Pubblicazioni scientifiche
-
Tkacz K.; Tylewicz U.; Pietrzak-Fiecko R.; Modzelewska-Kapitula M., The Effect of Marinating on Fatty Acid Composition of Sous-Vide Semimembranosus Muscle from Holstein-Friesian Bulls, «FOODS», 2022, 11, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Castagnini J.M.; Tappi S.; Tylewicz U.; Laghi L.; Rocculi P., Study of Water Distribution, Textural and Colour Properties of Cold Formulated and Air-Dried Apple Snacks, «FOODS», 2022, 11, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Gianmarco Bortolotti; Luigi Manfrini, Forme di allevamento planari per un frutteto più produttivo, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2022, 15, pp. 40 - 43 [Articolo in rivista]
-
Bortolotti, G.; Perulli, G.; Boini, A.; Bresilla, K.; Bonora, A.; Venturi, M.; Manfrini, L.;, Individual upright physiological traits in an apple “Guyot” training system, in: S. Musacchi, ISHS Acta Horticulturae 1346, 2022, pp. 353 - 358 (atti di: XII International Symposium on Integrating Canopy, Rootstock and Environmental Physiology in Orchard Systems, Wenatchee, WA (United States of America), 26-30 July 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
De Feudis, Mauro; Falsone, Gloria; Vianello, Gilmo; Agnelli, Aberto; Vittori Antisari, Livia, Soil organic carbon stock assessment in forest ecosystems through pedogenic horizons and fixed depth layers sampling: What's the best one?, «LAND DEGRADATION & DEVELOPMENT», 2022, 33, pp. 1446 - 1458 [Articolo in rivista] Open Access
-
Zorc M.; Skorput D.; Gvozdanovic K.; Margeta P.; Karolyi D.; Lukovic Z.; Salajpal K.; Savic R.; Munoz M.; Bovo S.; Djurkin Kusec I.; Radovic C.; Kusec G.; Candek Potokar M.; Dovc P., Genetic diversity and population structure of six autochthonous pig breeds from Croatia, Serbia, and Slovenia, «GENETICS SELECTION EVOLUTION», 2022, 54, pp. 1 - 23 [Articolo in rivista] Open Access
-
Dadousis C.; Munoz M.; Ovilo C.; Fabbri M.C.; Araujo J.P.; Bovo S.; Potokar M.C.; Charneca R.; Crovetti A.; Gallo M.; Garcia-Casco J.M.; Karolyi D.; Kusec G.; Martins J.M.; Mercat M.-J.; Pugliese C.; Quintanilla R.; Radovic C.; Razmaite V.; Ribani A.; Riquet J.; Savic R.; Schiavo G.; Skrlep M.; Tinarelli S.; Usai G.; Zimmer C.; Fontanesi L.; Bozzi R., Admixture and breed traceability in European indigenous pig breeds and wild boar using genome-wide SNP data, «SCIENTIFIC REPORTS», 2022, 12, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bovo S.; Ballan M.; Schiavo G.; Ribani A.; Tinarelli S.; Dall'Olio S.; Gallo M.; Fontanesi L., Exploiting single-marker and haplotype-based genome-wide association studies to identify QTL for the number of teats in Italian Duroc pigs, «LIVESTOCK SCIENCE», 2022, 257, pp. 1 - 7 [Articolo in rivista] Open Access
-
Medici, Marco; Dooley, Damion; Canavari, Maurizio;, PestOn: an ontology to make pesticides information easily accessible and interoperable, «SUSTAINABILITY», 2022, 14, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Finetti L.; Civolani S.; Mirandola D.; Benetti L.; Francati S.; Albanese F.; Menicucci F.; Michelozzi M.; Bellardi M.G.; Dindo M.L.; Bernacchia G., Monarda didyma Hydrolate Affects the Survival and the Behaviour of Drosophila suzukii, «INSECTS», 2022, 13, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
