro Didattico Alessandro Navarra, Borgo Le Aie, Venerdì 1 aprile 2022) [Contributo in Atti di convegno]
-
marco medici; alessandra castellini; maurizio canavari, Le Comunità a Supporto dell’Agricoltura (CSA) italiane tra peculiarità e sviluppo, in: PER FARE UN ORTO. Tecniche, riflessioni e spunti educativi sul metodo Ortobioattivo ed i suoi legami con l’agricoltura organico-rigenerativa, la nutraceutica e la sostenibilità, Pratovecchio Stia (AR), AGC Edizioni, 2022, pp. 62 - 65 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Calone, Roberta; Orsini, Francesco, Aquaponics: A Promising Tool for Environmentally Friendly Farming, «FRONTIERS FOR YOUNG MINDS», 2022, 10, pp. 1 - 7 [Articolo in rivista] Open Access
-
Alessandra de Avila Souza, Marta; Shimokomaki, Massami; Nascimento Terra, Nelcindo; Petracci, Massimiliano, Oxidative changes in cooled and cooked pale, soft, exudative (PSE) chicken meat, «FOOD CHEMISTRY», 2022, 385, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Martins, Cátia F.; Trevisi, Paolo; Coelho, Diogo F.; Correa, Federico; Ribeiro, David M.; Alfaia, Cristina M.; Pinho, Mário; Pestana, José M.; Mourato, Miguel P.; Almeida, André M.; Fontes, Carlos M. G. A.; Freire, João P. B.; Prates, José A. M., Influence of Chlorella vulgaris on growth, digestibility and gut morphology and microbiota of weaned piglet, «SCIENTIFIC REPORTS», 2022, 12, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Tura M.; Ansorena D.; Astiasaran I.; Mandrioli M.; Toschi T.G., Evaluation of Hemp Seed Oils Stability under Accelerated Storage Test, «ANTIOXIDANTS», 2022, 11, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Cevoli C.; Casadei E.; Valli E.; Fabbri A.; Gallina Toschi T.; Bendini A., Storage time of nut spreads using flash gas chromatography E-nose combined with multivariate data analysis, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2022, 159, pp. 1 - 7 [Articolo in rivista] Open Access
-
Albergamo, Ambrogina; Vadalà, Rossella; Nava, Vincenzo; Bartolomeo, Giovanni; Rando, Rossana; Colombo, Nadia; Gualtieri, Roberto; Petracci, Massimiliano; Bella, Giuseppa Di; Costa, Rosaria; Cicero, Nicola, Effect of Dietary Enrichment with Flaxseed, Vitamin E and Selenium, and of Market Class on the Broiler Breast Meat. Part 1: Nutritional and Functional Traits, «NUTRIENTS», 2022, 14, pp. 1 - 22 [Articolo in rivista] Open Access
-
Minotti D.; Vergari L.; Proto M.R.; Barbanti L.; Garzoli S.; Bugli F.; Sanguinetti M.; Sabatini L.; Peduzzi A.; Rosato R.; Bellardi M.G.; Mattarelli P.; De Luca D.; Di Vito M., Il Silenzio: The First Renaissance Oil Painting on Canvas from the Uffizi Museum Restored with a Safe, Green Antimicrobial Emulsion Based on Citrus aurantium var. amara Hydrolate and Cinnamomum zeylanicum Essential Oil, «JOURNAL OF FUNGI», 2022, 8, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Proto Maria Rita; Biondi E.; Baldo D.; Levoni M.; Filippini G.; Modesto M.; Di Vito M.; Bugli F.; Ratti C.; Minardi P.; Mattarelli P., Essential Oils and Hydrolates: Potential Tools for Defense against Bacterial Plant Pathogens, «MICROORGANISMS», 2022, 10, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access