C. Cedeño-Pinos; M. Martínez-Tomé; D. Mercatante; M. T. Rodríguez-Estrada; S. Bañón, Assessment of a diterpene-rich rosemary (Rosmarinus officinalis L.) extract as a natural antioxidant for salmon pâté formulated with linseed, «ANTIOXIDANTS», 2022, 11, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
D. Mercatante, S. Currò, S. Esposto, S. Barbieri, L. Fasolato, V. De Rosa, M.T. Rodriguez-Estrada, A. Taticchi, Improved oxidative stability of low-nitrite cooked ham formulated with phenolic extracts from olive vegetation water, in: 4th International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants- Book of Abstracts, Frankfurt, Euro Fed Lipid, 2022, pp. 84 - 84 (atti di: 4th International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants, Vigo (Spain), May 23-25, 2022) [Riassunto (Abstract)]
-
D. Mercatante; B. Sordini; F. Fontana; S. Balzan; E. Novelli; A. Taticchi; M. T. Rodriguez-Estrada;, Valorizzazione delle acque reflue di frantoio attraverso la produzione di un estratto ricco in fenoli e suo utilizzo per la formulazione di prodotti carnei a basso contenuto di nitriti, in: Congresso SISSG “Oli e grassi alimentari: innovazione e sostenibilita’ nella produzione e nel controllo”, 2022, pp. 1 - 1 (atti di: Congresso SISSG “Oli e grassi alimentari: innovazione e sostenibilita’ nella produzione e nel controllo”, Perugia (Italia), 15-17 Giugno 2022) [Riassunto (Abstract)]
-
Hung, Ching Pui; Schalge, Bernd; Baroni, Gabriele; Vereecken, Harry; Hendricks Franssen, Harrie‐Jan, Assimilation of Groundwater Level and Soil Moisture Data in an Integrated Land Surface‐Subsurface Model for Southwestern Germany, «WATER RESOURCES RESEARCH», 2022, 58, pp. 1 - 28 [Articolo in rivista] Open Access
-
Versari A.; Ricci A.; Brioni A.; Galaz C.; Pavez Moreno C.A.; Concha García J.; Parpinello G.P., Evaluation of Plant-Based Byproducts as Green Fining Agents for Precision Winemaking, «MOLECULES», 2022, 27, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Mejia J.A.A.; Ricci A.; Figueiredo A.S.; Versari A.; Cassano A.; de Pinho M.N.; Parpinello G.P., Membrane-based Operations for the Fractionation of Polyphenols and Polysaccharides From Winery Sludges, «FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY», 2022, 15, pp. 933 - 948 [Articolo in rivista] Open Access
-
Marangon M.; De Iseppi A.; Gerbi V.; Mattivi F.; Moio L.; Piombino P.; Parpinello G.P.; Rolle L.; Slaghenaufi D.; Versari A.; Vrhovsek U.; Ugliano M.; Curioni A., The macromolecular diversity of Italian monovarietal red wines, «OENO ONE», 2022, 56, pp. 81 - 90 [Articolo in rivista] Open Access
-
Roman T., Cappello N., Gallo A., Schiavon S., Versari A., Larcher R., Utilizzo del ceppo HV-205 di Hansiaspora vinae in Chardonnay base spumante, «L'ENOLOGO», 2022, 6, pp. 87 - 91 [Articolo in rivista]
-
Naod Thomas Masebo, Marilena Bolcato, Joana Jacinto, Arcangelo Gentile, Gianfranco Militerno, GENITAL TRACT INVOLVEMENTS IN A BULL AFFECTED BY BOVINE BESNOITIOSIS, «LARGE ANIMALS REVIEW», 2022, 28, pp. 161 - 164 [Articolo in rivista]
-
Sergio Rivaroli, Roberta Spadoni, Ilaria Bregoli, What Grounds Our Loyalty towards “Authentic Brand Activism” of a Sustainable Food Brand?, «SUSTAINABILITY», 2022, 14, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access